Φάκελος Ζωνιανά- Δύο χρόνια μετά...οι υποσχέσεις και οι εξαγγελίες ξεθώριασαν

Εκτύπωση

Φάκελος Ζωνιανά- Δύο χρόνια μετά...οι υποσχέσεις και οι εξαγγελίες ξεθώριασαν

 

  • Εκπρόσωποι της ΕΛΑΣ από το νησί συνεδρίασαν το πρωί στην αίθουσα του Επιμελητηρίου
  • Απόβαση στην Αθήνα προκειμένου να συναντηθούν με τον νέο υπουργό προστασίας του πολίτη θα επιδιώξουν και οι τέσσερις ενώσεις της Κρήτης

6/11/09

«Οι σφαίρες δεν κάνουν την διαφορά, δεν ξεχωρίζουν αν είναι ειδικός φρουρ
ο άτυχος Στάθης
Λαζαρίδης
ός, αν είναι αστυφύλακας ή ο οποιοσδήποτε
», τόνισε ο πρόεδρος της ένωσης ειδικών φρουρών Κρήτης, κ. Πρόδρομος Τσαπαρίδης.

Δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την αιματηρή ενέδρα στα Ζωνιανιά. Δυο χρόνια ο ειδικός φρουρός Στάθης Λαζαρίδης συνεχίζει να νοσηλεύεται σε νοσηλευτικό ίδρυμα της χώρας και να δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η δίκη στην Αθήνα για την πολύκροτη αυτή υπόθεση. Νωρίς το πρωί εκπρόσωποι της ΕΛΑΣ από το νησί συνεδρίασαν στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου και καθόρισαν το νέο διεκδικητικό τους πλαίσιο προς τη νέα ηγεσία του υπουργείου προστασίας του πολίτη.

«Οτιδήποτε υποσχέθηκε η πολιτική και φυσική ηγεσία, δεν έχει γίνει. Δημιουργήθηκε ένα προεδρικό διάταγμα το οποίο επιχείρησε να δώσει λύση στα προβλήματα της αστυνομίας της Κρήτης, κάτω από το περιστατικό της απόπειρας δολοφονίας του Στάθη Λαζαρίδη, το οποίο όμως δυστυχώς δεν έδωσε καμία λύση. Απεναντίας από ότι βλέπετε τα περιστατικά συνεχίζονται, υπάρχει ανεπάρκεια επιχειρησιακών σχεδιασμών και
ανεπάρκεια της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας να αντιμετωπίσει το θέμα
», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Αντώνης Ζαχαριουδάκης.

Ο πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων του νομού, κ. Γιάννης Κουνδουράκης, τόνισε από την πλευρά του πως «... Δυο χρόνια μετά την επίθεση των συναδέλφων μας στα Χανιά και τον βαρύτατο τραυματισμό του Στάθη Λαζαρίδη, συγκεντρωθήκαμε για να στείλουμε ξανά το μήνυμα σε όλες τις κατευθύνσεις ότι εμείς δεν ξεχνάμε ούτε τον Στάθη, όπως δεν ξεχάσαμε κανέναν από τους συναδέλφους μας. Επίσης στέλνουμε το μήνυμα ότι η πολιτική και φυσική μας ηγεσία πρέπει επιτέλους να σκύψει ουσιαστικά στα προβλήματά μας, να ακούσουν την κραυγή αγωνίας που εκπέμπουμε κατά καιρούς και πρέπει επίσης και οι κοινωνικοί φορείς να δραστηριοποιηθούν για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στο θέμα της αστυνόμευσης στο Ρέθυμνο».

Τις εξαγγελίες της πολιτικής ηγεσίας που έπεσαν στο "κενό" κατήγγειλε και ο πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων του νομού Χανίων, Γιώργος Σταυρανιουδάκης. «Δυο χρόνια μετά τα Ζωνιανά οι ενώσεις της Κρήτης σε κοινή συνεδρίασή τους επικεντρώθηκαν στα προβλήματα που έχουν κατά καιρούς καταγγείλει και απασχολούν την αστυνομία στην Κρήτη. Θεωρούμε ότι δεν έγιναν τα πράγματα που ελπίζαμε και θέλαμε να γίνουν».

Εκπρόσωποι της ΕΛΑΣ από την Κρήτη το επόμενο διάστημα θα επιδιώξουν να επισκεφθούν τον νέο υπουργό προστασίας του πολίτη και να του εκθέσουν τα προβλήματά τους.

«Σκοπός της σημερινής συγκέντρωσης είναι τι έγινε με τον Στάθη Λαζαρίδη, τι έγινε με τον Θεόδωρο Γενιτσαρίδη, και δεν έχει γίνει τίποτα από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας. Σκοπός είναι να αναδείξουμε τα προβλήματα της Κρήτης και με την βοήθεια της ομοσπονδίας να πάμε στο υπουργείο και να παραθέσουμε τα προβλήματά μας», σημείωσε ο πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων του νομού Ηρακλείου, κ.Αντώνης Ψαράς.

Δυο χρόνια μετά όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι τίποτα δεν έχει αλλάξει στον ορεινό Μυλοπόταμο. Οι ένστολοι συνεχίζουν να αποτέλουν στόχο για μια μερίδα ατόμων και άβατο παραμένουν για αυτούς αρκετά ορεινά χωριά παρά τις κατά καιρούς εξαγγελίες της πολιτικής ηγεσίας.

«Οι επιθέσεις που δέχονται κατά καιρούς αναίτια και απρόκλητα οι συνάδελφοί μας, βεβαιώνουν ότι η νοοτροπία κάποιων ανθρώπων δεν έχει αλλάξει ακόμα. Χρειάζεται πολύ προσπάθεια, υπομονή, επιμονή, αποφασιστικότητα για να μπορούμε να ελπίζουμε στο μέλλον σε καλύτερα αποτελέσματα», τόνισε ο κ. Γιάννης Κουνδουράκης.

Μαρία Καλογεράκη


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία