Αντώνης Σαμαράς «Πάμε να χτίσουμε την Ελλάδα της ελπίδας»

Εκτύπωση

Αντώνης Σαμαράς «Πάμε να χτίσουμε την Ελλάδα της ελπίδας»

  • Συναντήθηκε με στελέχη και οπαδούς του κόμματος στα γραφεία της ΝΟΔΕ
  • Στη συνέχεια μίλησε σε εκατοντάδες μέλη και φίλους της ΝΔ στο Ωδείο Ρεθύμνου

27/11/09
της Μαρίας Καλογεράκη

Θερμή υποδοχή επεφύλασσαν στελέχη και οπαδοί της Νέας Δημοκρατίας, στον υποψήφιο πρόεδρο του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά.
Ο κ. Σαμαράς στα πλαίσια της περιοδείας του στην Κρήτη επισκέφθηκε χθες το απόγευμα και το Ρέθυμνο.
Λίγο μετά τις έξι βρέθηκε στα γραφεία της ΝΟΔΕ όπου και συζήτησε με στελέχη και φίλους του κόμματος ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκε πεζός στο Ωδείο της πόλης, όπου πραγματοποιήθηκε η κεντρική του ομιλία.
Στην κατάμεστη αίθουσα του Ωδείου ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κάλεσε τους «απογοητευμένους» ψηφοφόρους του κόμματος που δεν προσήλθαν στις κάλπες στις εθνικές εκλογές για πάνε να ψηφίσουν για αρχηγό του κόμματος γιατί όπως τόνισε
«Για πρώτη φορά παίρνεται στη ΝΔ η σημαντικότερη απόφαση και αυτή η εκλογή προέδρου από τη βάση. Το κόμμα ανήκει στον κόσμο, στην παράταξη, πρέπει να απελευθερωθεί από τα φέουδα».

Στη συνέχεια ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε πως όποιο και να είναι το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης από τις 30 Νοεμβρίου ο ίδιος θα στηρίξει το κόμμα.
«Είτε εκλεγεί η Ντόρα, είτε ο Παναγιώτης, την επόμενη ημέρα των εκλογών θα είμαστε δεμένοι. Δεν αισθάνομαι ότι έχω εσωκομματικό αντίπαλο, αντίπαλός μας είναι το ΠΑΣΟΚ. Στις 30 Νοεμβρίου θα δώσουμε την μάχη ως αντιπολίτευση απέναντι σε όσα έχει κάνει το ΠΑΣΟΚ. Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε όμως και αυτοκριτική για το κόμμα της ΝΔ λέγοντας χαρακτηριστικά πως «Τραυματίσαμε την παράταξη, τραυματίζοντας τον λαό. Πρέπει και πάλι να βρούμε τον δρόμο γιατί για πολύ καιρό ψαρεύαμε σε θολά νερά. Την τιμωρία ο λαός μας την είχε δώσει στις ευρωεκλογές. Το ΠΑΣΟΚ έμεινε στα ίδια, οι δικοί μας ψηφοφόροι έμειναν στα σπίτια τους, και σε αυτούς απευθύνομαι».

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε και τους Ρεθεμνιώτες να τον στηρίξουν στην εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής.
«Ζητάω την εντολή να αλλάξω τα πράγματα, ο κόσμος την Κυριακή πρέπει να πλημμυρίσει την κάλπη. Πάμε να κάνουμε ένα κόμμα αξίων και αξιών. Το ταξίδι τελειώνει σε λίγες ημέρες. Πάμε να χτίσουμε την Ελλάδα της ελπίδας».
Επιπλέον ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε εκτενέστατα στην οργάνωση και στην ιδεολογία, δυο συστατικά που όπως τόνισε πρέπει να έχει η ΝΔ για να κερδίσει την μάχη. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας επίσης ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στα αγροτικά ζητήματα και στο πενιχρό όπως ανέφερε αγροτικό εισόδημα ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο πως κέρδισε την μάχη ο Σαρκοζί.

Ο πρώην πολιτευτής του κόμματος, Κώστας Σχοινάς, ο οποίος έχει δημόσια δηλώσει ότι στηρίζει την υποψηφιότητα του Αντώνη Σαμαρά, σε δηλώσεις του στα μέσα μαζικής ενημέρωσης κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν την Κυριακή στις κάλπες και να στηρίξουν τον κ. Σαμαρά, τονίζοντας πως είναι ο μόνος που φέρει ξανά στο κόμμα την ενότητα, τη δύσκολη αυτή στιγμή.
Ο κ. Σχοινάς δήλωσε τα εξής:
"Η εκλογή της νέας ηγεσίας είναι το μεγάλο στοίχημα που καλούμαστε να κερδίσουμε. Είναι το στοίχημα της αλλαγής, της ανανέωσης, της ανασύνταξης του κόμματός μας.
Ο,τι δεν αλλάζει φθείρεται, απομειώνεται και, σιγά σιγά, αργοπεθαίνει.
Με τον Αντώνη Σαμαρά μπορούμε να ελπίζουμε ξανά. Ανανέωση λοιπόν παντού!
Νέες δυνάμεις και νέες ιδέες στο προσκήνιο. Νέα ηγεσία για μια νέα κυβερνητική προοπτική της Νέας Δημοκρατίας". 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία