Η κηδεία μιας "Αρχόντισσας"

Εκτύπωση

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΡΕΘΥΜΝΙΩΤΩΝ

 

  • Η κηδεία μιας "Αρχόντισσας"

17/11/09

Την Δευτέρα 16/11/2009 στις 12 η ώρα έγινε από το πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών η κηδεία της Δέσποινας Ροδοπούλου-Καραθεοδωρή η οποία έφυγε από την ζωή σε ηλικία 99 ετών.

Ένα πυκνό πλήθος κόσμου (πολιτικοί, καθηγητές, επιστήμονες, φοιτητές και μαθητές) συνόδευσε τη θυγατέρα του μεγάλου Έλληνα Μαθηματικού Κων/νου Καραθεοδωρή και σύζυγο του Υπουργού και Προέδρου Βουλής αειμνήστου Κων/νου Ροδόπουλου, στην τελευταία της κατοικία.

Τους επικήδειους λόγους εκφώνησαν ο καθηγητής του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου κ. Γεώργιος Παντελίδης και ο Ρεθυμνιώτης συντοπίτης μας κ. Ευάγγελος Σπανδάγος Μαθηματικός -Συγγραφέας και στενός φίλος της οικογενείας.

Στεφάνους κατέθεσαν η Βουλή των Ελλήνων , η Ακαδημία Αθηνών, Διάφοροι Δήμοι της χώρας, τα Πανεπιστήμια Αθηνών , Θεσσαλονίκης, Αιγαίου και Θράκης , η Ακαδημία Επιστημών του Μονάχου και διάφορα Γερμανικά Πανεπιστήμια.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Κων/νος Καραθεοδωρής υπήρξε στενός φίλος του Ελευθερίου Βενιζέλου και ιδρυτής του Πανεπιστημίου της Σμύρνης.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                             Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΗΛΙΑΚΗΣ                                                           ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΣΧΟΙΝΑΣ

ΔΑΣΚΑΛΟΣ-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ                                                 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ

 

Η εφημερίδα μας ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του γιού της, Αλέξανδρου Σκούταρη και τους λοιπούς συγγενείς. 


« επιστροφή στη κατηγορία Έλλαδα

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 21 Μάι 2018

Αρθρογραφία