Σε συμβολική κατάληψη των γραφείων του ΟΑΕΔ προχώρησαν οι stagers

Εκτύπωση

Σε συμβολική κατάληψη των γραφείων του ΟΑΕΔ προχώρησαν οι stagers

  • Κινητοποιήσεων συνέχεια για τους εργαζόμενους στα προγράμματα stage

20/11/09
Γράφει η Μαρία Καλογεράκη

«Δεν το βάζουν κάτω» οι stagers και του νομού Ρεθύμνου, οι οποίοι νωρίς το πρωί προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη των γραφείων του ΟΑΕΔ στο κέντρο της πόλης. Έχοντας αναρτήσει πανό έξω από το κτίριο και φωνάζοντας συνθήματα οι εργαζόμενοι στα προγράμματα stage ένωσαν και σήμερα τις φωνές τους, διεκδικώντας μια θέση στην εργασία.
Μάλιστα δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να δικαιωθούν και στρέφουν τα βέλη στο σκληρό πρόσωπο που δείχνουν σε αυτούς η νέα κυβέρνηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζόμενων σε προγράμματα stage έχει ως εξής:
 «Η κυβέρνηση τελειώνει τα προγράμματα stage με απάνθρωπο τρόπο, πετώντας όλο αυτόν τον κόσμο που μεγάλωνε με 500 ευρώ και ανασφάλιστος τα παιδιά του, στην ανεργία.
Το σύνθημα της κυβέρνησης προεκλογικά ήταν "ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ" και τακτοποίηση όλων όσων εργάζονταν ήδη με stage εδώ και αρκετά χρόνια και μετά την κατάργηση των stage, αφού δήλωνε κατά της ανασφάλιστης εργασίας.
Όμως τώρα τα καταργεί στο δημόσιο και όχι στον ιδιωτικό τομέα, διότι θέλει φτηνό εργατικό δυναμικό, ανθρώπους ανασφάλιστους και χαμηλόμισθους.
Εμείς όμως προσληφθήκαμε σαν μαθητευόμενοι και βοηθοί του μόνιμου προσωπικού, αλλά μετά τον πρώτο μήνα και με παρατεταμένες συμβάσεις καλύπταμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Όλα αυτά τα χρόνια είμαστε ανασφάλιστοι με ελάχιστη ιατροφαρμακευτική κάλυψη που μάλιστα μας παρακρατούσαν από τον χαμηλό μισθό μας.
Ακόμα και ανασφάλιστοι ελπίζαμε σε κάτι καλύτερο!
Προεκλογικά η σημερινή κυβέρνηση αναγνώριζε τα αιτήματά μας και τώρα μας διώχνει στερώντας μας ακόμα και το δικαίωμά μας στη βοήθεια του ταμείου ανεργίας, αφού καρπώνονταν χρόνια την εργασία μας χωρίς να μας βάζει ένσημα.
Τώρα η κυβέρνηση ετοιμάζεται να προσλάβει εργαζόμενους ορισμένου χρόνου, χωρίς τον πραγματικό έλεγχο του ΑΣΕΠ που ισχυρίζεται πως είναι ο πιο δίκαιος τρόπος εισαγωγής. Χτυπάει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας φτιάχνοντας ένα μέλλον στον ιδιωτικό τομέα χωρίς εργαζόμενους, με stage και ενοικιαζόμενους, ρίχνοντας το μπαλάκι η μια κυβέρνηση στην άλλη
»

Οι εργαζόμενοι στα προγράμματα stage μέσα από τους αγώνες τους που συνεχίζουν καθημερινά διεκδικούν, μονιμοποίηση όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, κατάργηση των ευέλικτων μορφών εργασίας στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, κάλυψη όλων των δεδουλευμένων και των ενσήμων τους, μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών ενώ συμπαραστέκονται σε όλους τους εργαζόμενους που απολύουν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και ζητούν πάνω από όλα για όλους 8ωρη εργασία και όχι ημιαπασχόληση.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία