"Μουδιασμένη" ξανά η αγορά μετά την προσφυγή στο ΣτΕ των περιβαλλοντικών οργανώσεων

Εκτύπωση

"Μουδιασμένη" ξανά η αγορά μετά την προσφυγή στο ΣτΕ των περιβαλλοντικών οργανώσεων

  • Κινητοποιήσεων συνέχεια από τα μέλη της επιτροπής αγώνα μετά τις τελευταίες εξελίξεις

11/11/09
Γράφει η
Μαρία Καλογεράκη
 

 Δείτε το θέμα τηλεοπτικά

Φόβο και ανησυχία στους πολίτες που διαθέτουν οικόπεδα εντός της λεγόμενης ζώνης των 800 μέτρων, έχει προκαλέσει η προσφυγή περιβαλλοντικών οργανώσεων του Ρεθύμνου στο συμβούλιο της επικρατείας, ζητώντας την ακύρωση της νομοθετικής ρύθμισης.
Μια νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε πριν από ένα χρόνο περίπου για τους 61 οικισμούς, εκκρεμεί ακόμα η ρύθμιση για τους 13 οικισμούς, και έδωσε ανάσα ξανά στην αγορά αλλά και στους ιδιοκτήτες γης των οικισμών αυτών που για πολλά χρόνια δεν μπορούσαν να εκδώσουν οικοδομικές άδειες, λόγω του προβλήματος της ζώνης των 800 μέτρων.

"Σε ένα συμβούλιο επικρατείας ποτέ και κανείς δεν μπορεί να προκρίνει ποιο θα είναι το αποτέλεσμα.
Εμείς θεωρούμε ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα και είμαστε σίγουροι ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα επί της ουσίας.
Τώρα υπάρχει η πιθανότητα για λόγους τυπολατρικούς και γραφειοκρατικούς να εκπέσει η απόφαση αυτή στο συμβούλιο της επικρατείας.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα μετά από ένα χρόνο να μην ισχύει η νομοθεσία ή να ισχύει μετά από δυο, και βέβαια με όλα αυτά ο κόσμος έχει φοβηθεί, δεν τολμάει να επενδύσει γιατί γνωρίζει ότι πιθανόν θα έχει ένα αβέβαιο μέλλον να μην μπορεί δηλαδή είτε να μεταβιβάσει το κτίριο που θα αγοράσει στα παιδιά του είτε μια οικοδομική άδεια που θα του εκδοθεί να μην μπορεί να την υλοποιήσει
",
ανέφερε ο επικεφαλής της επιτροπής αγώνα, κ. Μανόλης Κρεβατσούλης.

Εν τω μεταξύ όπως ξεκαθάρισε σήμερα ο κ. Κρεβατσούλης μέχρι να υπάρξει απόφαση από το συμβούλιο της επικρατείας, θα εκδίδονται όλες οι οικοδομικές άδειες από την πολεοδομία Ρεθύμνου.

Στον χορό των κινητοποιήσεων τώρα μετά από μια σύντομη ανάπαυλα μπαίνει ξανά η επιτροπή επιτροπή αγώνα.
Τα μέλη της έχουν ήδη συναντηθεί με τον βουλευτή Ρεθύμνου του ΠΑΣΟΚ κ.Μανόλη Όθωνα, από τον οποίο και ζήτησαν και μεσολαβήσει προκειμένου να επισκεφθούν την υπουργό περιβάλλοντος, κ.Τίνα Μπιρμπίλη ενώ τις επόμενες ημέρες θα έχουν διαδοχικές συναντήσεις με την βουλευτή της ΝΔ στο νομό κ. Όλγα Κεφαλογιάννη όπως επίσης και με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης στους οποίους και θα θέσουν τους προβληματισμούς τους μετά τις τελευταίες εξελίξεις.
Επιπλέον τα μέλη της επιτροπής αγώνα θα ορίσουν από την πλευρά τους δικηγόρο, ο οποίος και θα τους εκπροσωπήσει στην υπόθεση αυτή.

"Αν ξεκινήσουμε τη κάθε νομοθεσία που υπάρχει σήμερα στο κοινοβούλιο και τη βάλουμε στο "μικροσκόπιο" θα δούμε ότι κάποιο λάθος υπάρχει. Κάποιο κόμμα έχει μπει λάθος, κάποια υπογραφή δεν έχει μπει που θα έπρεπε να έχει μπει και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την κατάργηση της νομοθεσίας.
Μόνο που αν το κάνουμε αυτό νομίζω ότι θα καταργηθεί συλλήβδην η ελληνική νομοθεσία.
Αυτό ακριβώς έχουν κάνει οι περιβαλλοντικές οργανώσεις, έχουν βάλει στο μικροσκόπιο αυτή τη νομοθεσία, με αποτέλεσμα να βρουν κάποιο λάθος βάση του οποίου θα την καταργήσουν
",
σημείωσε ο κ. Κρεβατσούλης.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία