Σε νέα κτίρια στην πλατεία Μικρασιατών οι κοινωνικές δομές ΚΔΑΠ και ΚΗΦΗ

Εκτύπωση

Σε νέα κτίρια στην πλατεία Μικρασιατών οι κοινωνικές δομές ΚΔΑΠ και ΚΗΦΗ


 

  • Νωρίς χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός των νέων εγκαταστάσεων
  • Στα μελλοντικά σχέδια της δημοτικής δημοτικής η κατασκευή και βρεφονηπιακού σταθμού στην περιοχή

5/11/09

Δυο νέες κοινωνικές δομές εγκαινίασε χθες η δημοτική αρχή. Πρόκειται για το κέντρο ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων και το κέντρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, που στεγάζονται πλέον σε δυο καινούργιους ιδιόκτητους χώρους στην πλατεία Μικρασιατών.

"Είναι δυο πολύ σημαντικές δομές, οι οποίες προσφέρουν πραγματικά μια ανάσα σε αρκετές οικογένειες. Σκεφτείτε ότι 25 ανήμποροι συμπολίτες μας, οι οποίοι δεν έχουν που να πάνε, να τους περιποιηθεί κάποιος, να φροντίζει την ατομική τους καθαριότητα και περίθαλψή τους, βρίσκουν εδώ ανθρώπινη ζεστασιά και επίσης και τα παιδιά θα απασχολούνται δημιουργικά τον ελεύθερό τους χρόνο σε αυτό τον χώρο με την καθοδήγηση ειδικών εκπαιδευτών ", ανέφερε ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης.

Οι νέες κοινωνικές δομές απευθύνονται στα παιδιά και στους ηλικιωμένους του δήμου Ρεθύμνου ενώ το προσωπικό των κέντρων υπόσχεται στους δημότες που θα τα επισκέπτονται μια ανθρώπινη ζεστασιά και αγκαλιά. Ωστόσο στα επόμενα σχέδια της δημοτικής αρχής είναι η κατασκευή και ενός βρεφονηπιακού σταθμού δίπλα στις νέες κοινωνικές δομές.

"Ελπίζω σε σύντομο διάστημα να ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή και του βρεφονηπιακού σταθμού δίπλα στις νέες εγκαταστάσεις. Είμαστε απόλυτα έτοιμοι και περιμένουμε την ένταξή του σε κάποιο κοινοτικό πλαίσιο με έναν υπερώριμο φάκελο που έχουμε καταθέσει εδώ και καιρό ", τόνισε ο κ. Μαρινάκης.

Σημειώνεται πως οι δυο νέες κοινωνικές δομές του δήμου είναι επαρκώς στελεχωμένες και όπως αναφέρει και ο δήμαρχος της πόλης το ζητούμενο είναι ότι εξασφαλίστηκαν ιδιόκτητοι χώροι για το ΚΗΦΗ και το ΚΔΑΠ και τα όποια προβλήματα παρουσιαστούν στο μέλλον όπως αυτό της έλλειψη ς προσωπικού θα ξεπεραστούν.

Μ.Κ.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 21 Μάρ 2018

Αρθρογραφία