Στάση αναμονής τηρούν οι εκπαιδευτικοί για τα κενά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση

Εκτύπωση

Στάση αναμονής τηρούν οι εκπαιδευτικοί για τα κενά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση
 

  • Ολημέρα προγράμματα υπολειτουργούν, τμήματα ένταξης δεν λειτουργούν και άλλα τμήματα χρειάζονται άμεσα την τοποθέτηση δασκάλων
  • Παρόμοια είναι η εικόνα και στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

14/11/09
Γράφει η Μαρία Καλογεράκη

 Περισσότερα στο σχετικό video

Λιγότερο από σαράντα ημέρες απομένουν για τα Χριστούγεννα και τα κενά σε διδακτικό προσωπικό στις σχολικές μονάδες τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παραμένουν.
Ειδικότερα σε ότι αφορά την πρωτοβάθμια εκπαίδευση εκατοντάδες μαθητές δεν έχουν πρόσβαση στα ολοήμερα προγράμματα των σχολείων τους.
Ο πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών απευθύνει έκκληση προς τη νέα ηγεσία του υπουργείου παιδείας να καλυφθούν άμεσα τα κενά και ιδίως τα κενά σε δασκάλους στην ειδική αγωγή.

"Κοντεύουμε να κρεμάσουμε τα χριστουγεννιάτικα στολίδια στα σχολεία και ακόμα και σήμερα οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν τοποθετηθεί στις θέσεις τους. Υπάρχουν ολοήμερα προγράμματα που υπολειτουργούν, τμήματα ένταξης που δεν λειτουργούν και τμήματα που χρειάζονται άμεσα την τοποθέτηση δασκάλων.
Τα τμήματα ένταξης στα Ζωνιανά, στο Σπήλι και στον Πλακιά δεν λειτουργούν. Στο 1ο ειδικό δημοτικό σχολείο χρειάζονται άμεσα την τοποθέτηση ενός δασκάλου ειδικής αγωγής, ενός φυσιοθεραπευτή, ενός νεοθεραπευτή και ενός δασκάλου μουσικής
", αναφέρει ο πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, Γιάννης Μαρινάτος.

Στη προχθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του 2ου δημοτικού σχολείου, οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί αποφάσισαν να τηρήρουν στάση αναμονής μέχρι και τις 27 του μήνα, όπου θα γίνει η σύνοδος των προέδρων των συλλόγων όλης της χώρας. Στη συνάντηση αυτή οι εκπαιδευτικοί περιμένουν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας απαντήσεις στα οικονομικά αλλά και θεσμικά τους αιτήματα.

Σε διαφορετική περίπτωση, αν δηλαδή δεν υπάρξει καμία νεώτερη ενημέρωση από το αρμόδιο υπουργείο, οι εκπαιδευτικοί θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να προβούν σε κινητοποιήσεις για την κάλυψη των κενών θέσεων στα σχολεία.
 

Παραμένουν τα κενά και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση
 

Παρόμοια ωστόσο είναι η κατάσταση και στις σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο νομό.
"Από την Παρασκευή ξεκινήσαμε να καλύπτουμε τα κενά σε καθηγητές γενικής παιδείας, μαθηματικούς, φυσικούς και θεολόγους. Έχουν πληρωθεί τα κενά με αναπληρωτές ή ωρομίσθιους. Πρόβλημα υπάρχει με τις τεχνικές ειδικότητες, που τα αποτελέσματα του ΑΣΕΠ βγήκαν τις προηγούμενες ημέρες. Τώρα είναι η περίοδος των ενστάσεων που θα διαρκέσει μέρες και στη συνέχεια θα γίνουν οι πίνακες οι κανονικοί από τους οποίους θα μπορούμε να καλούμε αν και εφόσον έχουμε πιστώσεις", σημείωσε ο προϊστάμενος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο νομό, Γιώργος Γεωργουλάκης.


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Παρασκευή, 23 Μάρ 2018

Αρθρογραφία