Έξι νέα κρούσματα στο νομό σε διάστημα δυο ημερών

Εκτύπωση

Έξι νέα κρούσματα στο νομό σε διάστημα δυο ημερών

  • Τα συμπτώματα που εμφάνισαν όλοι ασθενείς είναι ήπιας μορφής
  • Ξεκίνησε κανονικά σήμερα και στο Ρέθυμνο ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού

25/11/09
της Μαρίας Καλογεράκη

Μέσα σε δυο μόλις ημέρες ο ιός της νέας γρίπης «χτύπησε» έξι ακόμα άτομα στο νομό Ρεθύμνου, αυξάνοντας συνολικά τον αριθμό των κρουσμάτων στα δέκα.
Τα συμπτώματα που εμφάνισαν οι ασθενείς είναι ήπιας μορφής ενώ μεταξύ των νέων κρουσμάτων είναι ένα αγοράκι μόλις 4 ετών, μια 43χρονη γιατρός του νοσοκομείου καθώς και μια ηγουμένη σε ιερά μονή της επαρχίας.

«Έχουμε έξι νέα κρούσματα από το Σάββατο, ηλικίας 4-43 ετών, είναι όλα ήπιας μορφής και θεραπεύονται κατ? οίκον. Μάλιστα ο ειδικευόμενος γιατρός που είχε προσληφθεί την προηγούμενη εβδομάδα από τον ιό της νέας γρίπης, σήμερα το πρωί επέστρεψε στο νοσοκομείο», ανέφερε ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος, Γιώργος Ξεξάκης.  

Εν τω μεταξύ σήμερα ξεκίνησε και στο Ρέθυμνο ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.
Το περασμένο Σάββατο στο νομό έφθασαν 7.500 νέα εμβόλια, τα οποία και διατέθηκαν στα κέντρα υγείας, στο νοσηλευτικό ίδρυμα καθώς και την νομαρχία.

«Δεν χρειάζεται κάποιος να φέρει κάποια ιατρική γνωμάτευση ή βεβαίωση από νοσηλευτικό ίδρυμα, ο ίδιος θα δηλώσει στο έντυπο που του δίνουν ότι ανήκει στις ευπαθείς ομάδες και θα εμβολιαστεί. Επιπλέον όσα άτομα από το προσωπικό του νοσοκομείου δεν πρόλαβαν να εμβολιαστούν την προηγούμενη εβδομάδα, μπορούν να κάνουν το εμβόλιο κατά της νέας γρίπης», ξεκαθάρισε ο κ. Ξεξάκης .

Τώρα το 20% των γιατρών και των νοσηλευτών έχει εμβολιαστεί μέχρι και σήμερα στο γενικό νοσοκομείο Ρεθύμνου.
Το εμβολιαστικό κέντρο του νοσηλευτικού ιδρύματος βρίσκεται στα εξωτερικά ιατρεία και μέσω ενός νέου ηλεκτρονικού συστήματος οι πολίτες θα μπορούν θα εξυπηρετηθούν από τις 9 το πρωί μέχρι τη μια το μεσημέρι και από τις 5 μέχρι τις οκτώ το απόγευμα.
Σε κάθε περίπτωση όπως αναφέρει ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος
«αν δούμε ότι υπάρχει μεγάλη προσέλευση, θα αναπροσαρμόσουμε και τον αριθμό των συνεργείων και τους χώρους εμβολιασμού».

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία