Διάθεση κεφαλαίων από το Επιμελητήριο

Εκτύπωση

Διάθεση κεφαλαίων από το Επιμελητήριο
 

  • Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009 τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης.

4/11/09

Στη συνεδρίαση αυτή, το Διοικητικό Συμβούλιο, μεταξύ των άλλων:

1.- Ενέκρινε τη διοργάνωση χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, την προσεχή περίοδο των εορτών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, στην πόλη του Ρεθύμνου και στην ενδοχώρα του Νομού (Αγία Γαλήνη, Ατσιπόπουλο, Επισκοπή, Σπήλι, Φουρφουράς, Χρωμοναστήρι) σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Ρεθύμνου.
Το συνολικό κόστος των εκδηλώσεων αυτών ανέρχεται στο ποσό των 16.000,00 ευρώ (δέκα έξι χιλιάδων) και θα καταβληθεί εξολοκλήρου από το Επιμελητήριο Ρεθύμνης.
Στόχος των εκδηλώσεων είναι η δημιουργία ενός εορταστικού κλίματος, μιας εορταστικής ατμόσφαιρας που θα κάνει ελκυστικό τον περίπατο στις βιτρίνες των καταστημάτων και θα τονώσει την αγορά, σε μια περίοδο μάλιστα έντονης οικονομικής κρίσης.

2.- Ενέκρινε την επιχορήγηση της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Ν. Ρεθύμνης με το ποσό των 25.000,00 ευρώ (είκοσι πέντε χιλιάδων) για τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου στα έξοδα τουριστικής προβολής του Νομού μας έτους 2009 στις αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού.

3.- Ενέκρινε την επιχορήγηση του Συλλόγου επαγγελματιών εστιατόρων, καφενείων, ζαχαροπλαστείων, μπαρ και συναφών επαγγελματιών Αγίας Γαλήνης με το ποσό των 3.000,00 ευρώ (τριών χιλιάδων) για συνέχιση της προσπάθειας προσέλκυσης περισσότερων επισκεπτών στον τόπο τους μέσω της διαφημιστικής προβολής.

4.- Ενέκρινε την συμμετοχή του Επιμελητηρίου στο Συνεταιριστικό κεφάλαιο του Ναυτιλιακού Μεταφορικού Συνεταιρισμού CRETAN LINES «ΚΡΗΤΙΚΕΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ - ΡΕΘΥΜΝΟΥ Συν.Π.Ε.» με την αγορά 100 μερίδων αξίας 50.000,00 ευρώ (πενήντα χιλιάδων) προκειμένου να ευοδωθεί ο πολυπόθητος στόχος, να αποκτήσει δηλαδή και πάλι το Ρέθυμνο το δικό του Καράβι, που θα έρθει και θα μείνει για πάντα και θα το συνδέει ακτοπλοϊκά απευθείας με τον Πειραιά, σε καθημερινή βάση και για όλο το χρόνο.
Συγχρόνως, το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί τις επιχειρήσεις - μέλη του, να συμμετάσχουν και αυτές ενεργά στην προσπάθεια αυτή με την αγορά συνεταιριστικών μερίδων, ώστε να εξαλειφθεί το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργεί στο Νομό μας, η έλλειψη μόνιμης ακτοπλοϊκής σύνδεσης, πρόβλημα που πλήττει ολόκληρη την οικονομία του τόπου.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 22 Μάι 2018

Αρθρογραφία