Δακτύλιος τέλος σε λίγες μέρες

Εκτύπωση

Δακτύλιος τέλος σε λίγες μέρες

  • Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου σε ισχύ το μέτρο του δακτύλιου στο ιστορικό κέντρο της πόλης

5/11/09

Μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου θα ισχύει το μέτρο του δακτύλιου στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Από τις αρχές του επόμενου μήνα οι πολίτες θα μπορούν ξανά με τα οχήματά τους να διασχίζουν την παλιά πόλη μέχρι όμως τον Απρίλιο, όπου θα τεθεί και πάλι σε εφαρμογή το μέτρο του δακτύλιου.

"Για πρώτη φορά έγινε μια πολύ καλή δουλειά. Όλο το καλοκαίρι είχαμε ησυχία, μπορούσαν και οι πεζοί, οι ποδηλάτες και οι καταστηματάρχες να απολαμβάνουν μια πόλη με κίνηση ανθρώπινη και πόλη κοινωνικής επαφής που είναι το σπουδαιότερο. Επίσης προστατεύονται τα μνημεία και το τουριστικό μας προϊόν, δηλαδή οι επισκέπτες απολαμβάνουν πράγματι την πόλη με όλη την ιστορικότητα και σύγχρονη ζωή και όλη αυτή την αρχιτεκτονική ομορφιά που έχει", ανέφερε ο δημοτικός σύμβουλος αρμόδιος για κυκλοφοριακά θέματα, Κώστας Ηλιάκης.

Τις ημέρες των γιορτών, όπως τα Χριστούγεννα ή τις απόκριες, ο δακτύλιος στο ιστορικό κέντρο της πόλης θα τίθεται σε ισχύ προκειμένου οι πολίτες να διασχίζουν τα σοκάκια της παλιάς πόλης χωρίς την όχληση των οχημάτων.

Για πρώτη φορά ίσως τα τελευταία χρόνια, το μέτρο του δακτύλιου εφαρμόστηκε χωρίς παρατράγουδα.

"Πολλά χρόνια λέγαμε για τον δακτύλιο, πάντα ήταν διάτρητος. Φέτος δώσαμε μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και υπήρχε μεγαλύτερη αστυνόμευση και βέβαια είναι τσουχτερό και το πρόστιμο, που αγγίζει τα 200 ευρώ. Ο καθένας λόγω και της κακής οικονομικής συγκυρίας το σκέφτεται πάρα πολύ για να ρισκάρει. Επίσης θεωρώ ότι καθημερινά ανεβαίνει και η ποιότητα ζωής αλλά και η συνείδηση των Ρεθεμνιωτών και θεωρούν ότι πρέπει να συμβάλλουν και αυτοί σε μια όμορφη πόλη, λειτουργική που πρέπει να προστατεύεται το τουριστικό προϊόν", σημείωσε ο κ. Ηλιάκης.

Β.Κ.


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία