• Θέση και για το θέμα την Λατομικής ζώνης

25/11/09
Γράφει η Μαρία Καλογεράκη

Η νέα διοικητική μεταρρύθμιση που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση και αναμένεται να υλοποιήσει μέχρι τις ερχόμενες νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές όπως επίσης και η επιτάχυνση των διαδικασιών ένταξης έργων των δήμων του νομού στο ΕΣΠΑ, απασχόλησαν τη συνεδρίαση που συγκάλεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του νομού, κ.Μανόλης Όθωνας μαζί με τους δημάρχους του νομού, στο δημαρχιακό μέγαρο Ρεθύμνου, το πρωί της Δευτέρας.

Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο νομό τόνισε μεταξύ άλλων πως τα δυο αυτά ζητήματα θα σφραγίσουν τις τοπικές αυτοδιοικήσεις την περίοδο μέχρι τις εκλογές του ερχόμενου Οκτώβρη. 

«Και τα δυο ζητήματα νομίζω ότι οι δήμαρχοι του νομού σε συνεργασία με την νομαρχιακή αυτοδιοίκηση και με την πολιτική εκπροσώπηση του νομού, πρέπει να βρουν ένα πεδίο συνεννόησης, συνεργασίας για τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις ούτως ώστε τα κεκτημένα για τον τόπο μας να είναι τα μεγαλύτερα δυνατά. Θα ακολουθήσουν καλά προετοιμασμένες επισκέψεις μου στα δημοτικά συμβούλια όχι εθιμοτυπικού αλλά ουσιαστικού χαρακτήρα όπου θα δούμε ποιες είναι οι πρώτες μεγάλες προτεραιότητες για κάθε περιοχή του Ρεθύμνου», τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο νομό, κ.Όθωνας.

Στη συνάντηση όπως ήταν φυσικό κυριάρχησαν και τα διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός και αποτελούν «ανοιχτή πληγή».

«Τα σοβαρά θέματα που θέσαμε στο βουλευτή είναι πρώτα και πάνω από όλα ο βόρειος οδικός άξονας Κρήτης, ένα σπουδαίο και μεγάλο έργο, που αφορά όλη την Κρήτη αλλά πολύ περισσότερο το Ρέθυμνο. Επιπλέον το νοσοκομείο Ρεθύμνου, την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Ρεθύμνου με τον Πειραιά, τα έργα αποχέτευσης και βέβαια την αναγκαία αναβάθμιση του βιολογικού Ρεθύμνου καθώς και το ζήτημα της σχολικής στέγης στο νομό», επεσήμανε ο δήμαρχος Αρκαδίου και πρόεδρος της ΤΕΔΚ, Μανόλης Μανωλακάκης.

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του νομού δεσμεύτηκε μέσα από τον ουσιαστικό διάλογο που ξεκίνησε με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης να δρομολογηθούν το επόμενο διάστημα λύσεις πάνω σε αυτά τα ζητήματα.

«Στο πλαίσιο αυτό νομίζω ότι σήμερα ξεκινάμε μια σχέση και μια δουλειά που θα καλύψει το χαμένο ίσως έδαφος για τα πολλά μεγάλα ανοιχτά ζητήματα που έχει το Ρέθυμνο και που δεν αντέχουν σε καμία περαιτέρω αναβολή, καθυστέρηση, συμβιβασμό ή υποχώρηση».

Εν τω μεταξύ στα μέσα της εβδομάδας που διανύουμε αναμένεται να τοποθετηθεί ο νέος περιφερειάρχης, σύμφωνα με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στο νομό.
Ο ίδιος μάλιστα έδωσε σήμερα την δική απάντηση και σε όσους υποστήριξαν ότι δεν ήταν ξεκάθαρη η θέση του στο θέμα του καθορισμού λατομικής ζώνης στη Λαμπινή του δήμου Λάμπης.

«Είπα και επαναλαμβάνω  ότι αν προκύπτουν στοιχεία και αποδείξεις ότι η διαδικασία δεν είναι η προβλεπόμενη, είναι παράτυπη ή παράνομη, αντιλαμβάνομαι ότι προφανώς έχω και λόγο και ρόλο για την αποκατάσταση της νομιμότητας».