Το νοσοκομείο για την αντιμετώπιση κρουσμάτων της νέας γρίπης. Είναι έτοιμο...;

Εκτύπωση

Το νοσοκομείο για την αντιμετώπιση κρουσμάτων της νέας γρίπης.
Είναι έτοιμο...;

 

  • "Νοσεί" η ΜΕΘ του γενικού νοσοκομείου
  • Τις επόμενες ημέρες θα παραλειφθούν στο νομό τα πρώτα εμβόλια
     

12/11/09 

Με σοβαρές ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό ή ακόμα και σε αναπνευστήρες, οι γιατροί και οι εργαζόμενοι του γενικού νοσοκομείου καλούνται να περιθάλψουν τα τυχόν ύποπτα κρούσματα της νέας γρίπης που θα εμφανιστούν.
Παρά τις διαβεβαιώσεις της διοίκησης του νοσηλευτικού ιδρύματος ότι η μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου είναι πανέτοιμη για κάθε ενδεχόμενο ο διευθυντής της ΜΕΘ καταγγέλλει σοβαρές ελλείψεις, τις οποίες αν και έχει επισημάνει στο αρμόδιο υπουργείο, αυτό σφυρίζει αδιάφορα.

"Αυτό που εκκρεμεί και περιμένουμε από το υπουργείο υγείας να μας βοηθήσει, είναι να προσληφθούν στο νοσοκομείο Ρεθύμνου επτά άτομα νοσηλευτικό προσωπικό που περιμένουμε εδώ και ενάμιση χρόνο να γίνει ο διορισμός αυτών των νοσηλευτών, και δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής. Επιπλέον όσο αφορά γενικά τα νοσηλευτικό ίδρυμα έχει διαμορφωθεί ειδικός χώρος, στον οποίο έχουν γίνει οι υποδομές να τοποθετηθούν αναπνευστήρες και να νοσηλευτούν άτομα με αναπνευστική ανεπάρκεια, δυστυχώς δεν έχουμε αναπνευστήρες....Βέβαια για να λειτουργήσει εύρυθμα ο νέος αυτός χώρος στον οποίο έχουν τοποθετηθεί δυο κρεβάτια, χρειάζεται εξειδικευμένο προσωπικό από την μονάδα εντατικής θεραπείας", σημείωσε ο διευθυντής της ΜΕΘ του γενικού νοσοκομείου, Χαράλαμπος Μαρκάκης.

Την ίδια ώρα τις επόμενες ημέρες αναμένεται να έρθουν στο νομό Ρεθύμνου τα πρώτα εμβόλια για την νέα γρίπη προκειμένου να ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα ο εμβολιασμός του προσωπικού του νοσοκομείου όπως επίσης και των ομάδων υψηλού κινδύνου, ενώ τις επόμενες εβδομάδες θα ξεκινήσει και ο εμβολιασμός στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Από αύριο τίθεται σε λειτουργία η τηλεφωνική γραμμή της νομαρχίας Ρεθύμνου 15313, προκειμένου οι πολίτες να ενημερώνονται σχετικά με την αντιμετώπιση της νέας γρίπης. Τόσο ο διοικητής όσο και οι γιατροί του νοσηλευτικού ιδρύματος ξεκαθαρίζουν πως οι πολίτες δεν θα πρέπει να έχουν ενδοιασμό για το αν θα κάνουν ή όχι το εμβόλιο κατά της νέας γρίπης.

?"Το θέμα είναι να εμβολιαστεί το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου που εγώ προσωπικά πιστεύω ότι δεν πρέπει να υπάρχει ενδοιασμός και φόβος. Είμαι πεπεισμένος από τις διάφορες μελέτες που έχω διαβάσει και από αυτά που έχω ακούσει από του ειδικούς επιστήμονες, ότι πρέπει να εμβολιαστούμε. Πρώτον για να μην παραλύσει το δημόσιο σύστημα υγείας και δεύτερον για να μην μεταδώσουμε τον ιό σε άλλους ασθενείς", ανέφερε ο κ. Μαρκάκης.

Μαρία Καλογεράκη


 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία