ΚΑΤΕΛΥΣΕ Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ

Εκτύπωση


 

ΚΑΤΕΛΥΣΕ Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ

 

Σκοτώθηκε ο νεαρός Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος από σφαίρα αστυνομικού.
Τραγικό το γεγονός, συλλυπούμαστε την οικογένεια πάραυτα!
Ήταν ένα ατύχημα, ήταν η κακιά η ώρα, ήταν ο πανικός ίσως ενός αστυνομικού, που στη θέση του όμως μπορεί να ήταν ο οποιοσδήποτε από εμάς (.. λέω εγώ τώρα!), ήταν εν πάση περιπτώση, ένα ΑΤΥΧΗΜΑ!

Εντούτοις όμως θεωρούμε ότι ο θάνατος ενός παιδιού δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση τη διάλυση του κράτους, την ανατροπή της κυβέρνησης και το σημαντικότερο... την κατάλυση του Δημοκρατικού θεσμού στη χώρας μας.

Θεωρούμε ότι αυτός ο τεράστιος ντόρος για το θάνατο ενός νεαρού ατόμου όσο και αν μας στεναχωρεί, απαξιώνει το θάνατο άλλων νεαρών και όχι μόνο ατόμων που σκοτώνονται καθημερινά από άλλου είδους ατυχήματα, όπως τροχαία, αστικά συμβάντα, ακόμα και από μπαλωθιές εδώ στη δική μας Κρήτη, που τόσο είμαστε συνηθισμένοι να ακούμε.

Απαξιώνει το θάνατο χιλιάδων ατόμων που σκοτώνονται ετησίως στη χώρα μας για διάφορους λόγους. Όλοι αυτοί οι χιλιάδες κόσμου έχουν και αυτοί οικογένειες που θρηνούν.
Γιατί λοιπόν πρέπει να κάψουμε τη χώρα για ένα τέτοιο λόγο.
Είναι οικτρό!
Γιατί πρέπει να μείνουν άνθρωποι άλλοι άστεγοι, άλλοι χωρίς δουλειά Χριστουγεννιάτικα, άλλοι χωρίς τις περιουσίες που τόσο κόπιασαν να τις φτιάξουν.

Και πάμε στο δια ταύτα!

Μήπως τελικά ήταν όλα ένα καλά στημένα προμελετημένο σχέδιο?

Εμένα προσωπικά μου ακούγεται κάπως... όταν η θάνατος του νεαρού Γρηγορόπουλου έγινε στις 21.00 το βράδυ του Σαββάτου και στις 21.50 ξέσπασαν τεράστιας διάστασης επεισόδια σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα. Μετά από μερικές ώρες ακολούθησαν και οι υπόλοιπες χώρες της Ελλάδας.
Δηλαδή θέλουν να με πείσουν κάποιοι ότι σε 50 λεπτά μόνο πρόλαβαν και οργανώθηκαν στρατιές Αντεξουσιαστών?
Εγώ για καφέ θέλω να πάω με ένα φίλο και θα μου πάρει 2 μέρες να το οργανώσουμε!

Σχόλια που έχουμε αποκομίσει από σοβαρές πηγές της εφημερίδας μας κάνουν να αναρωτηθούμε που ήταν ο κύριος Αλαβάνος και ο κύριος Τσίπρας εκείνο το βράδυ.
Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για κατευθυντήριες γραμμές που προέρχονται από το πολιτικό χώρο των παραπάνω δύο κυρίων και που καθοδηγούν/κατευθύνουν τους εκπροσώπους της ΕΛΜΕ πανελλαδικά.

Ας αναρωτηθούμε τι δουλειά έχουν οι τοπικές ΕΛΜΕ (Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης) να συντάσσουν προκηρύξεις μέσω των οποίων ωθούν τα παιδιά μας σε συλλαλητήρια και οργανωμένες πορείες αντεξουσιασμού που ως δια μαγείας καταλήγουν σε βανδαλισμούς, λεηλασίες και πλιάτσικα.
Ακολούθως μπήκαν στο χοντρό παιγνίδι του πλιάτσικου οι οικονομικοί μετανάστες.
Βρήκαν "διαπλατα ανοιχτές" τις πόρτες των καταστημάτων που έσπασαν οι δικοί μας "μαθητές".

Τους δασκάλους αγαπητοί αναγνώστες τους θέλουμε  να διδάσκουν τα παιδιά μας γεωγραφία, ιστορία και μαθηματικά. Την ανατροφή του δικού μου παιδιού και το τι πολιτική άποψη θα σχηματίσει στο μέλλον, την ευθύνη θέλω να την έχω αποκλειστικά και μόνο εγώ, ο πατέρας του. Δεν έχει κανένας δάσκαλος ή καθηγητής το δικαίωμα να προσυλητίζει ή να κατευθύνει πολιτικά το παιδί κανένός από εμάς που τα στέλνουμε για να μάθουν γράμματα.

Αυτό το φαινόμενο το είδαμε και εδώ στο δικό μας Ρέθυμνο.
Κάποια πράγματα, μας κάνουν πολύ εντύπωση...
Έφτασε και στα γραφεία της εφημερίδας μας, αντίγραφο της προκήρυξης που εξέδωσε η ΕΛΜΕ Ρέθυμνου με τίτλο:
"Ανακοίνωση για τη δολοφονία του δεκαεξάχρονου μαθητή στην Αθήνα".

Οι ίδιοι, οι δάσκαλοι λοιπόν, κάνουν λόγο για δολοφονία, προκαλώντας το δημόσιο αίσθημα και πολώνοντας τα αθώα μυαλά μαθητών.
Η ίδια η πολιτεία, δεν έχει ακόμη αποφασίσει αν ήταν... δολοφονία, ατύχημα, έγκλημα και η ΕΛΜΕ κατέληξε από μόνη της στην ετυμηγορία.
Αυτό και αν προκαλεί εντύπωση!
Η εφημερίδα μας μίλησε με δασκάλους που είναι και αυτοί μέλη της ΕΛΜΕ και δηλώνουν ότι διαφωνούν κάθετα με αυτή τη γραμμή.

Και επειδή μέχρι τις 22.00 τα παιδιά δεν έκαναν τα έτροπα που τα έστειλαν να κάνουν, (παρά ελάχιστες μικροζημιές), ξαφνικά μάθαμε εμείς που το βράδυ καλύπταμε δημοσιογραφικά το θέμα, ότι θα στείλουν πιο έμπειρους μάγκες από Χανιά Και Ηράκλειο να τα "σπάσουν" και στο Ρέθυμνο.
Έκανε το γύρο των Ελληνικών τηλεοπτικών καναλιών το θέμα, ότι το Ρέθυμνο βγήκε αλώβυτο από τις φασαρίες και πρέπει κάτι να γίνει για αυτό.
Τελικά και μέχρι στιγμής κανένα από αυτά τα σενάρια ευτυχώς δεν επαναληθεύτηκε.

Ας αναρωτηθούμε λοιπόν αν κάποιοι στο όνομα της ανατροπής είναι ικανοί να προβούν και στα πιο αποτρόπαια εγκλήματα.

Γιατί αποτρόπαιο έγκλημα είναι να εκμεταλλεύεσαι το θάνατο ενός παιδιού.
Γιατί αποτρόπαιο έγκλημα είναι να καις τις περιουσίες αθώων ανθρώπων επικαλούμενος το θάνατο ενός παιδιού.
Γιατί αποτρόπαιο έγκλημα είναι να θες να πείσεις τον Έλληνα πολίτη και φορολογούμενο ότι για το θάνατο ενός παιδιού από σφαίρα αστυνομικού (που θα μπορούσε να ήταν και ... μανάβης!) φταίει το κράτος, ο πρωθυπουργός, ο υπουργός, το σύστημα, η δεξιά, ... η αριστερά, η πάνω ή η κάτω..., ο Σαντάμ Χουσείν, ο μίστερ Μπίν, ο Μπίν Λάντεν και δε ξέρω και γω τι άλλο!

Εν κατακλείδι θεωρώ αλητεία το να εκμεταλλεύεσαι το θάνατο ενός νεαρού ατόμου και μέσω αυτής της εκμετάλλευσης να βρίσκεις τρόπους και να ωθείς άλλα νεαρά άτομα στη παρανομία με στόχο την ανατροπή του κράτους και τη κατάλυση της ίδιας της Δημοκρατίας.

Ζητώ από την πολιτεία να τιμωρήσει τους πραγματικούς υπαίτιους αυτής της Εθνικής τραγωδίας. Να τους αναζητήσουν στα πολιτικά τους γραφεία πίσω από το πολύγραφο να συντάσσουν προκηρύξεις για νέα συλλαλητήρια, για νέα έκτροπα.
Αυτός ο μηχανισμός είναι και ο ιθύνον νους όλης αυτής της ιστορίας.

Για την Ιστορία


Το αστυνομικό δελτίο:
Συνολικά 87 άτομα συνελήφθησαν από τις 176 προσαγωγές που έγιναν χθες τα οποία θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα για τα πρωτοφανή επεισόδια που σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται τόσο για φθορές και επιθέσεις εναντίον αστυνομικών δυνάμεων, όσο και για λεηλασίες καταστημάτων, που υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομία, τα επεισόδια σημειώθηκαν όταν τρεις διαφορετικές συγκεντρώσεις διασπάστηκαν σε μικρότερες ομάδες, οι οποίες εξαπλώθηκαν σε πολλά διαφορετικά σημεία και άρχισαν να καταστρέφουν κτίρια, αυτοκίνητα και καταστήματα και να επιτίθενται στις αστυνομικές δυνάμεις με βόμβες μολότοφ, πέτρες, ξύλα, μάρμαρα, αλλά και με ξίφη, μαχαίρια και άλλα αντικείμενα, που άρπαξαν από οπλοπωλείο στην Ομόνοια, που λεηλάτησαν.

Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων τραυματίστηκαν 12 αστυνομικοί. Ο απολογισμός των καταστροφών δεν έχει γίνει ακόμα.

Η Αθήνα σήμερα θυμίζει κατεστραμμένη πόλη και από το πρωί έχει αρχίσει το καθάρισμα των δρόμων, αλλά ακόμα μέχρι πριν από λίγο παρέμεναν κλειστές η Ακαδημίας, η Σόλωνος και η Πατησίων από την Ιουλιανού έως τα Χαυτεία, όπου κινούνται μόνο κάποια μέσα μαζικής μεταφοράς.

Βασίλης Κασιμάτης

 


« επιστροφή στη κατηγορία Έλλαδα

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία