Συνεχίζεται η αστική ανάπλαση στην παλιά πόλη Ρεθύμνου

Εκτύπωση

Συνεχίζεται η αστική ανάπλαση στην παλιά πόλη Ρεθύμνου

  • Στα μέσα του μήνα θα ξεκινήσουν οι εργασίες πλακόστρωσης στο δυτικό τμήμα του ιστορικού κέντρου

7/11/09

Μετά την διαμόρφωση δυο νέων πλατειών που αποτελούν στολίδι πλέον για την παλιά πόλη Ρεθύμνου, η δημοτική αρχή προχωρά με ταχείς ρυθμούς την γενικότερη ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της πόλης.
Στα μέσα του μήνα που διανύουμε θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την πλακόστρωση των υπόλοιπων δρόμων που εκκρεμούν. Πρόκειται για την δεύτερη φάση του έργου που έχει δημοπρατηθεί και περιλαμβάνει το δυτικό τμήμα της παλιάς πόλης.

"Το έργο περιλαμβάνει το δυτικό κομμάτι της παλιάς πόλης από την οδό Νικηφόρου Φωκά που είναι το μακρύ στενό μέχρι τις οδούς Μελισσινού, Δημακοπούλου όπως επίσης και η πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου. Αυτό το κομμάτι θα ολοκληρωθεί, είχε καθυστερήσει διότι έπρεπε να συνδεθεί και ο δημοτικός φωτισμός, ο οποίος τώρα ολοκληρώνεται. Η παλιά πόλη μέχρι τα Χριστούγεννα το κομμάτι στο οποίο δεν υπήρχε φωτισμός, πλέον θα υπάρχει. Οι πλακοστρώσεις τώρα που θα ξεκινήσουν θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τη νέα τουριστική περίοδο", αναφέρει ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος του δήμου, αρμόδιος για κυκλοφοριακά θέματα, Κώστας Ηλιάκης.

Στο πλαίσιο των έργων της πλακόστρωσης που θα γίνουν στους δρόμους του ιστορικού κέντρου, η δημοτική αρχή θα προχωρήσει και στην διαμόρφωση των υπόλοιπων πλατείων που περιλαμβάνονται στο δυτικό τμήμα του ιστορικού κέντρου, όπως η πλατεία Κατεχάκη και Σαλαμίνας. Το μεγάλο στοίχημα της δημοτικής αρχής είναι μέχρι την άνοιξη του 2010 να έχει ολοκληρωθεί το 95% των έργων ανάπλασης στην παλιά πόλη Ρεθύμνου.

Εν τω μεταξύ το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν και οι εργασίες ανάπλασης στην περιοχή των Περιβολίων και του Κουμπέ ενώ μέλλημα της δημοτικής αρχής είναι να ξεκινήσουν σύντομα και οι απαραίτητες παρεμβάσεις στις οδούς Δημακοπούλου και Γερακάρι.

Γράφει η Μαρία Καλογεράκη


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 18 Ιούν 2018

Αρθρογραφία