Ήττα χθες του Ολυμπιακού, ζωντανή η πρόκριση.

Εκτύπωση

Ήττα χθες του Ολυμπιακού, ζωντανή η πρόκριση.

5/11/09
Γράφει & επιμελεί:
o Βασίλης Κασιμάτης

Το αποτέλεσμα χθες βράδυ ήταν κακό για τους "ερυθρόλευκους" στην Λιέγη, καθώς όχι απλά έχασαν από την Σταντάρ, αλλά ηττήθηκαν με 0-2, κάτι που σημαίνει ότι σε περίπτωση ισοβαθμίας στη τελική βαθμολογία, με τους Βέλγους - μειονεκτούν - μετά και από τις δύο επόμενες αγωνιστικές.
Ακολούθως η βαθμολογία μετά την 4η αγωνιστική καθώς το υπόλοιπο πρόγραμμα του ομίλου και στη συνεχεία όλα τα σενάρια με τα οποία ο Ολυμπιακός παίρνει την πρόκριση για την επόμενη φάση (απίθανο το 9ο σενάριο!).

H βαθμολογία


1. Άρσεναλ ........... 10 (10-4)
2. Ολυμπιακός .......  6 (3-5)
3. Σταντάρ Λιέγης ... 4 (6-6)
4. Άλκμααρ ...........  2 (3-7)

Το υπόλοιπο πρόγραμμα


αγωνιστική - 24 Νοεμβρίου
Άλκμααρ - Ολυμπιακός
Άρσεναλ - Σταντάρ Λιέγης

6η αγωνιστική - 9 Δεκεμβρίου
Ολυμπιακός - Άρσεναλ
Σταντάρ Λιέγης - ΆλκμααρΣενάρια πρόκρισης Ολυμπιακού

Σενάριο 1ο

Νίκη-Νίκη
Με δύο νίκες ο Ολυμπιακός, πέραν από την πρόκριση φυσικά, θα μπορούσε να πάρει και την πρώτη θέση, αν η Άρσεναλ δεν κερδίσει την Σταντάρ στο Λονδίνο.

Σενάριο 2ο

Νίκη-Ισοπαλία
Κερδίζοντας την Άλκμααρ την επόμενη αγωνιστική ο Ολυμπιακός εξασφαλίζει την πρόκριση, εκτός και αν η Σταντάρ κερδίσει την Άρσεναλ μέσα στο Λονδίνο. Αν γίνει αυτό ο Ολυμπιακός θα θέλει μόνο νίκη με την Άρσεναλ, καθώς αν η Σταντάρ κερδίσει την Άλκμααρ στο Βέλγιο ακόμη και με ισοπαλία του Ολυμπιακού με τους Άγγλους οι "ερυθρόλευκοι" μένουν εκτός στην ισοβαθμία.

Σενάριο 3ο

Νίκη-Ήττα
Αν κερδίσει την Άλκμααρ και χάσει από την Άρσεναλ η ομάδα του Ζίκο θα αποκλειστεί μόνο αν η Σταντάρ πάρει δύο νίκες.

Σενάριο 4ο

Ισοπαλία-Νίκη
Με ισοπαλία στην Ολλανδία ο Ολυμπιακός και νίκη εν συνεχεία με την Άρσεναλ μπορεί να αποκλειστεί μόνο αν η Σταντάρ πάρει δύο νικες. Μάλιστα σε αυτήν την περίπτωση προκύπτει τριπλή ισοβαθμία (Άρσεναλ-Σταντάρ-Ολυμπιακός) και για να περάσει ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κερδίσει την Άρσεναλ με μεγάλο σκορ.

Σενάριο 5ο

Ισοπαλία-Ισοπαλία
Σε αυτό ενδεχόμενο ο Ολυμπιακός για να αποκλειστεί πρέπει η Σταντάρ να πάρει τέσσερις βαθμούς στα υπόλοιπα δύο ματς και τον αφήνει εκτός σε ισοβαθμία. Φυσικά αν οι Βέλγοι πάρουν έξι βαθμούς θα προσπεράσουν τον Ολυμπιακό.

Σενάριο 6ο

Ισοπαλία-Ήττα
Αν ο Ολυμπιακός πάρει μόνο έναν βαθμό στην Ολλανδία και χάσει από την Άρσεναλ, η Σταντάρ θα πρέπει να πάρει μία νίκη σε ένα από τα δύο ματς, ανεξαρτήτα αν χάσει ή φέρει ισοπαλία στο άλλο, για να τον αποκλείσει.

Σενάριο 7ο

Ήττα-Νίκη
Με ήττα στην Ολλανδία και νίκη στο Καραϊσκάκη επί των "κανονιέρηδων" ο Ολυμπιακός θα αποκλειστεί μόνο αν η Σταντάρ πάρει δύο νίκες.

Σενάριο 8ο

Ήττα-Ισοπαλία
Δύσκολη η πρόκριση σε αυτήν την περίπτωση. Η Σταντάρ με μία νίκη (ας χάσει στο άλλο ματς) προσπερνάει τον Ολυμπιακό στην ισοβαθμία. Από την άλλη, η Άλκμααρ που θα έχει κερδίσει τον Ολυμπιακό, αν κερδίσει και την Σταντάρ την τελευταία αγωνιστική θα προσπεράσει τους Έλληνες. Αυτό σημαίνει πως με το σενάριο ήττα-ισοπαλία μπορεί να μείνει και 4ος ο Ολυμπιακός, αν η Σταντάρ κερδίσει στην Αγγλία.

Σενάριο 9ο

Ήττα-Ήττα
Μία περίπτωση υπάρχει για να προκριθεί ο Ολυμπιακός με δύο ήττες. Αυτή είναι την τελευταία αγωνιστική να έρθουν ισόπαλες Σταντάρ και Άλκμααρ, χωρίς η Σταντάρ να έχει κερδίσει την Άρσεναλ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τον Ολυμπιακό τον συμφέρει σε αυτήν την περίπτωση να έχει πάρει βαθμό από την Άρσεναλ η Σταντάρ, καθώς έτσι θα δημιουργηθεί τριπλή ισοβαθμία, στην οποία ο Ολυμπιακός θα υπερτερεί των Άλκμααρ και Σταντάρ, καθώς στα μεταξύ τους θα έχει 6 βαθμούς και από 5 οι άλλες δύο ομάδες.

Η τριπλή ισοβαθμία θα συμφέρει τους Έλληνες για να αποφύγουν την απλή ισοβαθμία με την Άλκμααρ. Σε αυτήν θα βγουν χαμένοι αν χάσουν στην Ολλανδία με 2 και περισσότερα γκολ διαφορά.
Ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει την Άλκμααρ με 1-0, έτσι αν χάσει με ένα γκολ διαφορά έχοντας σκοράρει (δηλαδή... 2-1, 3-2 κτλ.) θα υπερτερεί σε ισοβαθμία με τους Ολλανδούς.
Αν όμως η Άλκμααρ κερδίσει τους "ερυθρόλευκους" με 1-0, τότε θα μετρήσουν τα συνολικά τέρματα. Αυτά θα είναι τότε 3-6 για τον Ολυμπιακό και 4-7 για την Άλκμααρ μετά την 5η αγωνιστική. Η διαφορά τερμάτων θα είναι ίδια, -3 και για τους δύο, αλλά επειδή σε αυτό το σενάριο εν συνεχεία ο Ολυμπιακός χάνει και η Άλκμααρ φέρνει ισοπαλία (6η αγωνιστική), η Άλκμααρ είναι αυτή που παίρνει την πρόκριση με καλύτερη διαφορά τερμάτων.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Αθλητικά

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία