Φορείς και κάτοικοι αντιδρούν για το "ΝΑΙ" της Νομαρχίας

Εκτύπωση

Φορείς και κάτοικοι αντιδρούν για το "ΝΑΙ" της Νομαρχίας

  • Βίντεο - ντοκουμέντο του AGORATV έρχεται να δώσει φως στην επικινδυνότητα των οδικών αρτηριών στις λατομικές ζώνες

20/11/09
της Ροζαλίας Ιωάννου

Ύστερα από την χθεσινο-βραδινή ψήφιση ΥΠΕΡ του καθορισμού λατομικής ζώνης στη Λαμπινή, πολλές είναι οι αντιδράσεις τόσο σε επίπεδο Νομαρχιακών Συμβούλων όσο και Δημάρχων για το τρόπο διεξαγωγής της όλης διαδικασίας, ενώ και κάτοικοι ήδη δήλωσαν το δυναμικό αντιδραστικό παρών σε αυτές τις εξελίξεις.

Σήμερα το πρωί στη ραδιοφωνική εκπομπή «Πρωινό Δελτίο» του Μελωδία 102,7 έκαναν παρέμβαση ο επικεφαλης της Νομαρχιακής Μειοψηφίας κ. Κωστής Μαθιουδάκης και ο Δήμαρχος Λάμπης κ. Ταταράκης καθώς και κάτοικοι της Λαμπινής.

Ο κ. Μαθιουδάκης παρότι συμφώνησε στην αναγκαιότητα ανεύρεσης κατάλληλου χώρου για λατομικής ζώνη εντούτοις όμως έθιξε το θέμα ότι η οκταμελής επιτροπή που ανέλαβε από το Φεβρουάριο του 2006 το θέμα και που εισηγήθηκε το Δ.Δ. Λαμπινής ως κατάλληλο χώρο για το καθορισμό νέας λατομικής ζώνης, έφερε ως τετελεσμένο γεγονός μόνο το εν λόγω δημοτικό διαμέρισμα και δεν έγινε λόγος για άλλους τυχόν φακέλους που να εμπεριείχαν άλλες περιοχές - άλλες προτάσεις - για άλλα σημεία του Νομού.

«Μας έφεραν επί τετελεσμένου γεγονότος κάτι για να λάβουμε μια απόφαση δίχως να έχουμε στα χέρια μας και δίχως να εξετάσουμε γιατί πρέπει να ψηφίσουμε ή να καταψηφίσουμε το καθορισμό στη Λαμπινή και όι τυχόν και σε μια άλλη περιοχή είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μαθιουδάκης ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον αποντροπιασμό που ένοιωσε την ώρα που εκτελούταν το Νομαρχιακό συμβούλιο χθες, από τα έκτροπα που δημιούργησε μερίδα των παρευρισκομένων και οι οποίοι δυσχέραναν το έργο του συμβουλίου, θεωρώντας ότι αντιδημοκρατικές τάσεις & παρεμβάσεις σε καμία περίπτωση δεν συμβάλλουν στην ουσιαστική λύση του προβλήματος.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Δήμαρχος Λάμπης κ. Ταταράκης ο οποίος συμπλήρωσε ότι: "... μεγάλα προβλήματα θα δημιουργηθούν και από τα βαρέα φορτηγά που θα κινούνται για τον ίδιο σκοπό στο ήδη μικρό & στενό επαρχιακό δίκτυο που ενώνει τη Βόρεια Κρήτη με τη Νότια. Ατυχήματα και κυκλοφορικά κομφούζια που θα δημιουργήσουν το αδιαχώρητο ιδιαίτερα και κατά τους θερινούς τουριστικούς μήνες."

Πάνω σε αυτό ο παρουσιαστής της εκπομπής & δημοσιογράφος Βασίλης Κασιμάτης δήλωσε στον «αέρα» για πρώτη φορά ότι η ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ έχει στα χέρια της ένα βαρύτατο τηλεοπτικό βίντεο - ντοκουμέντο που τράβηξε επί διημέρου το τηλεοπτικό συνεργείο του AGORATV και που καταμαρτυρά & παρουσιάζει επί 45 λεπτά τα απίστευτα που συμβαίνουν στο «κόμβο» του Λατζιμά έξω από την εκεί λατομική ζώνη, με εκατοντάδες τροχαίες παραβάσεις καθιστώντας το σημείο ως άκρως επικίνδυνο για την κυκλοφορία σε Εθνικό δίκτυο.

Να θυμίσουμε ότι στο συγκεκριμένο σημείο δίχως να έχει μεριμνήσει η Νομαρχία και το συναρμόδιο Υπουργείο Συγκοινωνιών για την κατασκευή ανισόπεδου κόμβου, έχουν προκληθεί πάμπολα ατυχήματα ακόμα και θανατηφόρα, αφού τόσο η έξοδος των βαρέων οχημάτων που κινούνται από το λατομείο προς Ρέθυμνο όσο και η είσοδος από τα ίδια οχήματα που κινούνται από Ηράκλειο προς αυτό, «κόβουν» κυριολεκτικά - κινούμενα πολύ αργά - την Εθνική οδική αρτηρία στα δύο, πατώντας διπλή διαχωριστική γραμμή ("τοίχος" δηλαδή) προκαλώντας όπως προαναφέραμε σημαντικά προβλήματα στο κυκλοφοριακό του ΒΟΑΚ στο συγκεκριμένο σημείο.

Σοκ θα αποτελέσει αυτό το βίντεο - ντοκουμέντο το οποίο η ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ και το AGORATV θα καταθέσουν υπόψη, του Νομάρχη, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου και βέβαια της Γενικής Περιφέρειας Κρήτης.
Το εν λόγω βίντεο της "ντροπής" ζήτησαν ήδη αρκετοί παράγοντες από το σταθμό Μελωδία 102,7 για να το κάνουν χρήση στις μηνύσεις που ήδη κατατέθηκαν χθες σχετικά με τον ΒΟΑΚ.

Βέβαια το συγκεκριμένο βίντεο έρχεται να «δέσει» απόλυτα με αυτά που ανέφερε στον Μελωδία 102,7 Fm και ο Δήμαρχος κ. Ταταράκης σχετικά με τα προβλήματα που αναμένεται να δημιουργηθούν από τη νέα λατομική ζώνη, εάν αυτή τελικά υλοποιηθεί στη Λαμπινή.
Τέλος οι κάτοικοι της Λαμπινής δήλωσαν σήμερα στο "Πρωινό Δελτίο" ότι θα αντιδράσουν πολύ δυναμικά, αφού σε καμία περίπτωση δεν αποδέχονται αυτή την απόφαση της Νομαρχίας. 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 18 Ιούν 2018

Αρθρογραφία