Μακελειό και επεισόδια στην Αθήνα. Eκτεταμένες καταστροφές σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση

Μακελειό και επεισόδια στην Αθήνα. Eκτεταμένες καταστοφές σε όλη την Ελλάδα.

 

Σάββατο 6/12/2008 - βράδυ 21.00


του Βασίλη
Κασιμάτη

Σύμφωνα με μαρτυρίες ομάδα νεαρών κουκουλοφόρων επιτίθενται σε περιπολικό που επέβαιναν  2 Ειδικοί Φρουροί.
Στην προσπάθεια άμυνας έγινε ρίψη χειροβομβίδας κρότου και ο ένας εκ των 2 ειδικών φρουρών τράβηξε το όπλο του και πυροβόλησε στον «αέρα» για εκφοβισμό.
Η σφαίρα εξοστρακίστηκε και έπληξε θανάσιμα στο στομάχι το νεαρό 15χρονο Ανδρέα Γρηγορόπουλο. Ο θάνατος ήταν ακαριαίος.

Αυτή είναι η εικόνα του συμβάντος σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία.

Σε κάθε περίπτωση όμως οι 2 ειδικοί φρουροί συνελλήφθησαν και κρατούνται μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση ενώ αναμένεται να διερευνηθεί και "εσωτερικά" το θέμα με σχετική Ε.Δ.Ε.
Πληροφορίες που προέρχονται από το χώρο των νεαρών κουκουλοφόρων κάνουν λόγο για άδικη επίθεση των ειδικών φρουρών εναντίον της ομάδας των «γνωστών - αγνώστων».
Ποιός αστυνομικός όμως θα τράβαγε όπλο με κίνδυνο τη καριέρα του και τη ζωή του χωρίς να αισθάνεται τη πραγματική απειλή εναντίον του?
Βέβαια στις επόμενες ημέρες θα ακούσουμε διάφορα. Θα ακούσουμε ότι ο νεαρός που επλήγη θανάσιμα δεν ήταν μεταξύ των κουκουλοφόρων και ότι "τυχαία" περνούσε από τη περιοχή. (?) Θα ακούσουμε κουλτουριάρηδες - ιντελεκτουάλ ομιλητές να βγαίνουν στα κανάλια και να μιλούν για τη βαρβαρότητα τυχόν της ΕΛ.ΑΣ
Εδώ θα ζητήσουμε από το αναγνωστικό μας κοινό να "κρατούν μικρό καλάθι" σε τέτοιου είδους δηλώσεις.
Κανείς δε βρίσκεται τυχαία στο τόπο τέτοιων συμπλοκών που θυμίζουν πολεμικές ταινίες, αν δεν είναι μεταξύ των εμπλεκόμενων.
Το σίγουρο είναι ότι όλοι είμαστε συντετριμένοι για το χαμό ενός τόσου νεαρού ατόμου.

Το θέμα για το χαμό του νεαρού Γρηγορόπουλου θα κληθούν λίαν συντόμως να ερευνήσουν οι αστυνομικές αρχές και τυχόν να αποδώσουν ευθύνες εάν αυτές υπάρχουν.
Ας πάμε όμως στις παράπλευρες απώλειες αυτών των γεγονότων.
Ας πάμε στους τραυματισμούς και στις καμένες περιουσίες ανθρώπων που δεν έφταιξαν σε τίποτα απολύτως και απλά αντιμετώπισαν "το μένος των αντεξουσιαστών".

Στη συνέχεια λοιπόν του συμβάντος μαζεύτηκε όχλος εναντίον των αστυνομικών και ξεκίνησε ένας πόλεμος που κράτησε μέχρι το απόγευμα της Κυριακής με αρκετές διμοιρίες των ΜΑΤ και δεκάδες κουκουλοφόρων που κάτω από την προφασισμένη  ιδιότητα των Αντεξιουσιαστών και με «ασπίδα» το  Πανεπιστημιακό άσυλο της Νομικής Σχολής και του Πολυτεχνείου δημιούργησαν εκτεταμένα επεισόδια σε μεγάλη περιοχή γύρω από αυτά τα ιδρύματα.
Βέβαια κάπου εδώ να πούμε ότι μάλλον υπήρχε οργανωμένο σχέδιο από τους «αντεξιουσιαστές» οι οποίοι έκαναν ταυτόχρονα εκτεταμένα επεισόδια σε Θεσσαλονίκη Πάτρα και Ιωάννινα με αρκετές καταστροφές και στις 3 πόλεις. Αργότερα οδημιουργήθηκαν συλλαλητήρια των αντεξιουσιαστών σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένων και των Ηρακλείου & Χανίων με σοβαρές ζημιές Πανεθνικά. Να σημειώσουμε εδώ ότι στο Ρέθυμνο δεν δημιουργήθηκαν επεισόδια. 
Μια μάζωξη αροερχόμενη από αριστερές κυρίως ομάδες και εκπροσώπους από το Πανεπιστήμιο Κρήτης συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Αστυνομικό κτίριο της Αστ. Διεύθυνσης Ρεθύμνου, για να διαμαρτυρηθούν για το θάνατο του 15χρονου.

