Η εισοδηματική πολιτική στο επίκεντρο της γενικής συνέλευσης των εφοριακών Χανίων-Ρεθύμνου

Εκτύπωση

Η εισοδηματική πολιτική στο επίκεντρο της  γενικής συνέλευσης των εφοριακών Χανίων-Ρεθύμνου

20/11/09
της Μαρίας Καλογεράκη

Εν αναμονή των αποφάσεων της κυβέρνησης σε ότι αφορά κυρίως την εισοδηματική πολιτική αλλά και την οργάνωση των υπηρεσιών είναι ο σύλλογος εφοριακών Χανίων- Ρεθύμνου.
Η ετήσια γενική συνέλευση του συλλόγου πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης σε γνωστό κέντρο της πόλης όπου μεταξύ άλλων τέθηκε και το αίτημα του κλάδου για την απόκτηση ενός σύγχρονου κτιρίου στα Χανιά.
Επιπλέον ο σύλλογος εφοριακών Χανίων - Ρεθύμνου δηλώνει αρωγός στην προσπάθεια των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης για την κατασκευή ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου στην Κρήτη.
Όπως ήταν φυσικό στη συνάντηση κυριάρχησαν τα θέματα που αφορούν την φορολογία και την οικονομία, με αφορμή τις εξαγγελίες του υπουργού Οικονομικών, όπως επίσης και θέματα που αφορούν τις εργασιακές σχέσεις.

«Υπάρχουν ανακοινώσεις από την πλευρά της κυβέρνησης που μιλάνε για πάγωμα μισθών πάνω από 2.000 ευρώ μικτά, υπάρχει πάγωμα όσο αφορά τις προσλήψεις στο υπουργείο οικονομικών, πολλά κενά περίπου στις 6.000 οργανικά κενά. Το ζητούμενο για μας είναι τουλάχιστον να επανδρωθούν οι υπηρεσίες στοιχειωδώς, θα υπάρξει χρόνος και υπάρχει χρόνος μέχρι να κατατεθεί το προσχέδιο του προϋπολογισμού», αναφέρει ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας εφοριακών, Γιάννης Καπεγλέρης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του συλλόγου εφοριακών Χανίων- Ρεθύμνου, Μιχάλης Δασκαλάκης σημείωσε πως «Ας δούμε τι λέει το προσχέδιο του προϋπολογισμού, να δούμε για τον δικό μας κλάδο που μας αφορά τι αυξήσεις θα πάρουμε και μετά εδώ είμαστε πάλι. Πάντως αυτό που σίγουρα πρέπει να ξέρει ο κόσμος είναι και οι συνάδελφοι ιδίως, ότι δεν θα δεχτούμε εύκολα αυτό που πάθαμε πέρσι με τις μηδενικές αυξήσεις»

Με μελανά χρώματα ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας εφοριακών περιγράφει το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει αυτήν την ώρα πανελλαδικά σε ότι αφορά την έλλειψη προσωπικού, και ζητά να δοθεί μια λύση έστω και προσωρινά.

Με αφορμή ωστόσο το φορολογικό νομοσχέδιο που αναμένεται να καταθέσει τον Μάρτιο η κυβέρνηση, ο Γιάννης Καπεγλέρης, επισημαίνει πως « Το ζητούμενο δεν είναι να ανακοινώνονται φόροι. Από την άλλη πρέπει να δούμε τα έσοδα, πρέπει να αναπτυχθούν οι ανοιχτοί μηχανισμοί του υπουργείου Οικονομικών καθώς και οι εισπρακτικοί μηχανισμοί του υπουργείου γιατί δεν μπορούμε να μιλάμε για οικονομία, φορολογία είτε εκτάκτως είτε αυτή είναι τακτικής και από την άλλη να έχουμε σε λήθαργο τον νομικό μηχανισμό. Δυστυχώς αυτή τη στιγμή οι ανοιχτές υπηρεσίες του υπουργείου οικονομικών είναι αποδυναμωμένες και σε επίπεδο έλλειψης προσωπικού και σε επίπεδο υποδομών».

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 22 Μάι 2018

Αρθρογραφία