Μομφές, παράπονα & εισηγήσεις ... του Πολίτη!

Εκτύπωση

Μομφές, παράπονα & εισηγήσεις ... του Πολίτη!

23/11/09

Το AgoraPress.gr αναδημοσιεύει από την εφημερίδα ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ και από την πολυαγαπημένη θεματική ενότητα «Μομφές, παράπονα & εισηγήσεις του Πολίτη» τα νέα θέματα που η εφημερίδα αυτή τη φορά πραγματεύεται βάσει των καταγγελιών από ευαισθητοποιημένους συμπολίτες  μας.
Οι τίτλοι από το νέο τεύχος (2ο δεκαπενθήμερο Νοεμβρίου που θα κυκλοφορήσει την ερχόμενη Τετάρτη) έχουν ως εξής:
Αθίγγανοι & παρεμπόριο. Και πάλι τα 800! Μια μεγάλη πίστα μοτοκρός στο Ρέθυμνο. Τα «κινέζικα» Χριστούγεννα έρχονται.

Αθίγγανοι και παρεμπόριο.

Και πάλι οι παράνομοι αθίγγανοι στους κόμβους.
Τι κι αν πριν από καιρό βγήκε σε σαρωτική παγανιά η αστυνομία;
Τι κι αν επιβληθήκαν πρόστιμα;
Αυτοί το χαβά τους!
Και πάλι οι γνωστοί αθίγγανοι έπιασαν και πάλι δουλειά το τελευταίο καιρό, πουλώντας την πραμάτεια τους, εις βάρος των τοπικών επιχειρήσεων που και φόρους πληρώνουν, νοίκια, ΙΚΑ και ένα σωρό άλλους λογαριασμούς & έξοδα με στόχο και αυτοί με τη σειρά τους να αισθάνονται μια σιγουριά από τη πολιτεία ότι θα εργάζονται σε ένα περιβάλλον δικαίου & νομιμότητας.
Αμ, έλα που δεν είναι έτσι τα πράγματα!
Καθαρχήν αρμόδια υπηρεσία για τον έλεγχο των παράνομων αυτών μικρο(μεγαλο)πωλητών είναι η αστυνομία, η οποία όμως προφανώς της έχει ξεφύγει το θέμα με την εμπορική παραβατικότητα, τελευταίως.
Γνωστά πλέον σημεία που διενεργείται αυτή το υπαίθριο παράνομο παζάρι με χαλιά, γεννήτριες, μηχανήματα και λογής λογής καλούδια, ο κόμβος Ατσιπόπουλου και ο έσω κόμβος για Γάλλου, απέναντι περίπου από το στρατόπεδο.
Ο εμπορικός σύλλογος στέλνει & ξαναστέλνει αναφορές, οι έμποροι κραυγάζουν, ο κόσμος διαμαρτύρεται.
Ας ευαισθητοποιηθούν οι αρχές διότι το τοπικό εμπόριο είναι ήδη σε δύσκολη θέση και το μέλλον προμηνύεται δυσοίωνο. 

Και πάλι τα 800!

Οι οικολόγοι κατέθεσαν προσφυγή στο συμβούλιο της επικρατείας για τη «ζώνη των 800». Λες και δεν μας έφταναν τα προβλήματά μας, ασχολούμαστε ξανά και ξανά με τους ίδιους και τους ίδιους και μήλον της έριδος για να βγάλουν κάποιοι τα εσώψυχά τους, μα τι άλλο ... η «ζώνη των 800»!
Και το τοπίο διαμορφώνεται σήμερα κάπως έτσι.
Η προσφυγή αυτή στο Σ.Ε. θα πάρει ίσως και ένα και δύο χρόνια, ίσως και περισσότερο.

Πας λοιπόν εσύ σήμερα, βλέπεις ένα οικοπεδάκι που το γουσταρίζεις, κάνεις και τα κουμάντα σου, οραματίζεσαι το καλυβάκι των ονείρων σου και ξεκινάς.
70.000 χιλιάρικα σε ευρωπουλάκια, για το οικόπεδο και καμιά 150αριά για το τσαρδί σου - έτοιμο και με το κλειδί στο χέρι - σύνολο 220 χιλιάδες «μεταλλικά» ευρώ!
Σε αυτό το προϋπολογισμό βέβαια εμπεριέχονται καμιά 15άρα χιλιάρικα για την καθόλα νόμιμη άδεια οικοδομής που θα σου εκδώσει η νομαρχία και καμιά 60αριά χιλιάρικα σε ΙΚΑ, ΦΠΑ, εφορίες, συμβόλαια και τα τοιαύτα.
Και έτσι λοιπόν σε οκτώ μηνάκια είσαι ήδη μέσα στο σπιτάκι που ονειρευόσουν τόσα και τόσα χρόνια. Μάλιστα επειδή δεν έφτασε το δικό σου πουγκί, πήγες και από «Εθνικής μεριά» και πήρες και το στεγαστικούλι σου με 4,5%.
Εντάξει μέχρι εδώ; Όλα νόμιμα, άδειες, κόλπα και τα ντέφια και ούτε ψύλλος στο κόρφο σου.
Ούτε ψύλλος στο κόρφο σου βέβαια διότι όσο καιρό εσύ τη πάλευες με την οικοδομή και άλλο τόσο που έκατσες μέσα στο καινούργιο σου τσαρδί και ζαχαρώνεις τα πατώματα και την καινούργια ενδοδαπέδια θέρμανση σου, τόσο καιρό η κ. Οικολόγα μαγείρευε το θανατό σου, στο πως τόπαμε πριν ... θυμάσαι; Συμβούλιο Επικρατείας είπαμε! Και ξαφνικά εκεί που την έβρισκες στο τζάκι σου και ετοιμαζόσουνα να ρίξεις το επόμενο κούτσουρο στη φωτιά, νάσου και το «ντριν» της πόρτας.
Ο πολεοδόμος της γειτονιάς σας κύριε σου λέει! Ε, και; του λες εσύ.

Ναι χμ... ξέρετε ωραίο το σπιτάκι σας αλλά πρέπει να το γκρεμίσετε!!!
Παθαίνεις το πρώτο ταράκουλο, έπειτα συνέρχεσαι και τον ρωτάς, Ήτν άγινε ρε σύντεκνε και μου ζητάς να το «ρίξω»;
Να, ξέρετε σου λέει, το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε τις άδειες που σας δώσαμε και τώρα το σπίτι σας είναι αυθαίρετο.
Καλά ρε, τους λες εσύ. Δεν έβγαλα νόμιμη άδεια που εσείς μου χορηγήσατε και εγώ σας πλήρωκα. Ναι! σου απαντά.
Δεν σας έσκασα και τα ΦΠΑ, τα ΙΚΑ μου, τα σύκα μου και τα λοιπά σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ; Ναι! Σου ξαναπαντά. Ε, και τότε γιατί μου λες αυτά που μου λες. Μπας και θα μου γυρίσετε τα χρήματα που έδωσα, πίσω.

Οοοοχι βέβαια σου αποκρίνεται ο ευγενικός υπάλληλος και απλά σου επιδίδει το χαρτί και την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια!! Και άντε βάλτα εσύ τώρα με τον Μπιν Λάντεν στο Αφγανιστάν. Αλλά βρες τον πρώτα, γιατί το ψάχνουν και οι Αμερικάνοι δήθεν κι αυτοί, πολλά χρόνια τώρα.
Επόμενο ραντεβού σου... Μα με το ψυχίατρο φυσικά!
Τάδε έφη Ελλαδιστάν - τάδε έφη και Ρεθυμνιστάν του 2009!
Ας είναι καλά ο γείτονας και συνάνθρωπό σου με οικολογική συνείδηση που σού?κλεισε το σπίτι και την οικογένεια.
Αντε γειά, τα λέμε τώρα!! 

Μια μεγάλη πίστα μοτοκρός στο Ρέθυμνο

Οι δρόμοι στο Ρέθυμνο έχουν γίνει πλέον ανέκδοτο! Λακκούβες, σαμάρια από τις κακοτεχνίες των συνεργείων, ακόμα και τεράστιες τρύπες-παγίδες για όλα τα ι.χ. και τα δίκυκλα. Ένα οδικό δίκτυο στη πόλη του Ρεθύμνου και ιδιαίτερα στα περίχωρα που σίγουρα δεν κοσμεί το Ρέθυμνο ενώ ταυτόχρονα δεν συνάδει με τον πρόσωπο του εκσυγχρονισμού που υπόσχεται ο Δήμαρχος.
Δεν λέω έργα είδαμε από την δημοτική αρχή αλλά δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουμε εκεί.
Πολλές οι αναφορές και δια του τύπου αλλά επί της ουσίας δεν βλέπουμε τίποτα.
«Αν δεν έχεις τζιπ στο Ρέθυμνο ... άμε με το λεωφορείο» ... ακούγεται παντού!
Και τελικά τι; Η βαρυχειμωνιά είναι προ των πυλών. Σε λίγο τα πάντα θα καλυφθούν με αρκετό νερό από τις βροχοπτώσεις και οι παγίδες στους δρόμους της πόλης, αμέτρητες.
Λίγη συμπόνια & οίκτο στο νευρικό μας σύστημα, γιατί έτσι όπως το πάμε ? κάτι η κρίση, κάτι και τ΄άλλα, θα το πάθουμε το ταράκουλο μας τελικά.

Τα «κινέζικα» Χριστούγεννα έρχονται

Η τηλεόραση ήδη άρχισε να διαφημίζει παιγνίδια και πάλι εν όψει των Χριστουγέννων και χιλιάδες παιδιά τραβούν με το ζόρι του γονείς στα καταστήματα παιδικών παιχνιδιών.
Τα ελέγξατε όμως;
Τα παιγνίδια που πωλούν είναι όντως κατάλληλα για τα παιδιά μας ή την έχουν πέσει οι μαγαζάτορες ομαδικά προς Κίνα μεριά, «γιατί εκεί είν φτηνά».
Το φτηνό όμως το έχουμε πει μυριάδες φορές, είναι και κακό. Και καλά τα κινέζικα μαγαζιά.
Εντάξει ... σαβούρα στο φουλ και για την δημόσια υγεία, ούτε λόγος. Αλλά αν επιλέξεις να ψωνίσεις από Κινέζικα έχεις κάνει ο ίδιος την επιλογής σου επομένως «θελέστα & παθέστα»!
Αλλά να πηγαίνεις στα επώνυμα δικά μας παιδικά καταστήματα και να ψωνίζεις κινέζικη σαβούρα με ευρωπαϊκά ταμπελάκια, εκεί μυρίζει απάτη ακόμα και από το Ψηλορείτη!

Επώνυμο κατάστημα, μάθαμε ότι ψωνίζει τη νύχτα από Κινέζικο μαγαζί εδώ στο Ρέθυμνο ... χονδρική.
Προσοχή λοιπόν στα Κινέζικα, αλλά ιδιαίτερη προσοχή και στα δικά μας. Ρωτάτε και σιγουρευτείτε, γιατί θα σου πουν ...εμ, δεν ήξερες - δε ρώταγες!

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία