Νέα ταραχή στη Cretan Lines

Εκτύπωση

Νέα ταραχή στη Cretan Lines

  • Θύελλα αντιδράσεων από τη νέα επιστολή που ζημιώνει το προφίλ της εταιρίας στη Ρεθυμνιώτικη κοινωνία

          12/11/09

του Βασίλη
Κασιμάτη
Μία ακόμα επιστολή από τον Δ.Τζανακάκη έρχεται να αναστατώσει το 19μελές διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας Κρητικές Θαλάσσιες Γραμμές Ρεθύμνου (Cretan Lines).
Αυτή τη φορά το μέλος του 19μελούς εξοστρακίζει  βολές «κατά πάντων» αφήνοντας αιχμές κυρίαρχα προς το προεδρείο της συνεταιριστικής εταιρίας αλλά και κατά πολλών μελών του προσωρινού Δ.Σ.
Μάλιστα φθάνει στο σημείο να αποκαλεί το προδρείο "αυτονομαζόμενο προεδρείο " αμφισβητώντας εμφανώς το ρόλο του σε μια προσπάθεια να υποβαθμίσει τα μέλη του. Να θυμίσουμε στους αναγνώστες μας ότι και ο ίδιος ο κ. Τζανακάκης συμμετείχε στην εκλογή του προσωρινού Δ.Σ. από το 19μελές, η οποία έγινε με καθόλα νόμιμες και διάφανες διαδικασίες.

Για την ιστορία, ο κ.Τζανακάκης αρνήθηκε να παραστεί σε συζήτηση με το προεδρείο, όπου κλήθηκε να αιτιολογήσει την προ ημερών απαράδεκτη (βάσει του καταστατικού) στάση του.
Επικαλούμενος λόγους που εξηγεί στην επιστολή που απέστειλε, σήμερα τα ξημερώματα, σε «επιλεγμένα» όπως ο ίδιος χαρακτηριστικά ανέφερε ΜΜΕ, πόλωσε για μια ακόμα φορά το τοπίο, προκαλώντας την οργή των μελών του προσωρινού Δ.Σ.

Αναφέρθηκε εκτενώς σε κακοδιαχείρηση της εταιρίας και σε οικονομικές ατασθαλίες όπου σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας μας σε καμία περίπτωση δεν διασταυρώθηκαν!!

Σε επικοινωνία που είχαμε σήμερα με αρκετά μέλη αφενός του 19μελούς Δ.Σ. & αφετέρου και του προεδρείου, βγήκε το συμπέρασμα ότι ήρθε ο καιρός να ξεσκαρτάρουν τα «ξερά από τα χλωρά» όπως χαρακτηριστικά μας ανέφεραν, στοιχείο που θα λάβει σάρκα & οστά την ερχόμενη Δευτέρα 16/11, στην επόμενη προγραμματισμένη συνάντηση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας, στα γραφεία της στο "Δελφίνι".

Σύμφωνα πάντα με της δημοσιογραφικές πηγές της εφημερίδας ο κ. Τζανακάκης πρόκειται να παραπεμθεί σε αποπομπή από το Δ.Σ. και διαγραφή από την «λίστα συνεταίρων» με την κατηγορία που βασίζεται στο άρθρο 9 του καταστατικού και στις σχετικές παραγράφους 1 και 3.
Οι παράγραφοι αυτοί αναφέρονται στην γενικότερη συμπεριφορά των συνεταίρων - όπου και όταν - αυτή προκαλεί ζημία στην εταιρία ή βλάπτει τα συμφέροντα και το κύρος της.

Αίσθηση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι το ίδιο μέλος μέσα σε διάστημα λίγων μόνο ημερών, με επιστολές προς το τύπο, στρέφεται κατά της ίδιας του της εταιρίας, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που κάνουν λόγο για συμπεριφορά η οποία δεν πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη.

Σε κάθε περίπτωση, η επιμονή του κ. Τζανακάκη να επιλέγει συγκεκριμένα ΜΜΕ για την επικοινωνία του, προκαλεί έντονες αντιδράσεις καθόσον προσβάλει εμφανώς τα υπόλοιπα μέσα ενημέρωσης, κάτι που έκανε και στο πολύ λίγο διάστημα που διετέλεσε επικοινωνιακός εκπρόσωπος της Cretan Lines όπου και τότε ενεργούσε κατά το δοκούν και σύμφωνα με τα πρόσωπα της αρεσκείας του.
Αυτό σε καμία περίπτωση δεν συνάδει με συμπεριφορά εκπροσώπου Τύπου, ζημιώνοντας από τότε, την εικόνα της συνεταιριστικής εταιρίας.

Περισσότερα για το ίδιο θέμα θα έχουμε την δυνατότητα να αναπτύξουμε αύριο στην ραδιοφωνική μας εκπομπή «Πρωινό Δελτίο» όπου καλεσμένοι του Μελωδία 102,7 Fm θα είναι ο πρόεδρος της εταιρίας Cretan Lines, Δήμαρχος Αρκαδίου & πρόεδρος της Τ.Ε.Δ.Κ. κ. Μανώλης Μανωλακάκης (09.30) καθώς και ο γραμματέας της συνεταιριστικής εταιρίας κ. Γιάννης Αποστολάκης (09.00).
Παρεμβάσεις θα κάνουν και άλλα μέλη ενώ να θυμίσουμε ότι και οι ακροατές μπορούν να λάβουν μέρος στην συζήτηση αυτή καλώντας στα τηλέφωνα (28310) 22 225 &
22 205.

Κατόπιν της θύελλας ακολουθεί πάντα και κατά κανόνα .. η νηνεμία!
Αυτό περιμένουμε όλοι ούτως ώστε ο ιερός σκοπός της Cretan Lines να επιτευχθεί δίχως τις παραφωνίες και τα έκτροπα ορισμένων.
Σε κάθε περίπτωση το Ρέθυμνο θα αποκτήσει το δικό του καράβι είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι!

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του AgoraPress.gr, το ακτοπλοϊκό πρόβλημα του Ρεθύμνου αποτελεί το βασικότερο ζήτημα στο νομό, με ποσοστό 30% αφήνοντας στη 2η θέση ακόμα και το πρόβλημα της δημόσιας υγείας με 16% (δείγμα 1.012 συμμετοχόντων!).
Αυτό είναι αυταπόδεικτο στοιχείο για την αναγκαιότητα της άμεσης αποκατάστασης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Ρεθύμνου - Πειραιά και οι Ρεθυμνιώτες θα στηρίξουν τη δική τους προσπάθεια με κάθε τρόπο.

Με τσι γειές μας ... 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Πέμπτη, 26 Απρ 2018

Αρθρογραφία