Παρέμβαση των ειδικευομένων ιατρών για τις προχθεσινές συλλήψεις

Εκτύπωση
Παρέμβαση των ειδικευομένων ιατρών για τις χθεσινές συλλήψεις

19/11/09

O σύλλογος ειδικευομένων ιατρών εκφράζει την βαθιά ανησυχία του για τα προχθεσινά γεγονότα καταστολής στις πορείες της επετείου του πολυτεχνείου στην Αθήνα και στο Ηράκλειο Κρήτης.

Τα μέλη του συλλόγου επισημαίνουν:
"
Η πολιτική της μηδενικής ανοχής του υπουργού προστασίας του πολίτη ερμηνεύτηκε από την ελληνικά αστυνομία με μεθόδους που θυμίζουν εποχές για τις οποίες χθες εορταζόταν το τέλος τους.
Οι 227 προσαγωγές πολιτών στην Αθήνα, οι περισσότερες παιδιών κάτω των 18 ετών, οι προληπτικές συλλήψεις και οι καταγγελίες για φόρτωμα στους προσαχθέντες πράξεων που δεν τέλεσαν, δεν συνάδουν με το πνεύμα της ημέρας.
Οι συλλήψεις 4 φοιτητών στο Ηράκλειο Κρήτης (2 εκ των οποίων με κατηγορίες για κακουργήματα), για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση σε εορτασμό επετείου του πολυτεχνείου σε επαρχιακή πόλη και η απρόκλητη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων, δείχνουν μια ακραία νοοτροπία από πλευράς της πολιτείας.

Καλούμε άμεσα την ηγεσία του υπουργείου και την δικαστική εξουσία στην άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων  και στην τιμωρία των υπευθύνων για τις βιαιοπραγίες που έγιναν στους προσαχθέντες στα αστυνομικά τμήματα ".


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 27 Μάι 2018

Αρθρογραφία