Προβληματισμός για την έξαρση της εγκληματικότητας στο νομό

Εκτύπωση

Προβληματισμός για την έξαρση της εγκληματικότητας στο νομό


 

  • "Πονοκέφαλος" για τις αστυνομικές αρχές τους δυο μόνο τελευταίους μήνες ληστείες, διαρρήξεις, δολοφονίες και δεκάδες συλλήψεις ατόμων για όπλα και ναρκωτικά

2/11/09
της Μαρίας Καλογεράκη

Προβληματισμένοι από την έξαρση της εγκληματικότητας στο νομό Ρεθύμνου εμφανίζονται οι πολίτες. Η εγκληματικότητα καλπάζει......και η ηγεσία του υπουργείου προστασίας του πολίτη θέτει μια σειρά νέων μέτρων στην ελληνική αστυνομία για την πάταξη κάθε μορφής εγκληματικότητας.
Σε τοπικό επίπεδο ωστόσο τίποτα δεν φαίνεται να έχει αλλάξει, αφού καθημερινότητα τείνουν να γίνουν οι συλλήψεις ατόμων είτε για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών είτε για παράβαση του νόμου περί όπλων.
Στη τελευταία μάλιστα παράβαση οι συνέπειες πολλές φορές είναι ολέθριες, αν σκεφτεί κανείς τις δολοφονίες αλλά και τα αιματηρά περιστατικά σε βάρος ατόμων που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό.

Ενδεικτικά τους τελευταίους μόνο δυο μήνες στο νομό Ρεθύμνου έγιναν 2 ένοπλες ληστείες, εκ των οποίων η μια σε υποκατάστημα τράπεζας στο κέντρο της πόλης και σε ώρα αιχμής.
Ένα έγκλημα στην Επισκοπή ενώ πριν από δυο ημέρες ένας αλλοδαπός τραυμάτισε σοβαρά έναν ρεθεμνιώτη στο Σπήλι του δήμου Λάμπης.
 
Επιπλέον έγινε μια διάρρηξη σε κοσμηματοπωλείο στην παλιά πόλη ενώ το αστυνομικό δελτίο ήταν καθημερινά πλούσιο από συλλήψεις ατόμων για κατοχή και εμπορία μεγάλων ναρκωτικών ουσιών, την στιγμή μάλιστα που τη φετινή χρονιά παρατηρήται μείωση στις χασισοφυτείες.

Ακόμα καθημερινό φαινόμενο τείνουν να γίνουν οι βανδαλισμοί σε σχολικές μονάδες του Ρεθύμνου ενώ κανείς δεν ξεχνά τις μεγάλες επιχειρήσεις που γίνονται στα νότια του νομού για εμπλοκή Ρεθεμνιωτών στην υπόθεση απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.

Το ζητούμενο για τους πολίτες είναι να υπάρχει καθημερινά η παρουσία αστυνομικών τόσο στην πόλη του Ρεθύμνου όσο και στην ενδοχώρα του νομού, προκειμένου οι ίδιοι να αισθάνονται ασφαλείς και να παταχθεί κάθε μορφής εγκληματικότητας.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Πέμπτη, 26 Απρ 2018

Αρθρογραφία