Ένας ειδικευόμενος γιατρός & μια 15χρονη μαθήτρια θετικοί στον "ιό ". 2ος θάνατος στη Κρήτη από τα Χανιά

Εκτύπωση

Ένας ειδικευόμενος γιατρός και μια 15χρονη μαθήτρια θετικοί στον ιό της νέας γρίπης

  • Και οι δυο εμφάνισαν συμπτώματα ήπιας ενώ ο ειδικευόμενος γιατρός την Δευτέρα θα επιστρέψει στο νοσηλευτικό ίδρυμα
  • 40χρονος Βούλγαρος έχασε τη μάχη με τη ζωή από το Ιο Α1Η1 στα Χανιά.

21/11/09
της Μαρίας Καλογεράκη

Ένας ειδικευόμενος γιατρός και μια 15χρονη μαθήτρια είναι τα δυο νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο νομό, ανεβάζοντας τον συνολικά τον αριθμό των κρουσμάτων σε πέντε μέχρι στιγμής.
Και οι δυο εμφάνισαν συμπτώματα ήπιας μορφής. Μάλιστα ο ειδικευόμενος γιατρός είναι ήδη απύρετος και την Δευτέρα αναμένεται να επιστρέψει ξανά στην εργασία του, στο γενικό νοσοκομείο της πόλης.
Σε ότι αφορά την 15χρονη μαθήτρια που φοιτά σε σχολική μονάδα της επαρχίας, η νεαρή κοπέλα εμφάνισε συμπτώματα ήπιας μορφής και σύμφωνα με τους αρμόδιους δεν τίθεται θέμα για κλείσιμο του σχολείου.

Την ίδια ώρα μέχρι και σήμερα έχει εμβολιαστεί το 15% του προσωπικού του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Σύμφωνα με τον διοικητή του ιδρύματος την πρώτη ημέρα εμβολιάστηκαν 37 άτομα, την δεύτερη 20, την τρίτη ημέρα 14 και χθες 29 συνολικά άτομα.
Αξιοσημείωτο επίσης είναι το γεγονός πως το 30% των γιατρών μόνο του γενικού νοσοκομείου έχει κάνει το εμβόλιο κατά της νέας γρίπης, ποσοστό που έρχεται να συμβαδίσει με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης του AgoraPress.gr που έδειξε ότι το 53% λένε όχι για το εμβόλιο ενώ μόλις το 27% λέει "ναι" ενώ το υπόλοιπο 20% είτε θα θα επανεξετάσει το θέμα αργότερα είτε είναι εντελώς αναποφάσιστο.

«Από ότι φαίνεται έχουν θεωρήσει ότι πρέπει να εμβολιαστεί το προσωπικό και βλέπω ότι πράγματι υπάρχει προθυμία μετά  το  "μούδιασμα"  των πρώτων ημερών», τόνισε ο διοικητής του ιδρύματος, Γιώργος Ξεξάκης.

Πρώτος θάνατος από τη νέα γρίπη χθες στα Χανιά, 2ος στη Κρήτη!
Ο 40χρονος Βούλγαρος, ο οποίος νοσηλευόταν, από τις 7 Νοεμβρίου, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Χανίων, έχασε τη μάχη για τη ζωή στις 7.40 μ.μ., όπως ανακοίνωσε ο διοικητής του ιδρύματος, Κώστας Δανδουλάκης, ανεβάζοντας τα θύματα από τη νέας Γρίπη στη Κρήτη σε δύο!
Σε κάθε περίπτωση δεν απαιτείται πανικός ενώ συνιστάται στο κοινό να συνεχίσουν να είναι προσεχτικοί στα συμπτώματα και τίποτα παραπάνω.


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία