Βανδαλισμοί στην Αρχαία Ελεύθερνα... ακόμα μια φορά

Εκτύπωση

Βανδαλισμοί στην Αρχαία Ελεύθερνα ... ακόμα μια φορά

  • Εξαντλήθηκε η ανοχή μας λένε οι κάτοικοι του χωριού για τις δολιοφθορές στο χωριό τους από μια ομάδα «γνωστών-άγνωστων»
  • Καταγγελίες χθες και στο "Πρωινό Δελτίο" του Μελωδία 102,7 Fm

18/11/09

του Βασίλη
Κασιμάτη
Στο στόχαστρο μιας μερίδας πολιτών μπήκε για δεύτερη φορά τα τελευταία χρόνια η Αρχαία Ελεύθερνα.
Οι «γνωστοί-άγνωστοι» προ ημερών προκάλεσαν φθορές στις πινακίδες του χωριού ενώ δεν δίστασαν να γράψουν πάνω σε αυτές υβριστικά συνθήματα τόσο για την περιοχή όσο και για τους κατοίκους του ορεινού χωριού.
«Με μεγάλη έκπληξη ξυπνήσαμε το πρωί και είδαμε αυτά τα απαράδεκτα πράγματα. Καλέσαμε σε γενική συνέλευση το χωριό το βράδυ της Κυριακής και δεν μπορούσαμε να συζητήσουμε από την οργή μας. Αποφασίσαμε να ενημερώσουμε τους τοπικούς φορείς και όχι μόνο και να καταθέσουμε στην αστυνομία μήνυση κατά αγνώστων», σημείωσε ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Αρχαίας Ελεύθερνας, Λευτέρης Δροσάκης.

Από την πλευρά ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου του χωριού Κώστας Παρασύρης, δήλώσε στην ραδιοφωνική μας εκπομπή "Πρωινό Δελτίο" :
«Το Σάββατο το πρωί είδαμε τα χάλια που έχουν γίνει στις πινακίδες του χωριού. Εξοργιστήκαμε όλοι όχι μόνο για το βάψιμο των πινακίδων σήμανσης αλλά για τα υβριστικά συνθήματα που είναι προσβλητικά, δεν ξεχνιούνται και ούτε και θα περάσουν έτσι εύκολα».
Σημειώνεται πως οι κάτοικοι του χωριού βρήκαν τα σπρέι κάτω από τις πινακίδες, που χρησιμοποίησαν οι δράστες και τα έχουν ήδη παραδώσει στην αστυνομία.
Τώρα η δράση των γνωστών άγνωστων δεν σταμάτησε στις πινακίδες , όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι του χωριού, ξερίζωσαν ακόμη και τα δενδρύλλια που είχε φυτέψει ο δήμος στο δρόμο που οδηγεί προς τις αρχαιότητες στη θέση «Κατσιβέλος».

«Περιμένουμε από την αστυνομία να βρει τους ένοχους και να τιμωρηθούν παραδειγματικά γιατί και στο παρελθόν μας έχουν πάλι ενοχλήσει», τόνισε ο κ. Δροσάκης   

Σε κάθε περίπτωση δεδομένου ότι οι παραβατικές συμπεριφορές μιας μερίδας ατόμων είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο στην περιοχή, οι κάτοικοι ζητούν την στήριξη της πολιτείας και των αρμόδιων φορέων, προκειμένου να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη οι δράστες.

«Και στο παρελθόν έχουν βάψει ξανά τις πινακίδες, έχουν κάνει δολιοφθορές μέσα στο χωριό την ίδια ώρα που πραγματοποιούταν εκδήλωση, έχουν κόψει τα λάστιχα του νερού. Μάλιστα τότε είχαν βρεθεί οι ένοχοι και εγώ ο ίδιος είχα πιάσει επ? αυτοφώρω τον ένοχο. Πιστεύω πως κάποια στιγμή θα πάρουν το θάρρος να βγουν από το καβούκι τους ,να παρουσιαστούν αυτοί οι «ψευτοκαπετάνιοι», να γίνουν άνδρες, γιατί οι άνδρες τα προβλήματα τα λύνουν πρόσωπο με πρόσωπο και όχι στα κρυφά βάφοντας τα μεσάνυχτα τις ταμπέλες. Ας έρθουν να μας πουν τι θέλουν για να λύσουμε το πρόβλημα», επισήμανε στην "Πρωινό Δελτίο" ο κ. Παρασύρης.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 27 Μάι 2018

Αρθρογραφία