Ξεκίνησε σήμερα και στο Ρέθυμνο ο εμβολιασμός του προσωπικού του νοσοκομείου

Εκτύπωση

Ξεκίνησε σήμερα και στο Ρέθυμνο ο εμβολιασμός του προσωπικού του νοσοκομείου

  • Καθησυχαστικοί για την ασφάλεια του εμβολίου κατά της νέας γρίπης εμφανίστηκαν οι γιατροί και οι νοσηλευτές του ιδρύματος

17/11/09
της Μαρίας Καλογεράκη

 Περισσότερα στο σχετικό video 

Στην πνευμονολογική κλινική του γενικού νοσοκομείου Ρεθύμνου ξεκίνησε χθες το πρωί και στο Ρέθυμνο ο εμβολιασμός του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, με τους περισσότερους να διαβεβαιώνουν τους πολίτες για την ασφάλεια του εμβολίου κατά της νέας γρίπης.
Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος, Γιώργο Ξεξάκη, «έχει δημιουργηθεί ένα συνεργείο εμβολιασμού το οποίο λειτουργεί από τις 9 το πρωί μέχρι τη μια το μεσημέρι και από τις πέντε μέχρι τις οκτώ το απόγευμα. Ο χρόνος που χρειάζεται ο καθένας για να κάνει το εμβόλιο διαρκεί 10 λεπτά περίπου γιατί υπάρχουν διάφορες γραφειοκρατικές διαδικασίες».

Την εβδομάδα που διανύουμε, όπως έχει ανακοινωθεί και το υπουργείο υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης, εκτός από το προσωπικό των νοσοκομείων θα εμβολιαστούν και οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, μόνο όμως με ιατρική γνωμάτευση. 
Το γενικό νοσοκομείο της πόλης επισκέφθηκαν σήμερα και αντιπρόσωποι από τα κέντρα υγείας του νομού, προκειμένου να ενημερωθούν για τον τρόπο εμβολιασμού και να ξεκινήσει και ο εμβολιασμός του προσωπικού στα κέντρα υγείας.

Τα πρώτα εμβόλια που ήρθαν στο νομό Ρεθύμνου τις προηγούμενες ημέρες είναι 500, όμως όπως ξεκαθάρισε και ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος, «ανάλογα με την προσέλευση τόσο του προσωπικού του νοσοκομείου όσο και των ευπαθών ομάδων, αν χρειαστούμε παραπάνω εμβόλια, θα έχουμε άμεση αποστολή των εμβολίων αυτών από το αρμόδιο υπουργείο».

Καθησυχαστικοί ωστόσο για την ασφάλεια του εμβολίου κατά της νέας γρίπης εμφανίστηκαν οι γιατροί και οι νοσηλευτές αλλά και ο διοικητής του ιδρύματος.

«Νομίζω ότι ο κόσμος πρέπει να ακούει τους ειδικούς και να μην παραπληροφορείται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που πολλές φορές σπέρνουν τον πανικό. Υπάρχουν ειδικοί που έχουν μιλήσει και έχουν πει ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος και είναι απολύτως ασφαλές το εμβόλιο», τόνισε η νοσηλεύτρια του νοσοκομείου, Όλγα Αντωνουσάκη.
Ερωτηθείς ωστόσο η κ. Αντωνουσάκη για το γεγονός πως αρκετοί γιατροί αμφισβητούν την ασφάλεια του εμβολίου κατά της νέας γρίπης, ξεκαθάρισε πως:

"Ο καθένας μπορεί να έχει μια άποψη και να την εκφράζει.
Από εκεί και πέρα νομίζω ότι οι υπεύθυνοι για το εμβόλιο έχουν πει την άποψή τους και αυτή είναι ότι είναι ασφαλές".

Από την πλευρά ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του νοσηλευτικού ιδρύματος, Αντώνης Φουρναράκης, ο οποίος έκανε το εμβόλιο κατά της νέας γρίπης το πρωί, σημείωσε πως  «Έκανα το εμβόλιο και συνιστώ όχι μόνο στο προσωπικό του νοσοκομείου και των κέντρων υγείας αλλά και στους πολίτες να το κάνουν. Δεν ξεχνάμε ότι είναι το μοναδικό μέσο προστασίας απέναντι στο επερχόμενο κύμα της πανδημίας. Νομίζω ότι έχει επικρατήσει και επίσημα η άποψη ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές, δεν δημιουργεί παρενέργειες και πρέπει να γίνει από όλους για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα
».

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 28 Μάι 2018

Αρθρογραφία