Η νομάρχης Ηρακλείου βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο Ρέθυμνο

Εκτύπωση

Η νομάρχης Ηρακλείου βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο Ρέθυμνο

  • Αφορμή στάθηκε η πρωτοβουλία των φοιτητών του πανεπιστημιακού ιδρύματος που άνοιξαν τον διάλογο για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση

25/11/09
του Βασίλη Κασιμάτη

Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης άνοιξαν το απόγευμα της Δευτέρας το διάλογο για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.
Κατέθεσαν τις προτάσεις τους αλλά και τις απόψεις προκειμένου στο μέλλον να παρέχεται σε όλους δημόσια και δωρεάν παιδεία.
Ομιλητές στην εκδήλωση αυτή που διοργάνωσε η ΠΑΣΠ ήταν η νομάρχης Ηρακλείου καθώς και ο αντιπρύτανης του πανεπιστήμιου, Θεοφάνης Κιτσόπουλος.

«Είναι πολύ σημαντικό τα νέα παιδιά να ξεκινούν τον διάλογο για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Αυτό δείχνει ότι τους ενδιαφέρει να δουν το πανεπιστήμιο να λειτουργεί εντελώς διαφορετικά, να έχει μια δυναμική δημιουργική πορεία χωρίς βέβαια να χάσει τα βασικά χαρακτηριστικά που όλοι βάζουμε δηλαδή το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης, αφού είναι ένα κοινωνικό αγαθό που οφείλει να παρέχει η πολιτεία», σημείωσε μεταξύ άλλων η νομάρχης Ηρακλείου και πρόεδρος της κοινωνικής επιτροπής της ΕΝΑΕ, Βαγγελιώ Σχοιναράκη.

Οι φοιτητές της ΠΑΣΠ Ρεθύμνου τάσσονται κατά της ιδιωτικοποίησης της παιδείας σε μια περίοδο μάλιστα που όπως τόνισαν υποχρηματοδοτούνται τα ελληνικά πανεπιστήμια. Επιπλέον η πρωτοβουλία για την εκδήλωση της Δευτέρας στην Πανεπιστημιούπολη του Γάλλου , σύμφωνα με τον φοιτητή του τμήματος πολιτικών επιστημών, Νίκο Τσιουμπλέκα, έγινε γιατί «πρέπει να σταματήσει να είναι θέμα ταμπού. Πρέπει να συζητηθεί ανοιχτά, ούτως ώστε να βρεθεί μια βιώσιμη λύση. Είμαστε αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια σπίλωσης της δημόσιας και δωρεάν παιδείας, προωθούμε την ακαδημαϊκή ανεξαρτησία και την αυτοτέλεια των τμημάτων»

Από την πλευρά του ο αντιπρύτανης του πανεπιστημιακού ιδρύματος και ομιλητής στην εκδήλωση της ΠΑΣΠ, Θεοφάνης Κιτσόπουλος, κατέθεσε τις δικές τους προτάσεις και ιδέες στους παρευρισκόμενους φοιτητές. Επιπλέον τόνισε πως «Δεν πρέπει να βλέπουμε ότι οι προηγούμενοι κάνουν λάθος. Πρέπει να είμαστε όλοι ανοιχτοί στο διάλογο και να βρούμε την βέλτιστη λύση για το καλό της πολιτείας»

Αρωγός βέβαια στην προσπάθεια της νεολαίας είναι και η τοπική αυτοδιοίκηση.
«Η αυτοδιοίκηση είναι ένας θεσμός δίπλα στην κοινωνία, δίπλα στους πολίτες, δίπλα στα παιδιά μας. Είναι πολύ σημαντικός ο ρόλος για την υλοποίηση όλων των πολιτικών που θα εφαρμοστούν στη συνέχεια για αυτό και δεν μπορεί να είναι απούσα η νομαρχία», ανέφερε η κ. Σχοιναράκη.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 22 Μάι 2018

Αρθρογραφία