Παρά τη βροχή, πραγματοποιήθηκε η παρέλαση στη λεωφόρο Κουντουριώτη

Εκτύπωση

Παρά τη βροχή, πραγματοποιήθηκε η παρέλαση στη λεωφόρο Κουντουριώτη

29/10/2009
της Μαρίας Καλογεράκη 

  • Με λαμπρότητα εορτάστηκε και στο Ρέθυμνο η επέτειος του ΟΧΙ κατά του φασισμού

Παρά τις "άγριες" διαθέσεις του καιρού, με τους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού ξεκίνησε για ακόμα μια χρονιά στο Ρέθυμνο, η καθιερωμένη παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου με μαθητές, σώματα ασφαλείας αλλά και μέλη συλλόγων να τιμούν την επέτειο του ΟΧΙ κατά του φασισμού, αψηφώντας τη βροχή που δεν σταμάτησε ούτε λεπτό να πέφτει.

Πλήθος κόσμου, κρατώντας ομπρέλες και ελληνικές σημαίες, συγκεντρώθηκε στην λεωφόρο Κουντουριώτη για να καμαρώσει παιδιά και φίλους να παρελαύνουν σε σχηματισμούς με συγχρονισμένο βήμα.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η υφυπουργός παιδείας, δια βίου μάθησης και θρησκευμάτων, Εύη Χριστοφιλοπούλου ενώ το παρόν έδωσαν οι δυο κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του νομού, καθώς και εκπρόσωποι της εκκλησιαστικής, πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής όπως επίσης και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης , οι οποίοι έστειλαν το δικό τους μήνυμα για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.

"Σήμερα οι Έλληνες καλούμαστε και πάλι με νέες προκλήσεις να πούμε το μεγάλο όχι στην ισοπέδωση των αξιών, στην καταρράκωση των αρχών μας. Καλούμαστε να δουλέψουμε όλοι μαζί, δυνατά και η μικρή αλλά αξιόπιστη Ελλάδα να έχει το ρόλο που πρέπει στην Ευρώπη και στον κόσμο. Όχι μόνο για το μέλλον της πατρίδας μας αλλά και για το μέλλον τον παιδιών μας", σημείωσε η υφυπουργός παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

"Σήμερα λέμε ΟΧΙ σε ό,τι κρατά την πατρίδα μας πίσω. Λέμε ΟΧΙ σε ότι μας κρύβει από τον ήλιο της προόδου, της ευημερίας, της διαφάνειας, της αξιοκρατίας, της αξιοπρέπειας. Με αυτά τα μεγάλα και τα μικρά ΟΧΙ της καθημερινότητάς μας στην πολιτική, στην κοινωνία, στην ζωή μας μπορούμε να είμαστε όχι μόνο υπερήφανοι για το χθες, αλλά μαχητικοί και αισιόδοξοι για το αύριο", τόνισε ο βουλευτής Ρεθύμνου του ΠΑΣΟΚ, Μανόλης Όθωνας.

"Η 28η Οκτωβρίου είναι μια μεγάλη ημέρα ιστορικής μνήμης για την πατρίδα μας, για ολόκληρο το έθνος. Το ιστορικό πλέον ΟΧΙ είναι μια μικρή αλλά τελικά πολύ μεγάλη κουβέντα, μια πράξη αντίστασης κατά του κατακτητή και μια λέξη που πρέπει να την λέμε όλοι και στην καθημερινότητά μας, πέρνωντας παράδειγμα από τους προγόνους μας. ΟΧΙ απέναντι σε όλα εκείνα που μας πληγώνουν ως Έλληνες", ανέφερε η βουλευτής Ρεθύμνου της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη.

Για ακόμα μια χρονιά παρέλασαν μαθητές από όλα τα σχολεία του δήμου Ρεθύμνου, οι νεοσύλλεκτοι των στρατιωτικών δυνάμεων της πόλης καθώς και οι δόκιμοι της σχολής αστυφυλάκων.

 

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία