Το προεδρείο του Δ.Σ. της Cretan Lines στο "Πρωινό Δελτίο"

Εκτύπωση
Το προεδρείο του Δ.Σ. της Cretan Lines στο "Πρωινό Δελτίο"

14/11/09
της Εύης Κοσμά

Σχετικά με την  προχθεσινή επιστολή σε "επιλεγμένα" Μ.Μ.Ε. του Δ.Τζανακάκη όπου έπεσε ως κομήτης και έφερε αναστάτωση  στο 19μελές διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας Κρητικές Θαλάσσιες Γραμμές Ρεθύμνου (Cretan Lines), φιλοξενήθηκαν χθες στην εκπομπή "Πρωινό Δελτίο", τα μέλη του προεδρείου του προσωρινού Δ.Σ. της εν λόγω εταιρίας.
Η εφημερίδα μας παρότι έχει στη διάθεσή της το πλήρες κείμενο της επιστολής σε ηλεκτρονική αλλά και έντυπη μορφή, επέλεξε να μην το δημοσιεύσει όπως άλλες ευτυχώς ελάχιστες, χθεσινές εφημερίδες, με το σκεπτικό ότι επειδή όπως απεδείχθει δεν αφορά επί της ουσίας την τοπική μας κοινωνία, αλλά την "προσωπική εξομολόγηση" συγκεκριμένου ατόμου.

Θυμίζουμε ότι αυτή τη φορά το μέλος του 19μελούς εξοστράκισε βολές «κατά πάντων» αφήνοντας αιχμές κυρίαρχα προς το προεδρείο της συνεταιριστικής εταιρίας αλλά και κατά πολλών μελών του προσωρινού Δ.Σ.
Να θυμίσουμε επίσης ότι έφθασε μάλιστα στο σημείο να αποκαλέσει το νόμιμο προδρείο "αυτονομαζόμενο προεδρείο " αμφισβητώντας εμφανώς το ρόλο του σε μια προσπάθεια να υποβαθμίσει τα μέλη του. Βέβαια και ο ίδιος ο κ. Τζανακάκης συμμετείχε στην εκλογή του προσωρινού Δ.Σ. από το 19μελές, η οποία έγινε με καθόλα νόμιμες και διάφανες διαδικασίες.

Περισσότερα λοιπόν για το ίδιο θέμα αναπτύξαμε λοιπόν στην χθεσινή ραδιοφωνική μας εκπομπή, όπου καλεσμένοι του δημοσιογράφου Βασίλη Κασιμάτη και του Μελωδία 102,7 Fm, ήταν ο γραμματέας της συνεταιριστικής εταιρίας κ. Γιάννης Αποστολάκης (09.00) καθώς και ο πρόεδρος της εταιρίας Cretan Lines, Δήμαρχος Αρκαδίου & πρόεδρος της Τ.Ε.Δ.Κ. κ. Μανώλης Μανωλακάκης (09.30)

Ο κ. Αποστολάκης μεταξύ άλλων, ανέφερε σχετικά ότι: "ο κ. Τζανακάκης παρουσιάζει μια εντελώς ακαταλαβίστικη στάση το τελευταίο καιρό, κυρίως στις συνεδριάσεις του Δ.Σ.
Πολλάκις έχει απασχολήσει τα υπόλοιπα μέλη με ανάρμοστη συμπεριφορά η οποία τυχόν δύναται να εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα, όπου και σε άλλες περιπτώσεις έχουν βάλει τρικλοποδιές στη Cretan Lines.
Ο ιερός σκοπός της εταιρίας μας είναι η αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Ρεθύμνου με το Πειραιά και όχι τα όποια προσωπικά προβλήματα του κ. Τζανακάκη, τα οποία και πολλά είναι και τα οποία τον έχουν θέσει ήδη εκτός εταιρίας
".

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Πρόεδρος κ. Μανώλης Μανωλακάκης ο οποίος στράφηκε και εκείνος με τη σειρά του εναντίον του κ. Τζανακάκη, λέγοντας ότι δεν θα πρέπει η συμπεριφορά του να αποπροσανατολίσει το κοινό του Ρεθύμνου.
"Έχει πλέον γίνει συνηθισμένο φαινόμενο η συμπεριφορά του κ. Τζανακάκη και δεν μπορούμε εμείς να ασχολούμαστε διαρκώς μαζί του. Έχουμε πολύ σοβαρότερα προβλήματα να λύσουμε, προβλήματα για τα οποία ο Ρεθυμνιώτικος λαός μας έχει δώσει την εντολή να φέρουμε εις πέρας", τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Cretan Lines.
Ο κ. Μανωλακάκης μας είπε επιπροσθέτως ότι η εταιρία πολύ σύντομα θα είναι σε θέση να δώσει τα ευχάριστα νέα που περιμένει εναγωνίως η κοινωνία του Ρεθύμνου και δεν είναι άλλα από την απόκτηση πλοίου με σκοπό να δρομολογηθεί στη γραμμή αρχής γενομένης της προσεχούς άνοιξης.
Τον Ιανουάριο, συμπλήρωσε ο πρόεδρος, θα σχηματιστεί το νέο οριστικό Δ.Σ. της εταιρίας το οποίο θα προκύψει από το "σώμα" των μελών της Cretan Lines.
Εν αναμονή λοιπόν των εξελίξεων και προσδοκία όλων είναι η ταχεία εξυγίανση των μεμονομένων κρουσμάτων και προβλημάτων που απορρέουν από "ανορθόδοξες" όπως οι φιλοξενούμενοι της σημερινής μας εκπομπής είπαν, - τάσεις & στάσεις ορισμένων -που για προφανείς λόγους προσωπικής προβολής και εξυπηρέτησης "άλλων" συμφερόντων ενεργούν.

Εμείς να επαναλάβουμε όπως και χθες ότι κατόπιν της θύελλας ακολουθεί πάντα και κατά κανόνα .. η νηνεμία!
Αυτό περιμένουμε όλοι ούτως ώστε ο ιερός σκοπός της Cretan Lines να επιτευχθεί δίχως τις παραφωνίες και τα έκτροπα ορισμένων.
Σε κάθε περίπτωση το Ρέθυμνο θα αποκτήσει το δικό του καράβι είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι!

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση που διενεργείται εδώ και 10 ημέρες στο AgoraPress.gr, το ακτοπλοϊκό πρόβλημα του Ρεθύμνου αποτελεί το βασικότερο ζήτημα στο νομό, με ποσοστό 30% αφήνοντας στη 2η θέση ακόμα και το πρόβλημα της δημόσιας υγείας με 16% (δείγμα 1.012 συμμετοχόντων!).
Αυτό είναι αυταπόδεικτο στοιχείο για την αναγκαιότητα της άμεσης αποκατάστασης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Ρεθύμνου - Πειραιά και οι Ρεθυμνιώτες θα στηρίξουν τη δική τους προσπάθεια με κάθε τρόπο.


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 27 Μάι 2018

Αρθρογραφία