Εγκαίνια του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Εκτύπωση

Εγκαίνια του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης

  • Μήνυμα ανθρωπιάς από το Ρέθυμνο

      21/11/09

του Μόνικας
Ζουγανέλη
Έγιναν χθες στις 6 το απόγευμα τα επίσημα εγκαίνια του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ενός χώρου που ήδη λειτουργεί & προσφέρει τις υπερπολύτιμες υπηρεσίες του εδώ και 18 μήνες, σε ομάδες, ενώ μόλις πρόσφατα μεταφέρθηκε από άλλο χώρο, στην νέα του «στέγη» στην οδό Καστρινογιαννάκη 12, εντός της παλιάς πόλης.

Το παρών έδωσαν ο Νομάρχης Ρεθύμνου κ Γιώργης Παπαδάκης, η Αντινομάρχης κ. Γιάννα Κεφαλογιάννη-Μπιρλιράκη, ο Δήμαρχος κ. Γιώργης Μαρινάκης, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι σωμάτων ασφαλείας, ο διοικητής του Νοσηλευτικού ιδρύματος που στηρίζει και το εν λόγω «Ιατρείο» κ. Γιώργος Ξεξάκης, ιατροί και αρκετοί δεκάδες ενδιαφερόμενοι.

Μετά τον καθιερωμένο αγιασμό που τέλεσε ο ιερέας, σύντομους λόγους απηύθυναν στους παρευρισκόμενους ο Νομάρχης και ο Δήμαρχος σημειώνοντας και οι δύο στο ίδιο μήκος κύματος, την ιδιαίτερη σημασία του ιατρείου, η προσφορά του οποίου είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους ανασφάλιστους πάσχοντες, από όποια κοινωνική ομάδα και αν προέρχονται.
«Μήνυμα ανθρωπιάς  αποτελεί η φροντίδα του ιατρείου στις ευρύτερες κοινωνικές ομάδες» τόνισε μεταξύ άλλων ο Νομάρχης

Ακολούθως το λόγο πήρε η ιατρός κ. Μαρία Ιωαννίδου, προϊστάμενη του ιατρείου κοινωνικής αλληλεγγύης, η οποία στάθηκε στα νούμερα με τα οποία έχει δράξει έως σήμερα το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
"650 συνάνθρωποι μας και περίπου 500 παιδιά έχουν λάβει περίθαλψη έως τώρα ενώ δεκάδες παιδιά έχουν εμβολιαστεί και ακόμα περισσότερα πρόκειται να εμβολιαστούν και την επόμενη χρονιά". ανέφερε η γιατρός.
Τα εμβόλια τόνισε η κ. Ιωαννίδου είναι πολύ ακριβά αφού μόνο έως τώρα έχουν στοιχίσει εικοσιπέντε χιλιάδες ευρώ και σε αυτό ευχαρίστησε τη πολιτεία για την πολύτιμη συμμετοχή της.

Σε κάθε περίπτωση η προσφορά του ιατρείου αφορά όλους μας αφού είναι ξεκάθαρο ότι περιθάλπονται ανασφάλιστοι άνθρωποι, αλλοδαποί, ακόμα και λαθρομετανάστες, που σε αντίθετη περίπτωση δεν θα λάμβαναν απολύτως καμία ιατρική φροντίδα και μέριμνα και θα κυκλοφορούσαν ανάμεσά μας αθεράπευτοι, μεταδίδοντας ίσως πολλές ασθένειες, με τα όποια ευνόητα δυσμενή αποτελέσματα για την δημόσια υγεία στο Ρέθυμνο.

Η νέα ραδιοφωνική εκπομπή που επιμελείται η Μόνικα Ζουγανέλη και που ξεκινά στον Μελωδία 102,7 Fm την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου, με τίτλο «Υγεία & Ζωή στα FM» θα έχει άμεση συνεργασία με το ιατρείο κοινωνικής αλληλεγγύης, προβάλλοντας το έργο του αλλά κυρίως προσφέροντας την ανάλογη ενημέρωση στο ακροατικό της κοινό.

                   

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 27 Μάι 2018

Αρθρογραφία