Απόπειρα ληστείας στον Ιερό Ναό των "Τεσσάρων Μαρτύρων"

Εκτύπωση

Απόπειρα ληστείας στον Ιερό Ναό των "Τεσσάρων Μαρτύρων "

  • Στο στόχαστρο αδίστακτων οι Ναοί & τα εκκλησιαστικά και φιλόπτωχα ταμεία

19/11/09
της Μαρίας Καλογεράκη


 Περισσότερα στο σχετικό βίντεο

Τον ιερό ναό των τεσσάρων μαρτύρων «έβαλαν στο μάτι»  χθες τα ξημερώματα τρεις δράστες.
Πρόκειται για δυο Ρεθεμνιώτες, 24 και 30 ετών αντίστοιχα και μια Ελληνίδα γυναίκα 24 ετών. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι τρείς δράστες είναι χρήστες ναρκωτικών ουσιών.
Οι τρεις φερόμενοι δράστες τα ξημερώματα, προσπάθησαν να εισβάλλουν στον Ιερό Ναό από την είσοδο της εκκλησίας, που βρίσκεται επί της λεωφόρου Κουντουριώτη.
Οι θρασύτατοι διαρρήκτες μάλιστα είχαν μαζί τους και ειδικά εργαλεία, για να πραγματοποιήσουν το «αρρωστημένο» σχέδιό τους.
Για κακή τους τύχη όμως, εκείνη την ώρα από το σημείο πέρναγαν άνδρες της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Ρεθύμνου. Οι τρεις δράστες όταν αντιλήφθησαν τους αστυνομικούς προσπάθησαν να διαφύγουν με το  ι.χ. αυτοκίνητό τους, που είχαν παρκάρει έξω από την εκκλησία.
Οι ένστολοι τους καταδίωξαν και λίγα λεπτά αργότερα τους συνέλαβαν και τους οδήγησαν στα κρατητήρια της αστυνομικής διεύθυνσης Ρεθύμνου. Οι τρεις δράστες θα παραπεμφθούν στην δικαιοσύνη με την κατηγορία της κλοπής.

«Καθημερινό» φαινόμενο οι διαρρήξεις στις εκκλησίες

Ωστόσο μορφή μάστιγας τείνουν να πάρουν οι επιθέσεις διαρρηκτών στις εκκλησίες. Πριν από ένα μήνα περίπου άγνωστοι διέρρηξαν το γραφείο του φιλόπτωχου ταμείου της Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ που υπήρχαν στα συρτάρια.
Λίγες ημέρες αργότερα άγνωστοι έσπασαν και πήραν όσα χρήματα υπήρχαν στο κυτίο του φιλόπτωχου στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου ενώ στόχος θρασύτατων διαρρηκτών έγινε στο παρελθόν και το κυτίο του Ναού του Αγίου Γεωργίου στην Καλλιθέα.
Επιπλέον χθες στον Ιερό Ναό του Αγίου Ραφαήλ που βρίσκεται επί της εθνικής οδού Χανίων- Ρεθύμνου, άγνωστοι έσπασαν το τζάμι της εκκλησίας και εισέβαλλαν μέσα, όμως έφυγαν χωρίς να πάρουν απολύτως τίποτα.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 22 Μάι 2018

Αρθρογραφία