Η ΧΕΝ για το οικόπεδο στο Τίμιο Σταυρό

Εκτύπωση

Η ΧΕΝ για το οικόπεδο στο Τίμιο Σταυρό

  • Στα τέλη Νοεμβρίου η τελική απάντηση της ΧΕΝ για την οικοπεδική έκταση στον Τίμιο Σταυρό

10/11/09
Γράφει η
Μαρία Καλογεράκη


Εν αναμονή της αποφάσης της χριστιανικής ένωσης νεανίδων είναι η δημοτική αρχή. Στα τέλη του μήνα η ΧΕΝ θα δώσει την τελική απάντηση στους τοπικούς φορείς για τους όρους ανταλλαγής οικοπέδων με το δήμο, προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την ανέγερση νέας σχολικής μονάδας σε οικοπεδική έκταση 4,5 στρεμμάτων δίπλα στο 1ο γυμνάσιο στον Τίμιο Σταυρό.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων, τον επόμενο μήνα η δημοτική αρχή θα ξεκινήσει τις διαβουλεύσεις με την νομαρχιακή αυτοδιοίκηση και την εκπαιδευτική κοινότητα, προκειμένου να καταγραφούν οι ανάγκες της σχολικής στέγης στο νομό και να καταλήξουν στην σχολική μονάδα που θα κατασκευαστεί, δηλαδή αν θα είναι γυμνάσιο ή λύκειο.

"Δεν υπάρχει όρος για αθλητικό γυμνάσιο ή λύκειο. Υπάρχουν τα τμήματα αθλητικής διευκόλυνσης , που υπάρχουν στην πόλη μας στο 1ο και 4ο γυμνάσιο. Με αυτή την έννοια θα γίνει ένα σχολικό συγκρότημα είτε γυμνάσιο είτε λύκειο και όχι αθλητικό σχολείο, όπως γράφτηκε καταλάθος στην απόφαση", ανέφερε ο αντιδήμαρχος Ρεθύμνου, αρμόδιος για θέματα παιδείας, κ. Μανόλης Αναγνωστάκης.

Εν αναμονή όμως και των αποφάσεων της νέας κυβέρνησης είναι η δημοτική αρχή σχετικά με τον τρόπο κατασκευής του νέου σχολικού συγκροτήματος, όταν ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες.
Εν τω μεταξύ ο κ. Αντιδήμαρχος, ανέφερε ότι προχωρούν οι διαδικασίες και για την γενικότερη ανάπλαση των οδών Κριάρη και Κουρμούλη, προκειμένου οι μαθητές να προσέρχονται με ασφάλεια στο σχολείο.

"Έχει ολοκληρωθεί η προμελέτη ανάπλασης Κριάρη ? Κουρμούλη, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους μαθητές μέσω των πεζοδρομήσεων να πηγαίνουν πιο εύκολα στο σχολείο. Είμαστε στην τελική φάση της διάνοιξης του δρόμου πιο ψηλά στην Κριάρη και έτσι δεν θα υπάρχει η τραγική εικόνα με την κίνηση που έχει όταν πάνε οι γονείς τα παιδιά στο σχολείο", σημείωσε ο κ. Αναγνωστάκης.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 22 Μάι 2018

Αρθρογραφία