Τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς καταγγέλει και η Όλγα

Εκτύπωση

Τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς καταγγέλει και η Όλγα

6/11/09

Η Βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας κ. Όλγα Κεφαλογιάννη κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για το μείζον ζήτημα, που έχει προκύψει με τις πολλές κενές θέσεις εκπαιδευτικών στα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Ρεθύμνου και τα σοβαρά προβλήματα, που καταγγέλλονται στη λειτουργία των ΕΠΑΛ και των ΕΠΑΣ Ρεθύμνου και Γαράζου.

Η Ερώτηση απευθύνεται στην Υπουργό Παιδείας, δια βίου εκπαίδευσης και θρησκευμάτων και το κείμενο της έχει ως εξής: 

«Τις τελευταίες ημέρες οι μαθητές του ΕΠΑΛ και των ΕΠΑΣ Ρεθύμνου έχουν προχωρήσει σε κατάληψη των εγκαταστάσεων των σχολείων με αφορμή το σοβαρό έλλειμμα, που διαπιστώνεται στις κενές θέσεις εκπαιδευτικών αλλά και στη συνεχιζόμενη αδράνεια των υπεύθυνων φορέων του Κράτους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να λύσουν το μεγάλο στεγαστικό πρόβλημα, το οποίο αντιμετωπίζουν τα δύο τεχνικά σχολεία με το μεγαλύτερο αριθμό μαθητών στο νομό Ρεθύμνου.

Παράλληλα σε κατάληψη βρίσκεται και το Γυμνάσιο Γαράζου, όπου στεγάζονται το ΕΠΑΛ και οι ΕΠΑΣ Γαράζου, καθώς αντιμετωπίζουν αντίστοιχο πρόβλημα έλλειψης καθηγητών και μη προώθησης του στεγαστικού ζητήματος τη στιγμή που ολοένα και αυξάνεται κάθε χρόνο ο αριθμός των μαθητών και αναδεικνύονται σε ιδιαιτέρως χρήσιμα σχολεία για την περιοχή του Μυλοποτάμου.

Είναι ήδη Νοέμβριος και έχουν χαθεί δεκάδες εκπαιδευτικές ώρες με υπαιτιότητα του Υπουργείου σας, το οποίο δεν προχωρά στην τοποθέτηση εκπαιδευτικών στις κενές θέσεις των τεχνικών σχολείων αλλά και σε άλλες θέσεις στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Ρεθύμνου που παραμένουν κενές.

Ειδικότερα για να λειτουργήσουν σωστά τα Γυμνάσια και τα Λύκεια του Νομού απαιτούνται ακόμα : 3 Θεολόγοι, 3 Μαθηματικοί, 4 Φυσικοί, 1 Βιολογίας, 1 Γεωλογίας, 3 Πολιτικοί Μηχανικοί, 1 Οικονομολόγος, 1 Καλών Τεχνών, 1 Ιατρικών Μαθημάτων, 2 Γεωπόνοι, 1 Οικιακής Οικονομίας, 1 Πολιτικός Μηχανικός ΑΣΕΤΕΜ, 7 Ηλεκτρολόγοι ΑΣΕΤΕΜ, 1 Ηλεκτρονικός ΑΣΕΤΕΜ, 1 Γραφικών Τεχνών, 2 Νοσηλευτικής, 1 Οχημάτων ΤΕΙ, 1 Βρεφονηπιοκόμων και 1 Πληροφορικής.

Παραμένουν δηλαδή συνολικά 36 θέσεις εκπαιδευτικών κενές ενώ σύμφωνα με τις ανάγκες των σχολείων θα απαιτηθούν και προσλήψεις ωρομισθίων για να καλυφθούν το σύνολο των απαιτούμενων εκπαιδευτικών ωρών.
Στο μεταξύ η Ένωση Λειτουργών Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Ν. Ρεθύμνου με ανακοίνωση της καταγγέλλει μεταξύ άλλων, ότι το ΑΣΕΠ καθυστερεί την έκδοση των αποτελεσμάτων από τον διαγωνισμό πρόσληψης εκπαιδευτικών τεχνικών ειδικοτήτων, ο οποίος έχει γίνει εδώ και ένα χρόνο.
Επειδή η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί έχει συνέπεια τη απώλεια δεκάδων διδακτικών ωρών και την αποσταθεροποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Τι προτίθεται να κάνει για την άμεση τοποθέτηση εκπαιδευτικών στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ Ρεθύμνου και Γαράζου αλλά και στα υπόλοιπα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού που υπάρχει πρόβλημα και πως θα αναπληρώσει τις χαμένες διδακτικές ώρες που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα.
Τι προτίθεται να κάνει για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών των ΕΠΑΛ ? ΕΠΑΣ του νομού και την ανέγερση νέων κατάλληλων σχολικών συγκροτημάτων για τη λειτουργία τους.
Τι συμβαίνει με τον διαγωνισμό πρόσληψης εκπαιδευτικών τεχνικών ειδικοτήτων και γιατί το ΑΣΕΠ καθυστερεί αδικαιολόγητα εδώ και ένα χρόνο στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία