''Οι τρομοκρατικές απειλές και τα χτυπήματα θα έχουν τέλος''

Εκτύπωση

"Οι τρομοκρατικές απειλές και τα χτυπήματα θα έχουν τέλος"

29/10/2009
της Μαρίας Καλογεράκη

  • Η υφυπουργός παιδείας και οι δυο κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του νομού καταδίκασαν το τρομοκρατικό χτύπημα στο ΑΤ της Αγ. Παρασκευής
"Οι τρομοκρατικές απειλές και τα χτυπήματα θα έχουν τέλος",  διεμήνυσε χθες από το Ρέθυμνο η υφυπουργός παιδείας, δια βίου μάθησης και θρησκευμάτων, Εύη Χριστοφιλοπούλου. Η κ. Χριστοφιλοπούλου, όπως επίσης και οι δυο κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του νομού, Μανόλης Όθωνας και Όλγα Κεφαλογιάννη καταδίκασαν το τρομοκρατικό χτύπημα στο αστυνομικό τμήμα της Αγίας Παρασκευής, που είχε σαν αποτέλεσμα αυτήν την ώρα έξι συνολικά αστυνομικοί ηλικίας 20 έως 25 ετών να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αθήνας.

"Είναι εφικτή μια αστυνομία, η οποία να προστατεύει τον πολίτη από την ανομία, είναι εφικτή ταυτόχρονα και μια αστυνομία, η οποία σέβεται και τιμά τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών, να διαμαρτύρονται, να διαδηλώνουν, να διαφωνούν. Για αυτή την αστυνομία, για αυτά τα σώματα ασφαλείας η κυβέρνηση εργάζεται ήδη πυρετωδώς. Οι τρομοκρατικές απειλές και τα χτυπήματα θα έχουν τέλος", τόνισε η υφυπουργός παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου.
 

"Η αυτονόητη καταδίκη και λύπη μας για τέτοιου είδους περιστατικά, δεν αρκεί. Για αυτό και η κυβέρνηση έχει θέσει σε πρώτη προτεραιότητα την αναδιοργάνωση της διαλυμένης αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας , με μια νέα στελέχωση και με ένα πνεύμα λειτουργίας όπως αυτό που δημιούργησε τις προϋποθέσεις μεγάλων επιτυχιών στο πρόσφατο παρελθόν", σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του νομού, Μανόλης Όθωνας.


"Η τρομοκρατία δεν έχει καμία θέση σε μια δημοκρατία, σε καμία δημοκρατικά ευνομούμενη πολιτεία. Επειδή ακριβώς η επίθεση ήταν εναντίον αστυνομικών, εναντίον εκείνων που είναι εδώ για να διαφυλάττουν μια συντεταγμένη πολιτεία, την τάξη και την ασφάλεια των πολιτών. Είναι κάτι το οποίο όλοι μας καταδικάζουμε. Ευχόμαστε στους αστυνομικούς να γίνουν καλά και στις οικογένειές τους να τους δουν καλά και όλοι εμείς πρέπει με πολύ μεγάλη προσοχή να αντιμετωπίζουμε και το θέμα της αστυνομίας και το θέμα της αστυνόμευσης",
ανέφερε η βουλευτής της ΝΔ στο νομό, Όλγα Κεφαλογιάννη.

Παράλληλα η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου αλλά και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο νομό, υποστήριξαν πως ο νέος υπουργός προστασίας του πολίτη θα πατάξει τα φαινόμενα ανομίας και εγκληματικότητας στην χώρα, προκειμένου οι πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Παρασκευή, 25 Μάι 2018

Αρθρογραφία