Στο «χείλος του γκρεμού» οι κτηνοτρόφοι του νομού

Εκτύπωση

Στο «χείλος του γκρεμού» οι κτηνοτρόφοι του νομού

  • Ζητούν από το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης να ανοίξουν τα σφαγεία Ρεθύμνου έστω την περίοδο των Χριστουγέννων

20/11/09
της Μαρίας Καλογεράκη 

Την παρέμβαση του αρμόδιου υπουργείου, έστω να ανοίξουν τα σφαγεία Ρεθύμνου τις γιορτές των Χριστουγέννων, ζητούν οι κτηνοτρόφοι του νομού, ως μια ύστατη λύση, βλέποντας και οι ίδιοι πως βρίσκονται πλέον στο χείλος του γκρεμού.
Από την μια πλευρά, σύμφωνα και με τον πρόεδρο του συλλόγου, καθημερινά στο νομό γεννιούνται περίπου δυόμιση χιλιάδες αρνιά, και από την άλλη πλευρά δεν υπάρχει σφαγείο για να σφαχτούν τα αμνοερίφια τα Χριστούγεννα, τη στιγμή που και οι ίδιοι δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν από τα σφαγεία των όμορων νομών.

«Λύση δεν θα είναι οι κινητοποιήσεις, λύση δεν θα είναι οι καταλήψεις, λύση θα είναι μόνο μια γενναία υπουργική απόφαση μαζί με τους τοπικούς άρχοντες. Πρέπει να βοηθήσουν και εκείνοι όπως έχουν ξαναβοηθήσει στο παρελθόν, να περάσουμε αυτές τις δύσκολες μέρες από πλευράς φόρτου σφαγής αρνιών την παραμονή των Χριστουγέννων και από εκεί και πέρα να εξεταστεί η περίπτωση του να βρεθεί μια σοβαρή και μόνιμη λύση για το αρνάκι που παράγουμε», ανέφερε ο πρόεδρος του συλλόγου κτηνοτρόφων του νομού, κ.Γιώργος Μοσχάκης.

Αν παρόλα αυτά δεν υπάρξει καμία ενέργεια από το αρμόδιο υπουργείο ώστε να ανοίξουν τα σφαγεία την περίοδο των Χριστουγέννων, τότε ο κλάδος των κτηνοτρόφων του νομού αναμένεται να υποστεί νέο οικονομικό πλήγμα.

«Όλοι οι κτηνοτρόφοι, τα χιλιάδες αρνιά που έχουν να σφάξουν τις παραμονές των Χριστουγέννων, τα οποία μεταφράζονται σε δεκάδες χιλιάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, χρήματα τα οποία περιμένουν για να καλύψουν υποχρεώσεις τις οποίες ήδη έχουν αναλάβει. Επιταγές που έχουν κόψει με χρήματα που χρωστάνε, τότε καταλαβαίνετε το χαμό που θα δημιουργηθεί. Από τον κτηνοτρόφο, ιδιαίτερα τις παραμονές των Χριστουγέννων περιμένουν τουλάχιστον 15 διαφορετικά επαγγέλματα να ζήσουν», τόνισε ο κ. Μοσχάκης.

Παρά τη δυσμενή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι κτηνοτρόφοι του νομού, ο πρόεδρος του συλλόγου ξεκαθαρίζει πως δεν τίθεται θέμα να μην υπάρχει στην αγορά του Ρεθύμνου επάρκεια κρέατος την περίοδο των Χριστουγέννων.
Εν τω μεταξύ τις προηγούμενες ημέρες οι κτηνοτρόφοι της Κρήτης συναντήθηκαν με τον νέο υφυπουργό αγροτικής ανάπτυξης κ.Μιχάλη Καρχιμάκη, στον οποίο έθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν διαχρονικά, χωρίς κανείς από τους αρμόδιους να ενδιαφερθεί.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 19 Μάρ 2018

Αρθρογραφία