Η τοποθέτηση της Όλγας για το Έκτακτο Συνέδριο της Ν.Δ.

Εκτύπωση

Η τοποθέτηση της Όλγας για το Έκτακτο Συνέδριο της Ν.Δ.

10/11/09

Η Βουλευτής Ρεθύμνου κ. Όλγα Κεφαλογιάννη κατέθεσε στο Έκτακτο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας την τοποθέτηση της, με την οποία καλεί τα μέλη του κόμματος να χαράξουν όλοι μαζί τη νέα πορεία της παράταξης μέσα από ενότητα και γενναίες τομές.

«Να φτιάξουμε την ισχυρή, περήφανη Νέα Δημοκρατία, που δυναμώνει, εμπνέει και πρωταγωνιστεί. Που κερδίζει τους Έλληνες και κερδίζει για τους Έλληνες.»
Αυτό είναι το μήνυμα της κ. Όλγας Κεφαλογιάννη, η οποία στην τοποθέτηση της αναφέρει τα εξής:    

«Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Το Έκτακτο Συνέδριο της παράταξής μας σηματοδοτεί μια μεγάλη ευκαιρία.Ενωμένοι και αλληλέγγυοι, με πλήρη κατανόηση της σημασίας που έχουν οι επικείμενες αποφάσεις μας για την μελλοντική προοπτική της Νέας Δημοκρατίας,οφείλουμε να αξιοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία.
Να δρομολογήσουμε μια νέα αρχή.
Να περάσουμε στα μέλη και τον κόσμο μαςισχυρά μηνύματα αισιοδοξίας:

> Η Νέα Δημοκρατία γυρνά σελίδα
?
όπως κάθε ζωντανός οργανισμός,εξελίσσεται και βελτιώνεται. Κοιτάζει μπροστά.Μπορεί να χάθηκε μια εκλογική μάχη, αυτό όμως δε σημαίνει παραίτηση. Δε σημαίνει εσωστρέφεια και ηττοπάθεια. 

> Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει τους αγώνες για το αύριο της Πατρίδας μας
? όπως πορεύτηκε διαχρονικά σε όλους τους μεγάλους ιστορικούς σταθμούς που σημάδεψαν την πρόοδο της Ελλάδας,από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και την είσοδο στην ΕΟΚ, μέχρι σήμερα.

> Η Νέα Δημοκρατία, έχει ακόμα πάρα πολλά να προσφέρει!

Οι Έλληνες προσδοκούν πολλά από εμάς, και χρέος μας είναι να κάνουμε το παν, για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους. Κανείς, δε λέει ότι το έργο μας είναι εύκολο.

Όμως,
... εάν παραμείνουμε ενωμένοι ...
... εάν μάθουμε από τα λάθη του παρελθόντος ...
... εάν τολμήσουμε γενναίες τομές ...
... εάν επενδύσουμε στις δυνάμεις της παράταξής μας,τότε, χωρίς καμία αμφιβολία μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Μπορούμε να χαράξουμε νέα πορεία. 

Μπορούμε να κάνουμε μια δυναμική νέα αρχή, που μας φέρνει αντιμέτωπους με 3 σημαντικές προκλήσεις ... 

Πρόκληση πρώτη:

Βασική προϋπόθεση για να πάμε μπροστά, είναι να έχουμε το θάρρος πρώτα από όλα να αντιμετωπίσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό.Να εντοπίσουμε και να αλλάξουμε ό,τι δεν λειτουργεί αποτελεσματικά εντός της παράταξής μας. Να βελτιώσουμε τη δομή και την οργάνωσή μας.

  • Αναφέρομαι στις διαδικασίες, που θέλουμε -ομόφωνα πιστεύω-, να γίνουν πιο «ανοιχτές», πιο διαφανείς, πιο εξωστρεφείς.
  • Αναφέρομαι στους θεσμούς και τα κομματικά μας όργανα, που θέλουμε να είναι περισσότερο αποτελεσματικά και ευέλικτα. Να τους δώσουμε δυναμικό χαρακτήρα ? από τον στατικό που έχουν σήμερα.Ενδεικτικά ως παραδείγματα τέτοιων θαρραλέων αλλαγών είναι:ο προσδιορισμός συγκεκριμένου χρόνου θητείας του Προέδρου μας, οι προκριματικές εκλογές για την ανάδειξη των υποψηφίων βουλευτών και των εκπροσώπων μας στην αυτοδιοίκηση, η θέσπιση εκλεγμένου Συμβουλίου Δεοντολογίας και η αναδιάρθρωση της Σύνθεσης τόσο του Συνεδρίου όσο και της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος.
  • Αναφέρομαι στον ιδεολογικό προσανατολισμό, τις πολιτικές αξίες και τις αρχές, που θέλουμε να προβάλλουμε εκ νέου. Χρειάζεται να εξηγήσουμε στους πολίτες, τι έχει να δώσει ο κοινωνικός φιλελευθερισμός.

