Την απαράδεκτη κατάσταση του οδικού δικτύου καταγγέλει η κ. Κεφαλογιάννη

Εκτύπωση

Την απαράδεκτη κατάσταση του οδικού δικτύου καταγγέλει η κ. Κεφαλογιάννη
 

  • Εθνικό, Επαρχιακό, Δημοτικό και Αγροτικό οδικό δίκτυο του Νομού Ρεθύμνου

10/11/09

Η Βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας κ. Όλγα Κεφαλογιάννη κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή με θέμα την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο Εθνικό, Επαρχιακό, Δημοτικό και Αγροτικό οδικό δίκτυο του Νομού Ρεθύμνου και ευρύτερα της Κρήτης.
Η ερώτηση απευθύνεται στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και το κείμενο της έχει ως εξής:

«Η Κρήτη αποτελεί ένα από τους σημαντικότερους πόλους ανάπτυξης της χώρας και ταυτόχρονα έναν από τους πολυπληθέστερους τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης.

Ωστόσο οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νησιού έχουν να αντιμετωπίσουν σοβαρότατο έλλειμμα υποδομών σε όλους τους τομείς με σοβαρότερο την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο Εθνικό, Επαρχιακό, Δημοτικό και Αγροτικό Οδικό δίκτυο, το οποίο είναι απαρχαιωμένο και κυρίως επικίνδυνο για τους οδηγούς και τους επιβαίνοντες στα διερχόμενα οχήματα.

Οι κεντρικοί άξονες που συνδέουν τα χωριά στην ενδοχώρα είναι σε άθλια κατάσταση, οι κάθετοι άξονες σύνδεσης Βορρά και Νότου σχεδόν ανύπαρκτοι, η Δημοτική Οδοποιία έχει πολλά χρόνια να βελτιωθεί, το αγροτικό δίκτυο είναι κατεστραμμένο και η Παλαιά Εθνική Οδός, που συνδέει όλα τα κεντρικά σημεία της Κρήτης, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της Κρατικής αδιαφορίας.

Μάλιστα από το έτος 2000 έως το 2008 στο οδικό δίκτυο της Κρήτης θρηνήσαμε συνολικά 992 νεκρούς, αριθμός που έχει ήδη αυξηθεί και στο τέλος του τρέχοντος έτους θα υπερβαίνει τους χίλιους ανθρώπους, οι οποίοι χάθηκαν ακριβώς επειδή δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα κανένα ενδιαφέρον και καμία μέριμνα από την πλευρά σας για εξυγχρονισμό του Οδικού Περιβάλλοντος της Κρήτης.

Στο νομό Ρεθύμνου από το 2004 έως σήμερα έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες για τμήματα της Παλαιάς Εθνικής Οδού Ηρακλείου ? Ρεθύμνου, έχει σχεδιαστεί και έχουν ολοκληρωθεί μελέτες για τμήματα του δρόμου Ταχείας Κυκλοφορίας Ηράκλειο ? Ανώγεια ? Αξός ? Γαράζο ? Πέραμα, υλοποιήθηκαν τμήματα του κάθετου Άξονα Ρέθυμνο ? Τυμπάκι, γνωστού ως Αμαριώτικου Δρόμου, για τον οποίο υπάρχουν ήδη και νέες ώριμες μελέτες, ενισχύθηκαν οι Δήμοι μέσω του προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ για την αναβάθμιση του δημοτικού και αγροτικού δικτύου και προωθήσαμε την ένταξη μεγάλων οδικών έργων για τις ορεινές περιοχές μέσα από το πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007 ? 2013».

Επειδή η δημιουργία ασφαλούς οδικού περιβάλλοντος στην Κρήτη και ειδικότερα στο νομό Ρεθύμνου είναι πρωτεύον ζήτημα ανάπτυξης για όλους τους τομείς της οικονομίας, 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ 

Ποιος είναι ο σχεδιασμός για την ανάπτυξη σύγχρονου οδικού δικτύου σε ολόκληρη της Κρήτη και ποιες είναι οι προθέσεις της Κυβέρνησης για τα ήδη σχεδιαζόμενα οδικά έργα στο νομό Ρεθύμνου αλλά και για την περαιτέρω χρηματοδότηση των αναγκαίων υποδομών στο Εθνικό, Επαρχιακό, Δημοτικό και Αγροτικό Οδικό Δίκτυο του νησιού

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 28 Μάι 2018

Αρθρογραφία