Ψηφίστε ποιον προτιμάτε...

Εκτύπωση

Ψηφίστε ποιον προτιμάτε...

  • Νέα δημοσκόπηση του AgoraPress.gr για το ποιόν θεωρείτε καταλληλότερο για την προεδρεία της Νέας Δημοκρατίας
  • Νεώτερα από το γενικό πολιτικό εκλογικό τοπίο της αναμέτρησης

      21/11/09

του Βασίλη
Κασιμάτη
Οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας έχουν πλησιάσει αισθητά αφού πλέον οδηγηθήκαμε στην τελευταία εβδομάδα της διαδικασίας που έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον του κόσμου.
Σώμα με σώμα ή αν θέλετε ...  ψήφο με ψήφο φαίνεται ότι θα παιχτεί η εκλογή του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, όπως τουλάχιστον δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που μας έρχονται απ΄ τα πιο βόρεια "προάστεια" της χώρας.
Οι υποψήφιοι συνεχίζουν την προεκλογική τους δραστηριότητα, με την Ντόρα Μπακογιάννη να μιλάει το απόγευμα στην Κοζάνη, τον Αντώνη Σαμαρά στα Τρίκαλα και τον Παναγιώτη Ψωμιάδη στην Αλεξανδρούπολη.

Η ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ & το AgoraPress.gr σε μια προσπάθεια να μεταλαμπαδεύσουν στην υπόλοιπη Ελλάδα μέσω του διαδικτύου την πρόθεση ψήφου εδώ στη Κρήτη και που ίσως θα διαφέρει από την υπόλοπη Ελλάδα, ανήρτησε σήμερα το πρωί μια νέα δημοσκόπηση (στο γνωστό δεξί πεδίο των δημοσκοπήσεων) που αφορά το ποιον προτιμά το Ρεθυμνιώτικο κοινό και γενικότερα οι αναγνώστες της εφημερίδας ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ, στο τιμόνι της Νέας Δημοκρατίας.

Σχετικά με το γενικότερο προεκλογικό τοπίο της Ν.Δ. να πούμε ότι ο κ. Σαμαράς αναμένεται να έρθει στο Ρέθυμνο την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, είδηση που δίνουμε με κάθε επιφυλακτικότητα αφού και η κ. Μπακογιάννη είχε προγραμματίσει προ ημερών επίσκεψη στη πόλη του Ρεθύμνου, αλλά επικαλούμενοι λόγους που δεν έπεισαν (παράσταση στη κηδεία της μητέρας του πρώην πρωθυπουργού) ματαίωσε το εν λόγω πρόγραμμα, προκαλώντας αμηχανία στους κόλπους της ΝΟΔΕ, ενώ ταυτόχρονα άφησε μεγάλα ερωτηματικά στους πολίτες.

Με ποιο σκεπτικό η Ντόρα επισκέφθηκε τα Χανιά και αμέσως μετά επισκέφθηκε το Ηράκλειο και δεν έκανε έστω μια απλή στάση στα κεντρικά της ΝΟΔΕ εδώ στο Ρέθυμνο, αφού έτσι κι αλλιώς στο δρόμο της ήταν, κι θέλετε όπως και  έκανε τη περασμένη εβδομάδα και ο συνυποψήφιός της κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης;
"Μα δε της περίσσευε ούτε μισή/μια ώρα... Δεν μετράμε εμείς για την Ντόρα; Μας θεωρεί ίσως αμελητέα ποσότητα εμάς τους Ρεθυμνιώτες; " αναρωτήθηκαν  στην εφημερίδα μας πολίτες, εμφανώς προσβεβλημένοι.
Εμείς ελπίζουμε ότι τουλάχιστον ο κ. Σαμαράς θα τηρήσει το πρόγραμμα.

Την ίδια ώρα, ο Μιχάλης Λιάπης εξαπέλυε σφοδρή επίθεση στην Ντόρα Μπακογιάννη με συνέντευξή του στην εφημερίδα "Ο Κόσμος του Επενδυτή".
«Ουδετερότητα στον δεύτερο γύρο», ήταν το μήνυμα που έστειλε και πάλι ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι διεκδικητές της προεδρίας της ΝΔ με τις μετρήσεις στη υπόλοιπη Ελλάδα να δείχνουν ότι η εκλογή θα παιχτεί ψήφο με ψήφο.

Οι δημοσκοπήσεις
Σε μέτρηση της εταιρείας ΜΑΡΚ που δημοσιεύεται στην Ημερησία του Σαββάτου, ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με 44,4% έναντι 41% της Ντόρας Μπακογιάννη και 10,1% του Παναγιώτη Ψωμιάδη στον πρώτο γύρο και μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ που θα πάρουν μέρος στην διαδικασία.

Στον δεύτερο γύρο ο κ. Σαμαράς συγκεντρώνει 50,1% και η κ. Μπακογιάννη 45,4%.

Προβάδισμα της Ντόρας Μπακογιάννη με 46,3% έναντι 45% του Αντώνη Σαμαρά και 5,7% του Παναγιώτη Ψωμιάδη, δείχνει η FOCUS στον πρώτο γύρο στην μέτρηση για την Απογευματινή.

Στον δεύτερο γύρο η Ντόρα Μπακογιάννη συγκεντρώνει 51,9% και ο Αντώνης Σαμαράς 46,1%.

Βολές Λιάπη
Βολές εναντίον της Ντόρας Μπακογιάννη εκτόξευσε από την εφημερίδα «Ο κόσμος του επενδυτή», ο Μιχάλης Λιάπης που είχε συγκρουστεί ανοιχτά με τον Κώστα Καραμανλή για τις πρόωρες εκλογές.
«Το κόμμα αυτό δεν μπορεί να έχει στην ηγεσία προσωπικότητα που να εκφράζει έναν υπέρμετρο ατλαντισμό και έναν ανεπίκαιρο -πια- νεοφιλελευθερισμό, που να διατηρεί στενές διαπροσωπικές σχέσεις με τα συμφέροντα και προνομιακές σχέσεις με τα διαπλεκόμενα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, όπως και να προέρχεται και από πολιτικό τζάκι!»  δήλωσε με ιδιαίτερη έμφαση στο καυστικό του αυτό σχόλιο ο Μιχάλης Λιάπης.

Το απόγευμα η Ντόρα Μπακογιάννη μιλά στην Κοζάνη, ο Αντώνης Σαμαράς στα Τρίκαλα και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης στην Αλεξανδρούπολη.

Δηλώσεις για το debate
Για πολιτικό reality που θα έβλαπτε τη ΝΔ, έκανε λόγο ο Αντώνης Σαμαράς σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό και υπογράμμισε ότι αντίπαλός του είναι η ηττοπάθεια των οπαδών και όχι οι συνυποψήφιοί του.
Η Ντόρα Μπακογιάννη εξαπέλυσε επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά, επειδή δεν αποδέχθηκε την πρότασή της για τηλεοπτικό debate, λέγοντας με έμφαση -μεταξύ άλλων- ότι «Κάποιοι φοβούνται να συζητήσουν τα ουσιαστικά προβλήματα και προτιμούν τον μονόλογο!».
«Όσοι προτιμούν τον εμφύλιο, δεν αντιλαμβάνονται ότι ούτε οι "ντορικοί", ούτε οι "σαμαρικοί" από μόνοι τους δεν πρόκειται ποτέ να δουν κυβέρνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά από την πλευρά του ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Παρασκευή, 23 Φεβ 2018

Αρθρογραφία