Συνέδριο για τη Κρητική Μαντινάδα

Εκτύπωση

Συνέδριο για τη Κρητική Μαντινάδα

  • ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΝΤΙΝΑΔΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

9/11/09

Την ανάδειξη, διάσωση και διάδοση της Κρητικής Μαντινάδας προωθεί η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου, μέσω του Νομαρχιακού Οργανισμού Πολιτισμού και Επιμόρφωσης Ηρακλείου και της συνδιοργάνωσης με το δήμο Νίκος Καζαντζάκης και το Κέντρο Κρητικής Λογετεχνίας, διήμερου Συνεδρίου με τίτλο «Η Μαντινάδα της Κρήτης», το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009 στη Μυρτιά.

Σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Νομαρχιακό Μέγαρο, η Νομάρχης Ηρακλείου κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη ? Ηλιάκη επεσήμανε πόσο σημαντική είναι η ανάδειξη, διάσωση και διάδοση της λαϊκής παράδοσης και ιδιαίτερα της κρητικής μαντινάδας στους πολίτες και κυρίως στη νέα γενιά.

Η κ. Σχοιναράκη κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, ανέφερε:
"Η ανάδειξη της λαϊκής μας παράδοσης είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς και οι δύο αυτοδιοικητικοί θεσμοί, Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου και Δήμος Νίκος Καζαντζάκης, πιστεύουμε ότι «λαός που την παράδοση ξεχνά και δεν θυμάται, στο λήθαργο του μαρασμού πρέπει του να κοιμάται»

Στόχος μας λοιπόν είναι η στήριξη όλων των μορφών της τέχνης και ιδιαίτερα της μαντινάδας η οποία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κληρονομιάς μας. Έχουμε λοιπόν χρέος ως αυτοδιοίκηση να συμβάλλουμε στην ανάδειξη, τη διάσωση και τη διάδοση όλων των παραδοσιακών μορφών της τέχνης, της παράδοσής μας γενικότερα, μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις, ώστε να μπορέσουμε να μπολιάσουμε τη νέα γενιά με ό,τι μας άφησε η παλιά.

Είναι χρέος μας να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για τη συνέχεια των ηθών και εθίμων μας. Για αυτό το λόγο ως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου μέσω του Νομαρχιακού Οργανισμού Πολιτισμού και Επιμόρφωσης Ηρακλείου, με το Δήμο Νίκος Καζαντζάκης και το Κέντρο Κρητικής Λογοτεχνίας συνδιοργανώνουμε αυτό το συνέδριο με τη συμμετοχή άριστων επιστημόνων.
Καλούμε όλους τους πολίτες το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 του Νοέμβρη στη Μυρτιά να παρακολουθήσουν το συνέδριο και να συμβάλλουν με τη συμμετοχή τους στο υλικό που θα διαμορφωθεί και θα είναι εξαιρετικά πολύτιμο για όλους μας, ως πολίτες και ως αυτοδιοικητικούς. Θα ήθελα να ευχαριστήσω από το Κέντρο Κρητικής Λογοτεχνίας, την αντιπρόεδρο κ. Αταλάντη Μιχελογιαννάκη, και τον κ. Γιώργη Καράτζη, καθώς και την εκπαιδευτικό κ. Μαριλένα Μηλαθιανάκη από το δήμο Νίκος Καζαντζάκης, για την άριστη συνεργασία"
. 

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ηράκλειο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 21 Μάρ 2018

Αρθρογραφία