Ένα δυνατό «ΟΧΙ» η απόφαση για το πεδίο βολής της περιοχής Αρμένων του νομού Ρεθύμνου

Εκτύπωση

Ένα δυνατό «ΟΧΙ» η απόφαση για το πεδίο βολής της περιοχής Αρμένων του νομού Ρεθύμνου

  • Ομόφωνα αποφασίστηκε να μην συνεχιστεί η λειτουργία του πεδίου βολής από το Νομαρχιακό Συμβούλιο.
20/11/09
της Ροζαλίας Ιωάννου

Ομόφωνα αποφασίστηκε να μη συνεχιστεί η χρήση πεδίου βολής στους Αρμένους κάτι που δικαίωσε τους κατοίκους της συγκεκριμένης περιοχής και στους αγώνσες που έδωσαν όλο αυτό τον καιρό για το ίδιο θέμα.

Σήμερα το πρωί στη ραδιοφωνική εκπομπή «Πρωινό Δελτίο» του Μελωδία 102,7 έκανε παρέμβαση ζωντανά στον αέρα ο ιατρός και Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας της περιοχής Αρμένων κ .Δημήτρης Βαονάκης όπου και μίλησε για το θέμα που απασχολεί όλους τους κατοίκους όχι μόνο της συγκεκριμένης περιοχής αλλά και όλου του νομού.

«Το πεδίο βολής βρίσκεται σε μία περιοχή όχι μόνο στην καρδιά του χωριού μας αλλά απέχει λίγα χιλιόμετρα και από την καρδιά του κέντρου του Ρεθύμνου. Δεν μπορεί σ΄αυτό τον χώρο να υφίστανται βολές και τόσο κομτά σε οικίες. Για τον βαθμό της επικινδυνότητας έχουν ενημερωθεί όλοι οι φορείς καθώς και οι ίδιοι οι κάτοικοι στους Αρμένους Ρεθύμνου.» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Δ. Βαονάκης.

Η ανάπτυξη του νομού Ρεθύμνου γίνεται όπως όλοι γνωρίζουμε από τον Βορρά προς τον Νότο πράγμα που φαίνεται εκτός των άλλων και από την πολεοδόμηση του οικισμού των Αστυνομικών υπαλλήλων στην περιοχή του μέχρι σήμερα πεδίου βολής.

 

Ο παρουσιαστής της εκπομπής Βασίλης Κασιμάτης από την εκπομπή «Πρωινό Δελτίο» του Μελωδία 102,7   στο διάλογο που είχε με τον κ. Βαονάκη τόνισε πως παρόμοιο πρόβλημα με αυτό της περιοχής των Αρμένων αντιμετωπίζουν καθημερινά οι κάτοικοι αλλά και οι τουρίστες στον  Κουμπέ οι οποίοι ξαφνιάζονται τακτικά στα ξενοδοχεία που διαμένουν, λόγω των ασκήσεων με πολυβόλα όπλα τύπου G3 που γίνονται στο χώρο του στρατοπέδου. Επίσης προβλήματα κυρίως ηχορύπανσης αντιμετωπίζουν και οι κάτοικοι στο Βιολί Χαράκι αλλά και στο Ατσιπόπουλο λόγω της αμφιθεατρικής θέσης της περιοχής. Αυτό που μένει είναι οι κάτοικοι αυτών των περιοχών να προβούν στις απαραίτητες νόμιμες κινήσεις ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημά τους.


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 21 Μάι 2018

Αρθρογραφία