Στην Αθήνα τώρα, κάηκαν δεκάδες καταστήματα, τράπεζες, εκθέσεις αυτοκινήτων εμπορικά μαγαζιά και ένα σωρό άλλα κτίρια από χρήση εκατοντάδων βομβών μολότωφ.
Αρκετοί τραυματίες, οι περισότεροι απλοί πολίτες.
Για "Βιβλική καταστροφή" κάνουν λόγο οι δημοσιογράφοι που είχαν την ατυχία να είναι παρόντες στα επεισόδια.

Μεταξύ των καμένων επιχειρήσεων ήταν και το κατάστημα ρούχων SPRIDER.
παρακολυθήσαμε το προσωπικό της επιχείρησης που αριθμεί  σε δεκάδες ανθρώπων να παραπονιέται εντόνως ότι θα μείνουν χωρίς δουλειά και ότι τέλος πάντων η Αστυνομία  αφήνει απροστάτευτες  τις περιουσίες νοικοκυραίων ανθρώπων και ότι τα πάντα είναι στο έλεος των «γνωστών-αγνώστων», αντεξιουσιαστών, αναρχικών, οπαδών ή όπως αλλιώς θέλετε όπου με τις όποιες προφάσεις ή αφορμές τα κάνουν γυαλιά-καρφιά ανενόχλητοι.

 
Εδώ λοιπόν προκύπτει και το πολιτικό θέμα!

Ο πρωθυπουργός της χώρας Κώστας Καραμανλής πριν λίγο καιρό είχε κάνει λόγο για τη μελέτη σκληρών μέτρων εναντίον αυτών των ταραχοποιών ομάδων με αιχμή του δόρατος, την άρση του Πανεπιστημιακού άσυλου σε περίπτωση τέτοιων επεισοδίων.
Έγινε μεγάλος ντόρος και βγήκαν όλοι τότε να χαρακτηρίσουν χουντικό το σχέδιο των μέτρων αντιμετώπισης που σκέφθηκε ο Πρωθυπουργός θεωρώντας ότι έτσι ασκούν καλύτερα την αντιπολίτευση. Εμείς απλά λέμε εδώ ότι οι πολίτες είμαστε έρμαια των πολιτικών αντιπαλοτήτων και αντιπαραθέσεων.
Να θυμίσουμε ότι σχεδόν ποτέ οι ταραχοποιοί δεν είναι φοιτητές αλλά κάνουν πάντα χρήση του Παν. άσυλου για να φέρουν εις πέρας τα ειδεχθή και αποτρόπαια σχέδιά τους που δεν είναι άλλα από τους άδικους βανδαλισμούς εις βάρος των πολιτών αυτής της κατά τα άλλα δημοκρατικής χώρας.
Στο όνομα λοιπόν της Δημοκρατίας οι ομάδες αυτές δρουν ανενόχλητες και τέλος πάντων εγώ προσωπικά έχω «μπερδευτεί».
Στο σχολείο ήμουν μικρό παιδί όταν διδάχθηκα ότι Δημοκρατία είναι να κάνω αυτό που θέλω εγώ φτάνει να μην ενοχλώ ή ζημιώνω τον συνάνθρωπο μου.

Εδώ μιλάμε για χρόνιες μαζικές καταστροφές που ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατυμμύρια ευρώ, συνοπτικά και αποκαλούμε «Δημοκρατία» το πολιτικό κόστος βάσει του οποίου η Αστυνομία δεν παίρνει ποτέ τη Κρατική Εντολή για καταστολή των όποιων επεισοδίων.

Το κακό διαιωνίζεται και κανείς πολιτικός δε παίρνει το θάρρος να βγει ανοιχτά και να μπει επιτέλους μια τάξη σε αυτήν την χαλαρότατη αντιμετώπιση των νεαρών αυτών που μοναδικό σκοπό έχουν την ψυχολογική τους εκτόνωση εις βάρος των περιουσιών των ανθρώπων.
Και όποιος σκεφτεί να πει ότι έχουν και αυτοί δικαιώματα, ας μπει πρώτα στη θέση του επιχειρηματία που κάηκε το μαγαζί του και μαζί με αυτό και οι ελπίδες του για ένα καλύτερο αύριο, του ιδίου και των συνεργατών του. Ας μπει ακόμα και στη θέση του ιδιοκτήτη ενός απλού ι.χ. αυτοκινήτου που το αγόρασε από το υστέρημά του και το είδε να του το καίνε έτσι.... για χαβαλέ!
Κύριοι Βουλευτές, κύριοι υπουργοί, για ποια δημοκρατία μιλάμε?
Ας λάβετε επιτέλους μέτρα προστασίας.
Αυτό που γίνετε πλέον έχει καταντήσει αηδία και γινόμαστε διαρκώς περίγελος διεθνώς, διότι απλά οι πολιτικοί μας σκέφτονται το Πολιτικό Κόστος και δεν πράττουν το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ!!!

Ακολούθως των συμβάντων ο Υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος παρέθεσε έκτακτη συνέντευξη τύπου με αφορμή τα γεγονότα.
Εκεί είδαμε και πάλι τους Αθηναίους συναδέλφους δημοσιογράφους να ξεχνούν την ιδιότητά τους και με τα συνήθη σχόλια επί παντός επιστητού, να «βάλλουν» κατά της κυβέρνησης και της αστυνομίας αφήνοντας αιχμές και  θέτοντας και πάλι ως ερώτημα το αν οι ειδικοί φρουροί έχουν τη κατάλληλη εκπαίδευση και αν, αν , αν ...!
Θα ήθελα όμως να γνωρίζω ποια θα ήταν η αντιμετώπιση του όποιου δημοσιογράφου αν βρισκόταν στη θέση του ιδιοκτήτη κάποιας κατεστραμμένης επιχείρησης ή αυτοκινήτου?
Μάλλον δεν θα ήταν καν παρόν στην συνέντευξη τύπου του Υπουργού.

Να πούμε κάπου εδώ ότι ο ειδικός φρουρός που συνελλήφθηκε σήμερα με τη κατηγορία της ανθρωποκτονίας του νεαρού Γρηγορόπουλου, βρίσκεται στην υπηρεσία από το 1999, και στο Σώμα από το 1η «φουρνιά» ειδικών φρουρών.
Έχει μεγάλη εμπειρία σε πάρα πολλά συμβάντα, όπως χαρακτηριστικά είπε ο Υπουργός ο οποίος μεταξύ άλλων υπεραμύνθηκε των ειδικών φρουρών και της αστυνομίας γενικότερα, εκφράζοντας διακριτικά την απέχθειά του για την αντιδημοκρατική συμπεριφορά των κουκουλοφόρων, σηματοδοντώτας ίσως έτσι και τη πρόθεση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας προς ενδεχόμενη αλλαγή στο υπάρχον αναρχικό καθεστώς που τελεί η χώρα από τους «γνωστούς - αγνώστους». 

Η Βουλευτής Ρεθύμνου της Ν.Δ. Όλγα Κεφαλογιάννη παρέθεσε συνέντευξη τύπου προς τους δημοσιογράφους για άλλα θέματα της τοπικής επικαιρότητας του Ρεθύμνου και με την ευκαιρία την ρωτήσαμε πως σχολιάζει το σημερινά έκτροπα και αν συμφωνεί με την άποψη της κυβέρνησης για την άρση του Πανεπιστημιακού ασύλου σε τέτοιες περιπτώσεις.
Η κ.Κεφαλογιάννη καταρχήν εξέφρασε τα συλλυπητήρια της προς την οικογένεια του νεαρού θύματος.
Ακολούθως ανέφερε ότι το Πανεπιστημιακό άσυλο έχει θεσπιστεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια για σημαντικούς λόγους που εξυπηρετούν πρωτίστως την κοινωνία.
Σε καμία όμως περίπτωση αυτό δεν θα πρέπει να αποτελεί «όχημα» προς κάποιους ανεγκέφαλους που κάνουν χρήση αυτού του ασύλου με σκοπό να βλάψουν την ίδια την κοινωνία και τους θεσμούς της.

                  ___________________________________________

Η ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ εκφράζει τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια του νεαρού Ανδρέα Γρηγορόπουλου.

 

 

 


« επιστροφή στη κατηγορία Έλλαδα

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία