Στα "δίκτυα" των αρχών πέντε άτομα για αγοραπωλησία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Εκτύπωση

Στα "δίκτυα" των αρχών πέντε άτομα για αγοραπωλησία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

10/11/09
της Μαρίας Καλογεράκη

Πέντε συνολικά άτομα, εκ των οποίων και δυο ανήλικα παιδιά έπεσαν στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών του νομού το βράδυ του Σαββάτου.
Έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών άνδρες του τμήματος δίωξης ναρκωτικών πραγματοποίησαν έφοδο το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, σε κατάστημα που διατηρεί στην περιοχή του Αδελιανού Κάμπου, ένας 40χρονος ελληνογερμανός, ο οποίος κατοικεί μόνιμα σε χωριό του δήμου Αρκαδίου.
Οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν αρχικά τα δυο αγόρια 16 ετών από την Βουλγαρία την ώρα που έβγαιναν από το κατάστημα, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν δύο ναύλον συσκευασίες που περιείχαν τέσσερα και τρία γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, τα οποία είχαν μόλις αγοράσει, ενώ κατασχέθηκε και το κινητό τηλέφωνο που είχαν μαζί τους.

Στη συνέχεια οι ένστολοι πραγματοποίησαν έρευνα στο κατάστημα του 40χρονου όπου βρήκαν και κατέσχεσαν οκτώ συνολικά ναύλον συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα κάνναβης, βάρους 23 περίπου γραμμαρίων, 24 ναύλον συσκευασίες που περιείχαν υπολείμματα κάνναβης, το χρηματικό ποσό των 3 χιλιάδων & 220 ευρώ, καθώς και τραπεζικές επιταγές, ένα βιβλιάριο καταθέσεων και ένα κινητό τηλέφωνο.

Οι έρευνες των αστυνομικών επεκτάθηκαν και στο σπίτι του 40χρονου στο δήμο Αρκαδίου όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, εννέα νάυλον συσκευασίες με υπολείμματα κάνναβης, το χρηματικό ποσό των 1.800 ευρώ, ένα μπλοκ επιταγών, ένα μαχαίρι με 18 εκατοστά μήκος λάμας καθώς και δύο κυνηγετικές καραμπίνες και τα 200 πλήρη φυσίγγια τους.
Τώρα τα όπλα που βρέθηκαν αναμένεται να σταλούν για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ ενώ το ποσο των 5 χιλιάδων 20 ευρώ που κατασχέθηκε έχει κατατεθεί στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων.

Οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν επίσης τους δυο γονείς των ανήλικων παιδιών από τη Βουλγαρία, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων ενώ αναζητούνται και οι μητέρες των παιδιών.
Οι πέντε συνολικά συλληφθέντες θα παραπεμφθούν στην δικαιοσύνη με τις κατηγορίες για αγοραπωλησία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών ενώ τη σχετική προανάκριση διενεργεί το τμήμα δίωξης ναρκωτικών Ρεθύμνου.


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 27 Μάι 2018

Αρθρογραφία