"Βυθίστηκε στο σκοτάδι" από κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ

Εκτύπωση

"Βυθίστηκε στο σκοτάδι"  από κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ


 

5/11/09

Έχοντας χάσει προσωρινά την όρασή του ένα 24χρονο παλικάρι από την Λαμπίνη του δήμου Λάμπης, διακομίστηκε χθες το απόγευμα στο γενικό νοσοκομείο Ρεθύμνου, αφού νωρίτερα είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, και συγκεκριμένα ρακί.
Ο νεαρός μεταφέρθηκε στα επείγοντα περιστατικά του νοσηλευτικού ιδρύματος και το μόνο που είπε στους γιατρούς είναι ότι δεν βλέπει και νωρίτερα σε μια καφετέρια είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

"Στις επτά χθες το απόγευμα μεταφέρθηκε στο γενικό νοσοκομείο Ρεθύμνου ο 24χρονος, χωρίς να βλέπει. Από ότι είπε ο ίδιος στους γιατρούς κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ σε καφετέρια στο Σπήλι και στη συνέχεια πήγε σε καφενείο στην Λαμπινή όπου μέσα με μισή ώρα "έχασε" ξαφνικά το φως του. Ο νεαρός υποβλήθηκε άμεσα στις απαιτούμενες εξετάσεις, του έγιναν δυο αιμοκαθάρσεις ενώ οι τοξολογικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο 24χρονος θα δείξουν με ακρίβεια τι ήπιε και του προκάλεσε αιφνίδια απώλεια όρασης", ανέφερε ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος, Γιώργος Ξεξάκης.

Σήμερα σύμφωνα και τον διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος η κατάσταση της υγείας του 24χρονου κρίνεται καλύτερη, ενώ εκτιμά πως η όρασή του θα επανέλθει κανονικά καθώς ήδη άρχισε να διακρίνει κάποιες φιγούρες.
Η ασθένεια αυτή θεωρείται σπάνια από τους γιατρούς όμως αν κάποιος καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ είναι πολύ πιθανό να χάσει προσωρινά την όρασή του.

Μαρία Καλογεράκη


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία