Έγινε η ενημερωτική εκδήλωση του ΟΑΕΠ στο Επιμελητήριο

Εκτύπωση

Έγινε η ενημερωτική εκδήλωση του ΟΑΕΠ στο Επιμελητήριο
 

  • «Ημερίδα: Στη Διεθνή Οικονομική Κρίση, ο ΟΑΕΠ στηρίζει αποτελεσματικά τις Ελληνικές Εξαγωγικές Επιχειρήσεις»

20/11/09

Με ικανοποιητική προσέλευση ενδιαφερομένων επιχειρηματιών πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης, 18 Νοεμβρίου 2009, η ενημερωτική εκδήλωση που οργάνωσε το Επιμελητηρίου Ρεθύμνης σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ), αυτόνομο, μη κερδοσκοπικό, Οργανισμό εποπτευόμενο από το Υπουργείο Οικονομίας.
Η εκδήλωση στόχο είχε την ενημέρωση των εξαγωγικών επιχειρήσεων του Νομού για τα ειδικά σχεδιασμένα Προγράμματα με τα οποία ασφαλίζονται οι εξαγωγικές πιστώσεις Ελλήνων εξαγωγέων και αφορούν στην πώληση προϊόντων, υπηρεσιών, ή ακόμα στην κατασκευή τεχνικών έργων, όπως, επίσης και στην ασφάλιση, έναντι πολιτικών κινδύνων, των επενδύσεων που πραγματοποιούν Έλληνες επιχειρηματίες στο εξωτερικό.

Όπως ανέφερε στο σύντομο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης κ. Γεώργ. Γιακουμάκης, στην παρούσα διεθνή οικονομική συγκυρία που χαρακτηρίζεται από την αστάθεια και την ανασφάλεια, οι εξαγωγικές μας επιχειρήσεις διατρέχουν δυστυχώς σοβαρούς κινδύνους, διότι, αφενός αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα ρευστότητας κυρίως λόγω εμπορικών και πολιτικών κινδύνων μη πληρωμής των εξαγωγικών πιστώσεων που παρέχουν σε πελάτες του εξωτερικού, αφού και εκείνοι, λόγω της διεθνούς οικονομικής κρίσης, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ρευστότητας, και αφετέρου διότι ολόκληρες εθνικές οικονομίες αντιμετωπίζουν συστημικά προβλήματα που μπορούν να τις οδηγήσουν σε απρόσμενη μεταβολή των νομισματικών και συναλλακτικών τους πλαισίων.

Εισηγητής της εκδήλωσης ήταν ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του ΟΑΕΠ Δρ. Κλέαρχος Ευστρατόγλου, ο οποίοςπαρουσίασε τα προγράμματα του Οργανισμού και τους τρόπους διευκόλυνσης της τραπεζικής χρηματοδότησης των ασφαλισμένων πελατών του.

Όπως τόνισε ο Δρ Κλέαρχος Ευστράτογλου ο ΟΑΕΠ συμβάλει αποτελεσματικά στην αύξηση της "εξωστρέφειας" της Ελληνικής Οικονομίας. Γι? αυτό λοιπόν, θα πρέπει οι Έλληνες εξαγωγείς να πάνε και να ασφαλιστούν στον ΟΑΕΠ. Για το δικό τους συμφέρον, αλλά και για την προώθηση των ελληνικών εξαγωγών, πράγμα που αποτελεί την πιο απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Κατάρτισης Συμβολαίων & Υποστήριξης Πελατώντου ίδιου Οργανισμού κ. Αριστείδης Κρεββατάς, ο οποίοςαπάντησεστις εξειδικευμένες ερωτήσεις του ακροατηρίου.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 21 Μάι 2018

Αρθρογραφία