- Γιατί επιμένουμε στην προστασία της ελεύθερης επιχειρηματικότητας.
- Γιατί πιστεύουμε στη λειτουργίαμιας ελεύθερης αγοράς χωρίς κρατικές εξαρτήσεις, χωρίς αγκυλώσεις στο παρελθόν.
- Γιατί επενδύουμε στην απελευθέρωση της εκπαίδευσης.Δεν είναι αυτονόητα όλα αυτά.

Είναι αναγκαίο να εξηγήσουμε σε τι πιστεύουμε. Που και πως διαφέρουμε.
Ποιο είναι το σχέδιό μας και πως θα το υλοποιήσουμε από δω και πέρα. 

Πρόκληση δεύτερη:

Να κερδίσουμε ξανά όσους Νεοδημοκράτες αντέδρασαν πληγωμένοι από ακραίες συμπεριφορές, που δεν εκφράζουν ούτε τις αρχές, ούτε τις αξίες μας.Για να πετύχουμε, χρειάζεται να εγγυηθούμε όλοι ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν πρόκειται να επαναληφθούν. Και αυτό δεν είναι ηθικιστική παραίνεση.Είναι αμιγώς πολιτική απόφαση και δέσμευση.

Είναι δουλειά όλων, όσοι βρισκόμαστε σήμερα εδώ να το αποδεικνύουμε καθημερινά με τις πράξεις και τις αντιλήψεις μας. Τα λόγια δεν αρκούν για να πειστούν οι πολίτες.

Παράλληλα, χρειάζεται να δημιουργήσουμε περισσότερες ευκαιρίες ουσιαστικού διαλόγου με την κοινωνία. Να αντλούμε ιδέες μέσα από τα αιτήματα και τις προτάσεις των πολιτών. Να βρούμε το κανάλι για να μιλάμε «απευθείας» με τον κόσμο. Να είμαστε πιο κοντά στην κοινωνία.
Στο κέντρο των κοινωνικών αιτημάτων. Και αυτή, είναι νομίζω μια πολύ σημαντική προϋπόθεση μετάβασης στην επόμενη φάση.Γιατί τόσο γρήγορα που εξελίσσονται τα δεδομένα και οι συλλογικές ανάγκες, όποιος αποστασιοποιείται από την κοινωνία έχει χάσει το παιχνίδι.
Αδυνατεί να «διαβάζει» τα μηνύματα. Έχει άγνοια για τα ζητούμενα της. 

Πρόκληση Τρίτη:

Να ασκήσουμε σκληρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ.,που ήδη πληρώνει το αντίτιμο του προεκλογικού λαϊκισμού της. Ήδη έχει εμφανίσει πλήθος αδυναμιών. Ήδη έχει βάλει σε τεράστιο κίνδυνο

την αξιοπιστία της Ελλάδας ως επενδυτικού προορισμού με τους ριψοκίνδυνους ελιγμούς της στο θέμα του λιμανιού του Πειραιά. Ήδη έχει προκαλέσει δυσφορία στους πολίτες, με τους έμμεσους φόρους, με τη δήθεν αναδιανομή, με την ώθηση στην ανεργία όσων απασχολούνταν στα stage, και με πολλούς ακόμα ανεύθυνους χειρισμούς της.Αυτή την κυβέρνηση, δε μπορούμε να την αφήσουμε ανεξέλεγκτη.
Τις κενές πολιτικές εντυπωσιασμού που επιχειρεί να περάσει, έχουμε χρέος να τις καταγγέλλουμε.Αυτό το ρόλο μας ανέθεσαν οι πολίτες, αυτό το ρόλο θα διαδραματίσουμε προσωρινά με νέα ηγεσία και νέα δυναμική.
Με νέες ιδέες για ανανέωση που θα φέρουν μελλοντικά τη Νέα Δημοκρατία ξανά στην Κυβέρνηση.

Φίλες και φίλοι,
τον αρχικό σοκ από το αποτέλεσμα της 4ης Οκτωβρίου, διαδέχεται σιγά σιγά η αισιοδοξία για την προοπτική της παράταξής μας. Υπάρχουν πολλά ζητήματα που χρήζουν άμεσης λύσης.Υπάρχουν όμως επίσης νέες ιδέες για την επόμενη μέρα. Υπάρχει όρεξη για δουλειά.
Συστράτευση για τις γενναίες αλλαγές, που θα κάνουμε.Ενότητα και αλληλεγγύη μπροστά στις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας.Υπάρχουν όλες οι αναγκαίες προϋποθέσεις για να υλοποιήσουμε την υπόσχεσή μας. Να φτιάξουμε την ισχυρή, περήφανη Νέα Δημοκρατία που δυναμώνει, εμπνέει και πρωταγωνιστεί.
Που κερδίζει τους Έλληνες.
Και κερδίζει για τους Έλληνες


 


« επιστροφή στη κατηγορία Έλλαδα

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 28 Μάι 2018

Αρθρογραφία