Επίσκεψη Μιχάλη Κριτσωτάκη στο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ

Εκτύπωση

Επίσκεψη Μιχάλη Κριτσωτάκη στο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ

  • Μια ακόμα περιοδεία στο νομό Ρεθύμνου  πραγματοποίησε την Τρίτη ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Κριτσωτάκης
  • Φιλοξενούμενος του "Πρωινού δελτίου" στο Μελωδία 102,7 νωρίτερα το πρωί

25/11/09

Στις εγκαταστάσεις του Κέντρου εκπαίδευσης κοινωνικής υποστήριξης και κατάρτισης ατόμων με αναπηρίες στο Ρέθυμνο, βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Μιχάλης Κριτσωτάκης.
Λίγο νωρίτερα ο Βουλευτής εμφανίστηκε στα μικρόφωνα της εκπομπής "Πρωινό Δελτίο" του Μελωδία 102,7 Fm, φιλοξενούμενος του δημοσιογράφου Βασίλη Κασιμάτη, με τον οποίο συζήτησαν εξτενώς τα θέματα που ακολουθού και στο δημοσίευμα.

Ως γνωστόν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ, είναι στη στελέχωση του κέντρου με το απαιτούμενο προσωπικό και βέβαια αποτελεί ένα από τα 24 κέντρα που λειτουργούν πανελλαδικά και κανείς, σύμφωνα με τον κ. Κριστωτάκη, δεν έχει προβλέψει να λειτουργούν σαν δίκτυο.
«Το επόμενο διάστημα θα καταθέσω ερώτηση στη Βουλή γιατί τα προβλήματα στο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ είναι πολλά και σημαντικά. Η ερώτηση θα είναι γιατί δεν στελεχώνονται οι πέντε κενές οργανικές θέσεις και γιατί δεν αναδιαμορφώνεται ο οργανισμός με την συμπλήρωση θέσεων εφόσον υπάρχουν ανάγκες ,συγκεκριμένα, εκκρεμούν τρεις θέσεις επιστημονικού και άλλες δυο βοηθητικού προσωπικού».

Ο Ηρακλιώτης βουλευτής συζήτησε μαζί με εκπροσώπους του σωματείου ατόμων με αναπηρία του νομού για τα προβλήματα ενός κτιρίου που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «φάντασμα», καθώς οι εγκαταστάσεις υπάρχουν εδώ και χρόνια αλλά όχι άτομα για να λειτουργήσει εύρυθμα.
Το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Ρεθύμνου είναι το μοναδικό κέντρο που λειτουργεί στην Κρήτη και εξυπηρετεί 30 άτομα την στιγμή που στο σωματείο είναι εγγεγραμμένα 1.100 μέλη.

«Πήραν κάποιους με stage, κάποιους με προγραμματικές συμβάσεις, εμείς δεν θεωρούμε ότι έτσι λύνεται το πρόβλημα και βέβαια δεν εξυπηρετούν τίποτα. Πρέπει να φύγουμε από αυτές τις λύσεις και να καλύψουμε τις θέσεις[βοηθητικού, επιστημονικού και εξειδικευμένου προσωπικού] μόνο με προκηρύξεις μέσω ΑΣΕΠ, προκειμένου να λειτουργήσει το κέντρο σε επιστημονική βάση και να καλύψει τους σκοπούς για τους οποίους ιδρύθηκε», σημείωσε ο πρόεδρος του σωματείου ΑμεΑ νομού Ρεθύμνου, Δημήτρης Τσαχάκης.  

Στη συνέχεια ο Μιχάλης Κριτσωτάκης επισκέφθηκε το συντονιστικό των εργαζομένων σε προγράμματα stage στο νοσηλευτικό ίδρυμα ενώ το απόγευμα μετέβη στα Σελλιά όπου και συζήτησε με ελαιοπαραγωγούς της περιοχής για το λάδι και την προοπτική του.

Μαρία Καλογεράκη


 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία