143η επέτειος του Ολοκαυτώματος της Μονής Αρκαδίου - Μηνύματα πολιτικών

Εκτύπωση

143η επέτειος του Ολοκαυτώματος της Μονής Αρκαδίου

  • Μηνύματα των πολιτικών

           8/11/09

του Βασίλη
Κασιμάτη
Κορυφώνονται σήμερα Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009, οι εκδηλώσεις του εορτασμού της 143ης επετείου του Ολοκαυτώματος που αποτελεί μια από τις ενδοξότερες σελίδες της ιστορίας της Κρήτης και σημείο αναφοράς των αγώνων του ελληνισμού και παγκόσμιο σύμβολο ελευθερίας.
Σήμερα λοιπόν τιμώντας την εθελοθυσία των αγωνιστών του Αρκαδίου, αναδεικνύουμε  τον αγώνα τους και τονίζουμε την αξία του ύψιστου αγαθού της ελευθερίας.

Νωρίς το πρωί θα γίνει η Πανηγυρική θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αρκαδίου.

Ακολούθως η παρέλαση στη Λεωφ. Κουντουριώτη υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής ορχήστρας του Δήμου Ρεθύμνης και της στρατιωτικής μπάντας της 5ης Ταξιαρχίας. Θα παρελάσουν τμήματα μαθητών, στρατού και σωμάτων ασφαλείας.

Στις 12.00 περίπου αναμένεται να φθάσει σύσσωμη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του τόπου μας στην Ιερά Μονή Αρκαδίου και στρατιωτικό άγημα με τη μπάντα της 5ης Ταξιαρχίας όπου θα αποδώσει τιμές.

Πλήθος κόσμου αναμένεται τέλος να κατακλύσει την Ιερά Μονή. Στη συνέχεια θα τελεσθεί χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ρεθύμνου & Αυλοποτάμου κ.κ. Άνθιμου, η επίσημη δοξολογία στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος.


ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΟΛΓΑΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 143η ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΗΣ Ι. Μ. ΑΡΚΑΔΙΟΥ

"Φάρος Ελευθερίας, Αυτοθυσίας και Ηρωισμού, το Ιερό Αρκάδι αποτελεί σύμβολο αγώνων και αυτοσεβασμού.
Γεγονός μοναδικό η Αρκαδική Εθελοθυσία, παραμένει πάντα χαραγμένη στη ψυχή κάθε Έλληνα, κάθε Κρητικού, που αντιστέκεται διαχρονικά σε κάθε μορφή βίας.
Συνεχιστές εμείς σήμερα μιας παράδοσης αιώνων στην υπεράσπιση των ιδανικών της Δημοκρατίας, τιμούμε κάθε Κρητικό, κάθε Έλληνα, που θυσιάστηκε για τα δίκαια του Ελληνισμού και την ανεξαρτησία του λαού μας.
Προχωρούμε σταθερά μπροστά, προωθούμε την εδραίωση της Παγκόσμιας Ειρήνης και είμαστε έτοιμη να την υπερασπιστούμε απέναντι σε κάθε δύναμη υποδούλωσης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Το Αρκάδι μας οδηγεί, μας φωτίζει, μας εμπνέει και μας ενδυναμώνει να αγωνιζόμαστε με αυτοπεποίθηση για το Ρέθυμνο, την Κρήτη και την Ελλάδα του μέλλοντος μας
".

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 22 Μάι 2018

Αρθρογραφία