Σε πρώτη προτεραιότητα η κάλυψη των κενών θέσεων στις σχολικές μονάδες

Εκτύπωση

Ε. Χριστοφιλοπούλου: Σε πρώτη προτεραιότητα η κάλυψη των κενών θέσεων στις σχολικές μονάδες

  • Ανακοίνωσε την έγκριση 4.500 θέσεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών


29/10/2009
της Μαρίας Καλογεράκη

Την έγκριση 4.500 θέσεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά στις σχολικές μονάδες της χώρας, ανακοίνωσε από το Ρέθυμνο όπου και βρέθηκε η υφυπουργός παιδείας,δια βίου μάθησης και θρησκευμάτων, Εύη Χριστοφιλοπούλου. Η κ. Χριστοφιλοπούλου ενημέρωσε και τους δασκάλους του νομού, για αυτή την εξέλιξη, σε μια σύντομη συνάντηση που είχε μαζί τους στο δημαρχείο της πόλης. Υπενθυμίζεται ότι σε επίπεδο νομού το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης όπου εκκρεμούν οι διορισμοί 10 δασκάλων, 8 γυμναστών και 70 περίπου εκπαιδευτικών, προκειμένου να λειτουργήσουν εύρυθμα και ομαλά τα ολοήμερα προγράμματα, τα οποία σήμερα υπολειτουργούν ενώ τα τμήματα ένταξης δεν λειτουργούν.

"Πέμπτη, Παρασκευή θα έχουμε τα αποτελέσματα από τις τοποθετήσεις. Έχουμε πει και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας έχει καταστήσει σαφές ότι εφόσον συνεχίσουν να υπάρχουν ορισμένα κενά θα καλυφθούν και αυτά. Ελπίζω ότι και εδώ στο Ρέθυμνο μετά τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών δεν θα υπάρχει πρόβλημα",  ανέφερε η υφυπουργός παιδείας.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μανόλης Όθωνας, υποστήριξε πως "Την Δευτέρα θα κάνουμε μια νέα ακτινογραφία των κενών σε επίπεδο νομού. Και την Δευτέρα το μεσημέρι θα έχω εκ νέου επικοινωνία με την κ. Χριστοφιλοπούλου αν τυχόν μετά τις νέες τοποθετήσεις εξακολουθούν να υπάρχουν τα κενά στα σχολεία του Ρεθύμνου για να καλυφθούν άμεσα".

Η κατασκευή νέων σχολείων είναι πλέον στην αρμοδιότητα του υπουργείου υποδομών

Εν τω μεταξύ, σε ό,τι αφορά το οξύ πρόβλημα της σχολικής στέγης, που αντιμετωπίζει και ο νομός Ρεθύμνου, η κ. Χριστοφιλοπούλου διεμήνυσε πως οι διαδικασίες για την κατασκευή νέων σχολικών μονάδων θα τρέξουν πυρετωδώς από την κυβέρνηση. Ωστόσο η κατασκευή νέων σχολείων είναι πλέον στην αρμοδιότητα του υπουργείου υποδομών, μεταφορών και δικτύων.

"Θα προσπαθήσουμε να λύσουμε τα φλέγοντα ζητήματα της σχολικής στέγης μαζί με την νομαρχιακή αυτοδιοίκηση και τον δήμο. Όμως πρέπει να πω ότι αυτό στην αρμοδιότητα πλέον του υπουργείου υποδομών, έχουμε μια μεγάλη αναδιάρθρωση αρμοδιοτήτων στην κυβέρνηση και το υπουργείο παιδείας θα συνεργαστεί στενά με το υπουργείο υποδομών προς αυτή την κατεύθυνση", τόνισε η κ. Χριστοφιλοπούλου.

Από την πλευρά του και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του νομού, Μανόλης Όθωνας, ανέφερε πως σε συνεργασία με τον δήμο αλλά και την νομαρχία θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες για να βγει ο νομός από το αδιέξοδο αυτό που βρίσκεται εδώ και χρόνια.
 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 18 Μάρ 2018

Αρθρογραφία