Με λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η 143η επέτειος του Ολοκαυτώματος

Εκτύπωση

Με λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η 143η επέτειος του Ολοκαυτώ-ματος

9/11/09
της Μαρίας Καλογεράκη

Παρουσία του υφυπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Σταύρου Αρναουτάκη κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την 143η επέτειο του ολοκαυτώματος της μονής Αρκαδίου και της εθελοθυσίας των αγωνιστών.
Εκπρόσωποι της εκκλησιαστικής, πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής όπως επίσης και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης παρακολούθησαν με ευλάβεια την επίσημη δοξολογία στην ιερά μονή Αρκαδίου προεξάρχοντος του μητροπολίτη Κνωσσού Ευγένιου.

Ο υφυπουργός Οικονομίας έφτασε στις 12 το μεσημέρι στην ιερά Μονή, όπου παρακολούθησε την επίσημη δοξολογία ενώ στη συνέχεια παρουσία του εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Μαυσωλείου, όπου κατέθεσε στεφάνι.

Στη συνέχεια εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης έστειλαν το δικό τους μήνυμα για την θυσία του Αρκαδίου που είναι βαθιά χαραγμένη στο συλλογικό υποσυνείδητο ως μια μεγαλειώδης στιγμή του ελληνισμού.


"Το Ολοκαύτωμα του Αρκαδίου αποτελεί για μας τους Κρητικούς, αλλά και για όλους τους Έλληνες εθνική παρακαταθήκη, εθνική κληρονομιά. Έχουμε ιερό χρέος να μην ξεχνάμε να αναδεικνύουμε αυτό το κορυφαίο γεγονός και πρέπει να σφυρηλατούμε την ενότητα και την ομοψυχία σε ότι δύσκολο έρχεται στο μέλλον και το Αρκάδι να είναι φάρος που θα μας κατευθύνει και θα μας οδηγεί", ανέφερε ο υφυπουργός οικονομίας, Σταύρος Αρναουτάκης.

Ο βουλευτής Ρεθύμνου του ΠΑΣΟΚ, Μανόλης Όθωνας από την πλευρά του σημείωσε: "Για μας τους Ρεθεμνιώτες η σημερινή ημέρα είναι μια ξεχωριστή μέρα, η μεγαλύτερή μας γιορτή. Είναι η μέρα οι διαχρονικές αξίες του Ελληνισμού εκφράστηκαν από τα ιδιαίτερα γνωρίσματα της Κρήτης και των Κρητικών και έτσι δημιουργήθηκε το μεγαλύτερο σε παγκόσμιο ίσως επίπεδο γεγονός εθελοθυσίας. Ένας φάρος που ακτινοβολεί αυτές τις διαχρονικές αξίες του ελληνισμού σε όλο τον κόσμο".

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του νομού, Όλγα Κεφαλογιάννη, τόνισε τέλος πως: "Δεν είναι μόνο η μεγαλύτερη ημέρα ιστορικής μνήμης εδώ για το Ρέθυμνο, η Αρκαδική εθελοθυσία είναι πλέον και ένα παγκόσμιο σύμβολο για το τι κάνουν οι λαοί για την ελευθερία τους και την ανεξαρτησία τους. Εμείς είμαστε εδώ για να μαχόμαστε για τις ιδέες μας και τα ιδανικά μας ακριβώς όπως έκαναν και οι προγόνοι μας".

Νωρίτερα με τους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού ξεκίνησε για ακόμα μια χρονιά στο Ρέθυμνο η καθιερωμένη παρέλαση της 8ης Νοεμβρίου με μαθητές ,σώματα ασφαλείας αλλά και μέλη συλλόγων να τιμούν την 143η επέτειο ολοκαυτώματος της Ιεράς Μονής Αρκαδίου.
Πλήθος κόσμου κρατώντας ελληνικές σημαίες συγκεντρώθηκε στην λεωφόρο Κουντουριώτη για να καμαρώσει παιδιά και φίλους να παρελαύνουν σε σχηματισμούς με συγχρονισμένο βήμα.

     Φωτορεπορτάζ από τη παρέλαση και την εκδήλωση που ακολούθησε:

                 
                 
                  
                 
                 
 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 27 Μάι 2018

Αρθρογραφία