Ελληνική αντικαρκινική εταιρεία στο Ρέθυμνο

Εκτύπωση

Ελληνική αντικαρκινική εταιρεία στο Ρέθυμνο

  • Ένα χρόνο λειτουργίας συμπληρώνει το τοπικό παράρτημα της Ελληνικής αντικαρκινικής εταιρείας στο Ρέθυμνο
  • 200 περίπου άτομα το χρόνο πάσχουν από την επάρατη νόσο στο νομό Ρεθύμνου

14/11/09
του Βασίλη Κασιμάτη


 Περισσότερα στο σχετικό video

Με στόχο την ενημέρωση και απώτερο σκοπό την πρόληψη για την μάστιγα της εποχής, εδώ και ένα χρόνο έχει ιδρυθεί στο Ρέθυμνο ένα παράρτημα της Ελληνικής αντικαρκινικής εταιρείας για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου.
Επτά γιατροί αλλά και φορείς του νομού απαρτίζουν το συμβούλιο του παραρτήματος στην πόλη και μέχρι και σήμερα υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο.

"Εμείς σαν τοπικό παράρτημα δώσαμε βάρος στην ενημέρωση του κόσμου, πως μπορεί να προλάβει ή να διαγνώσει έγκαιρα έναν καρκίνο. Πιστεύουμε ότι η έγκαιρη διάγνωση και η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία στη σημερινή εποχή, παρά του ότι έχει γίνει μια μεγάλη πρόοδος πάνω στη θεραπεία αυτής της αρρώστιας", τόνισε ο πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της ελληνικής αντικαρκινικής εταιρείας, Κώστας Μαλλάς.

Πάγιο αίτημα του συμβουλίου του τοπικού παραρτήματος είναι να αποκτήσει τη δική του στέγη, καθώς προσωρινά στεγάζεται στην παθολογική κλινική του γενικού νοσοκομείου.
Το ζητούμενο όμως είναι να διαμορφωθεί ένας ειδικός χώρος στην πόλη που θα λειτουργεί ως κέντρο ενημέρωσης και στο οποίο θα μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες, που είτε πάσχουν είτε θέλουν να ενημερωθούν για να λύσουν τα σκληρά προβλήματα της καθημερινότητάς τους.

"Υπάρχει μια προσφορά από τον ελληνικό ερυθρό σταυρό και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω, γιατί μας συμπαραστέκονται σε όλα μας τα βήματα, από τον έρανο που κάνουμε μέχρι το οτιδήποτε για να βοηθήσουμε άτομα τα οποία μας χρειάζονται", σημείωσε ο κ. Μαλλάς.

Ο αριθμός των ατόμων που πάσχουν από την ασθένεια της εποχής, όπως χαρακτηρίζεται όπως πολλούς είναι τραγικός, σύμφωνα λοιπόν με τα στατιστικά στοιχεία 200 περίπου άτομα το χρόνο πάσχουν από καρκίνο μόνο στο νομό Ρεθύμνου κυρίως από καρκίνο του πνεύμονα, του παχύ εντέρου και καρκίνου του μαστού.


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία