Αντιπροσωπεία του Νομού, επισκέφθηκε τον κ. Γ.Σουφλιά.

Εκτύπωση

 Αντιπροσωπεία του νομού μας με επικεφαλής την Βουλευτή Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας κ. Όλγα Κεφαλογιάννη επισκέφθηκε σήμερα τον Υπουργό ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. κ. Γιώργο Σουφλιά. Η αντιπροσωπεία΄αποτελούνταν από τους Νομάρχη Ρεθύμνου κ. Γιώργο Παπαδάκη, τον Πρόεδρο της Τ.Ε.Δ.Κ. κ. Μανώλη Μανωλακάκη, τον Αναπληρωτή Νομάρχη Ρεθύμνου κ. Γιώργο Μποτονάκη τον Αναπληρωτή Νομάρχη Ρεθύμνου κ. Γιώργο Μποτονάκη τον Πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ρεθύμνου κ. Νίκο Νικολακάκη και τον Πρόεδρο της Επιτροπή Αγώνα, Δημοτικό Σύμβουλο κ. Μανώλη Κρεβατσούλη.

Αντικείμενο της συζήτησης που πραγματοποιήθηκε ήταν το μεγάλο πολεοδομικό ζήτημα που αντιμετωπίζει το Ρέθυμνο με τα όρια οικισμών του νομού, γνωστό ως «ζώνη των 800 μέτρων».

   Κατά τη διάρκεια την συνάντησής τους ο κύριος Υπουργός δεσμεύτηκε, ότι το πρόβλημα για τους 22 και τους 39 οικισμούς θα λυθεί με νομοθετική ρύθμιση, που έχουν ήδη ετοιμάσει οι νομικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. και έχει εγκρίνει ο ίδιος, επιβεβαιώνοντας τα όσα είχε ανακοινώσει η Βουλευτής του νομού εδώ και καιρό.

   Η άποψη του κ. Υπουργού είναι, ότι η ρύθμιση αυτή είναι καλύτερο να εντάσσεται σε νομοσχέδιο του Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. και μάλιστα σε πολεοδομικό νομοσχέδιο, όπως αυτό που είναι ήδη έτοιμο και αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή στα μέσα Ιανουαρίου.

   Ο κ. Υπουργός ενημέρωσε τους παρευρισκομένους, ότι αρχικά το νομοσχέδιο και η σχετική με το πρόβλημα του νομού μας ρύθμιση ήταν να έρθει τον Σεπτέμβριο αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό. Δεσμεύτηκε όμως ότι η ρύθμιση θα κατατεθεί με το νομοσχέδιο του Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. στα μέσα Ιανουαρίου, άλλως θα επιδιώξει να εντάξει την ρύθμιση ως τροπολογία σε νομοσχέδιο άλλου Υπουργείου προκειμένου να έχει δοθεί οριστική λύση μέχρι τις αρχές του χρόνου.

   Για δε τους 13 οικισμούς, ο κ. Σουφλιάς τόνισε ότι υπάρχει η πιθανότητα να χρειαστεί εξ αρχής πολεοδόμηση, όμως οι νομικοί σύμβουλοι του Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. θα συνεργαστούν προκειμένου να εξετάσουν τη δυνατότητα να δοθεί λύση νομοθετικά και άρα να ενσωματωθεί και η λύση αυτή στη νομοθετική ρύθμιση των δύο άλλων κατηγοριών οικισμών.

   Επίσης ο κ. Υπουργός μιλώντας προς την αντιπροσωπεία του Ρεθύμνου, αναφέρθηκε στις πολλαπλές επισκέψεις και προσπάθειες που έχει κάνει η Βουλευτής του νομού μας κ. Όλγα Κεφαλογιάννη προς την κατεύθυνση επίλυσης του ζητήματος και εξήρε την συμβολή της για την άρση του σοβαρού προβλήματος μέσα από τις συντονισμένες ενέργειες της και τις νομικές της γνώσεις. 

   Επιπλέον στη συνάντηση αυτή τέθηκε και το θέμα των έργων αναβάθμισης του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, που απασχολεί έντονα την τοπική κοινωνία. 

   Ερωτηθείς ο κ. Σουφλιάς από την κυρία Κεφαλογιάννη για την πορεία προώθησης των έργων του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, επιβεβαίωσε ότι η αναβάθμιση του Β.Ο.Α.Κ. αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης για τη νέα χρηματοδοτική περίοδο 2007-2013.

 

ΔΗΛΩΣΗ

 

   Μετά το πέρας της συνάντησης με τον Υπουργό ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. η Βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας κ. Όλγα Κεφαλογιάννη προέβη στην εξής δήλωση:

   « Οι δεσμεύσεις του Υπουργού ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. κ. Σουφλιά  ήρθαν να επιβεβαιώσουν τη συντονισμένη προσπάθεια μας για την επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος που ταλανίζει την κοινωνία του Ρεθύμνου και απειλεί την τοπική οικονομία.

Προωθείται η λύση σε ένα ζήτημα για το οποίο ευθύνονται άλλοι, οι οποίοι δεν έχουν καν μπει στον κόπο να παραδεχθούν τα λάθη τους και να απολογηθούν ενώπιον των πολιτών.

   Εμείς,  κατανοώντας την έκταση του προβλήματος, αναλάβαμε κάθε δυνατή πρωτοβουλία για την προώθηση της λύσης, η οποία και τελικά έρχεται με τη μορφή νομοθετικής ρύθμισης και αποκαθιστά ένα σοβαρό πολεοδομικό έλλειμμα του νομού μας.

Δηλώνω την ικανοποίηση μου για την εξέλιξη του ζητήματος αυτού και ευχαριστώ τον κύριο Υπουργό και τους συνεργάτες του για την καλή συνεργασία που είχαμε όλους τους προηγούμενους μήνες για να κλείσει αυτή η σοβαρή εκκρεμότητα στο νομό μας.»

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Πέμπτη, 26 Απρ 2018

Αρθρογραφία