Δυο νέα κρούσματα σε μαθητές δημοτικού στο νομό Ρεθύμνου

Εκτύπωση

Δυο νέα κρούσματα σε μαθητές δημοτικού στο νομό Ρεθύμνου


 

  • Αυξήθηκε ο αριθμός των κρουσμάτων σε τρία μέχρι στιγμής σε μαθητές
  • Τα συμπτώματα που εμφάνισαν τα δυο αδέλφια είναι ήπιας μορφής και νοσηλεύονται κατ΄ οίκον

16/11/09

 Περισσότερα στο σχετικό video

Δυο μαθητές που φοιτούν σε σχολείο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην επαρχία του νομού προσεβλήθησαν από τον ιό της νέας γρίπης.
Πρόκειται για δυο νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε σχολείο του νομού, αυξάνοντας συνολικά των αριθμό των κρουσμάτων σε τρία μέχρι στιγμής.

"Την Τετάρτη το βράδυ ενημερώθηκα από τον διευθυντή του σχολείου ότι δυο παιδιά που είχαν μεταβεί σε νοσοκομείο του Ηρακλείου, βρέθηκαν θετικά στον ιό της νέας γρίπης. Τα συμπτώματα που εμφάνισαν τα παιδιά ήταν ήπιας μορφής, παρέμειναν για δυο ημέρες στο νοσηλευτικό ίδρυμα και από σήμερα είναι στο σπίτι τους", ανέφερε ο προϊστάμενος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο νομό, Γιάννης Κουτάντος.

Τα δυο αδέρφια θα παραμείνουν για επτά ημέρες στο σπίτι τους και στη συνέχεια θα επιστρέψουν ξανά στο σχολείο τους. Ο προϊστάμενος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο νομό ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται θέμα να κλείσει η σχολική μονάδα που φοιτούν οι μαθητές καθώς εμφάνισαν συμπτώματα ήπιας μορφής και επισημαίνει πως τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής στα σχολεία του νομού.

"Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, έχουν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα και στα σχολεία υπάρχει το απαιτούμενο υλικό ενώ γίνονται και απολυμάνσεις. Σίγουρα υπάρχει ένας φόβος, ο οποίος δημιουργήθηκε το καλοκαίρι από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και οι γονείς είναι πλέον τρομοκρατημένοι. Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι δεν υπάρχει λόγος να πανικοβάλλονται, δεν είναι κάτι το τρομερό, είναι σαν μια κοινή γρίπη".

Καθησυχαστική η ιατρική κοινότητα για την νέα γρίπη

Την αναγκαιότητα να εμβολιαστούν, χωρίς ενδοιασμούς όλοι οι πολίτες επισημαίνουν για ακόμα μια φορά οι γιατροί του νοσηλευτικού ιδρύματος στο νομό.

"Φαίνεται ότι το εμβόλιο σύμφωνα και με τους ειδικούς, είναι ασφαλές. Επομένως πρέπει να εμβολιαστούν όλοι. Φαίνεται ότι δεν αλλάζει από το κοινό εμβόλιο, επομένως έχει τις ίδιες ανεπιθύμητες παρενέργειες. Θεωρώ ότι ο εμβολιασμός είναι μια μέθοδος με την οποία θα σταματήσουμε την πανδημία", σημείωσε ο υπεύθυνος του τμήματος επειγόντων περιστατικών του γενικού νοσοκομείου, Κώστας Μαλλάς.

Από την πλευρά τους πολίτες θα πρέπει να τηρούν τους κανόνες υγιεινής δεδομένου ότι η νόσος μεταδίδεται αερογενώς και σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με την ιατρική κοινότητα δεν συντρέχει λόγος πανικού.

της Μαρίας Καλογεράκη
 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία