Μαθητής γυμνασίου θετικός στον ιό της νέας γρίπης

Εκτύπωση

Μαθητής γυμνασίου θετικός στον ιό της νέας γρίπης

  • Νοσηλεύεται κατ? οίκον ενώ την ερχόμενη Δευτέρα θα επιστρέψει στο σχολείο του
  • Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας επισημαίνει ο προϊστάμενος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο νομό

13/11/09
της Μαρίας Καλογεράκη

Ένας μαθητής σε σχολείο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην επαρχία του νομού, προσεβλήθη από τον ιό της νέας γρίπης. Πρόκειται για το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα σε σχολείο στο νομό Ρεθύμνου.
Ο νεαρός εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα τις προηγούμενες ημέρες και άμεσα μεταφέρθηκε στο γενικό νοσοκομείο, όπου και υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις, οι οποίες έδειξαν ότι είναι θετικός στον ιό της νέας γρίπης.

"Ευτυχώς ο μαθητής πήρε κατευθείαν εξιτήριο και οι γιατροί του συνέστησαν να μείνει για μια εβδομάδα στο σπίτι", σημείωσε ο προϊστάμενος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο νομό, Γιώργος Γεωργουλάκης στην εκπομπή "Πρωινό δελτίο".

Η κατάσταση της υγείας του μαθητή εξελίσσεται ομαλά και μάλιστα την ερχόμενη Δευτέρα θα επιστρέψει ξανά στο σχολείο του. Ο Γιώργος Γεωργουλάκης ξεκαθαρίζει πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας καθώς μέχρι στιγμής δεν έχουν εμφανίσει άλλοι μαθητές συμπτώματα του ιού της νέας γρίπης.
"Είναι το πρώτο περιστατικό, είναι ήπιας μορφής, το σχολείο λειτουργεί κανονικά, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα".
 

Τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής στα σχολεία του νομού
 

Από την πλευρά του ο προϊστάμενος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο νομό υποστηρίζει πως στις σχολικές μονάδες και του νομού Ρεθύμνου εφαρμόζονται τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης ,κάτι που αμφισβητούν όμως οι πολίτες.
"Όλα αυτά τα μέτρα, όλες οι αρχικές οδηγίες που είχαν δοθεί από το υπουργείο παιδείας ισχύουν αλλά κατά κάποιο τρόπο η διαδικασία έχει απλουστεύσει", υποστήριξε ο Γιώργος Γεωργουλάκης.

Οι διευθυντές των σχολείων θα ενημερώνουν το υπουργείο για τυχόν κρούσματα


Εν τω μεταξύ πλέον η ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας για τα τυχόν κρούσματα της νέας γρίπης σε μαθητές θα γίνετε μέσω ενός νέου συστήματος on line στο αρμόδιο υπουργείο.

"Κατευθείαν λοιπόν οι διευθυντές των σχολείων θα ενημερώνουν το υπουργείο μέσω ενός συστήματος on line. Μάλιστα στην καινούργια ενημέρωση δεν αναφέρεται καν η λέξη γρίπη, αναφέρεται μόνο πόσοι μαθητές απουσιάζουν. Μέχρι τις 24 του μήνα ισχύει και το παλιό σύστημα, δηλαδή εμείς ενημερωνόμαστε και από το παλιό σύστημα με το email και από το νέο σύστημα. Σαν διεύθυνση έχουμε τη δυνατότητα να μπαίνουμε σε αυτό το σύστημα και να ξέρουμε ακριβώς τι συμβαίνει σε όλα τα σχολεία του νομού", τόνισε ο κ. Γεωργουλάκης.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Πέμπτη, 24 Μάι 2018

Αρθρογραφία